Armata română îşi arată muşchii! Ne pregătim de război?

Un amplu exerciţiu de alarmare la care au fost mobilizaţi peste 3000 de militari din garnizoane aflate în subordinea Divizia 2 Infanterie Getica, a început, noaptea trecută, la Buzău.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a inspectat modul de desfăşurare a activităţilor din cadrul exerciţiului de alertare a unităţilor din garnizoana Buzău la care au participat nu mai puţin de 3.000 de militari.

Acesta este primul exerciţiu de amploare organizat în România după o întrerupere de 6 ani cauzată de lipsa fondurilor. Militarii au avut la dispoziţie 2 ore pentru a ajunge în unităţi şi alte trei ore ca să-şi pregătească raniţele, armele dar şi mijloacele tehnice.

În cadrul acţiunii supravegheată de Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă au fost mobilizaţe 500 de taburi mli-uri, tancuri şi camioane de la structurile subordonate din garnizoanele Focşani, Galaţi şi Brăila.

Militarii români vor participa începând de joi până la sfârşitul lunii la exerciţiul multinaţional „Wind Spring 15″ organizat în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi.

Exerciţiul îşi propune verificarea gradului de pregătire şi executare a comenzii şi controlului pentru deplasarea forţelor din garnizoanele de dislocare la pace. Scopul exerciţiului este antrenamentul în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO şi partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene. La acest exerciţiu participă 1500 de militari români, 400 din Statele Unite , 170 din Marea Britanie şi un plutin din Republica Moldova. În cadrul exerciţiului se vor desfăşura activităţi de planificare operaţională, trageri de luptă şi se vor rezolva situaţii tactice complexe.

„Wind Spring 15″ face parte din seria activităţilor de instruire în comun, care se desfăşoară atât în ţară, cât şi în afara teritoriului naţional, în cadrul Operaţiei „Atlantic Resolve”, pentru aplicarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind menţinerea stabilităţii şi securităţii regionale, în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.  Sursa :evz.ro

Publicitate

3 gânduri despre „Armata română îşi arată muşchii! Ne pregătim de război?

  1. care muschi?de hartie igienica.daca aveti impresia ca americani sunt in romania sa ne apere intr-un posibili conflict cu rusia va inselati.americani sunt in romania pentru interesele lor si pregatiti sa ne bage la inaintare in caz de razboi.romani inca dorm dar sa nu ii treziti ,doar atunci cand le dati armele in mana si ii trimiteti pe front in fata morti.pana atunci lasatii sa doarma.ar fi pacat sa ii deranjati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s