Oameni celebri cu ADHD

ADHD

Dacă credeți că oamenii celebri pe care îi cunoașteți astăzi s-au născut inteligenți și au crescut având comportamente normale, ați putea fi surprinși să aflați faptul că o parte dintre aceștia au suferit de ADHD în copilărie. Din moment ce ei au reușit având această problemă de sănătate și s-au dovedit a fi cei mai buni în domeniul lor special, aceștia ar putea fi surse de inspirație perfectă pentru copiii și părinții care consideră această situație o problemă.

Abraham Lincoln
Unul dintre cei mai faimoşi și inteligenţi președinți ai SUA este Abraham Lincoln. Cu excelența sa în public speaking și scris, nu am crede că a suferit de ADHD în copilărie.
Albert Einstein
Unul dintre oamenii de ştiinţă foarte importanţi ai secolului 20, care a suferit de ADHD este Albert Einstein. Spre deosebire de alte figuri notabile care au reuşit cu succes având acestă tulburare, Albert Einstein a dus cu el această povară prin adolescență și ca adult. Comportamentul său nu a fost însă cunoscut sub numele de ADHD, ci ca sindromul Asperger,  care apoi a fost considerat o formă ușoară de autism.
Bill Gates
Considerat cel mai bogat om de pe pământ timp de mai mulți ani, Bill Gates a avut de suferit, de asemenea, din cauza ADHD. Gates este un inventator și un om de afaceri, dar a avut întotdeauna probleme atunci când a venit vorba de învățare. Dar în ciuda acestui fapt, suntem norocoși, căci fără mintea sa creativă și inventivă, nu am fi avut computere în ziua de azi.
John F. Kennedy
Un alt preşedinte american popular care a suferit de această afecțiune este John F. Kennedy. În cazul în care cunoștințele medicale existente și tehnologia actuală ar fi fost utilizate în timpul lui Kennedy, acesta ar fi fost diagnosticat atât cu dislexie cât și cu ADHD. În timpul anilor de școală, Kennedy a fost menționat ca având probleme la citire precum și dificultăți în menținerea concentrării mentale și fizice.
Ludwig van Beethoven
Dacă poveștile altor figuri notabile sunt deja surprinzătoare, așteptați până când veți auzi povestea completă despre renumitul muzician și compozitor Ludwig Van Beethoven. Beethoven a avut ADHD și a fost, de asemenea surd. Pentru a-şi menține concentrarea în timp ce lucra, se spune că îşi cufunda capul în apă rece. Aceasta este, se pare, cauza care a dus la pierderea  auzului său.
Will Smith
Un alt nume care ar putea suna ca un clopoţel, este superstar la Hollywood: Will Smith. Spre deosebire de toate celelalte persoane notabile care nu au recunosc direct că suferă de ADHD, Will Smith a recunoscut public că este o provocare care l-a făcut să se străduiască mai mult. Potrivit spuselor sale, el a avut probleme de menținere și focalizare a atenției, precum și dificultăți de citire.
Jim Carrey
Nu este o coincidență faptul că majoritatea rolurilor lui Jim Carrey au urmat toate, linia comediei. Personajele interpretate de acesta sunt distractive, foarte active și uneori, au comportamente compulsive. Jim Carrey suferă de ADHD și după unii, prezenţa ADHD a contribuit efectiv la priceperea sa în comedie. El spune că are probleme de concentrare sau de focalizare pe un singur lucru, pentru o perioadă lungă de timp.
Numele de mai sus sunt doar o parte din lunga listă de oameni celebri care sunt cunoscuţi ca având ADHD. Efectuați o căutare rapidă pe Google și veți fi din ce în ce mai surprinși să aflați că unele dintre acestea, sunt nume pe care le cunoașteți deja.

Traducere și adaptare: psih. Valeria Ecaterina Purcia, după ,,Famous People with ADHD” – Sursa / edupsihologie.wordpress.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s