Şi un gând despre Ponta

victor-pontaPonta e un prost. Şi nu pentru că ar fi un premier prost- chiar şi adversarii nu au ce să îi reproşeze guvernării lui decât plagiatul şi autostrăzile, nici pentru că nu îşi dă demisia (ar fi fost o mega-prostie să şi-o dea).

E un prost pentru că a crezut că el va scăpa. Că dacă va face concesii sistemului impus de afară României, va fi acceptat ca tovarăş de drum, va fi lăsat în pace. Exact ca Guţă Tătărăscu în 1946….

Numai că Ponta nu a înţeles de ce a pierdut, de fapt, alegerile din noiembrie 2014. Le-a pierdut pentru că le câştigase.

Un lider politic susţinut de un singur partid, care ia 40 la sută din primul tur al alegerilor prezidenţiale, în timp ce adversarul său principal, susţinut de două partide, abia răzbeşte un 30 la sută, este un lider puternic.

Or, şi Ponta trebuia să vadă lucrul acesta, efortul care se duce de către anumite cercuri de interese (externe, să o spunem pe nume) este acela de a distruge orice centru de putere- pentru că puterea înseamnă, înainte de bani, autonomie.

E greu să impui unui preşedinte sau guvern care au o majoritate confortabilă în spate, tot ceea ce doreşti tu. Avem un caz chiar în vecini: Viktor Orban- atâta timp cât are ţara în spate îşi poate permite să fie cu adevărat conducător de ţară.

Cea mai mare frică a hegemonului este ca în România să existe guvernări stabile, coerente, populare. Spaima cea mai mare este faţă de partidele şi structurile politice care (cum? cât de legal? asta e altă discuţie) au prins rădăcini în aceşti 25 de ani.

De aceea dacă privim acţiunile “justiţiei” (pentru mine procurorii pot fi consideraţi “justiţie” doar atunci când privilegiile lor vor fi acordate şi avocaţilor) vom vedea că ele vizează toate nucleele de putere din România. Nu e un jidhad ideologic- pentru că nici nu sunt ideologii la noi. Este pur şi simplu lichidarea oricărei structuri de rezistenţă în politica şi societatea românească.

Pentru că….Doamne fereşte ca România, portavionul sud-est european al hegemonilor, să aibă resursele să…schimbe barca.

Ce se va pune în loc? O armată de clone ale lui Iohannis- idioţi utili, şterşi ca personalitate, impotenţi politic, obedienţi nu din interese profunde ci pentru că atât îi duce capul, mulţumiţi cu puţin, ba chiar şi sinceri….

Ponta şi-a dorit foarte mult să supravieţuiască politic. Şi a încercat să mimeze că e şi el un klaus. Dar….nu e. Pur şi simplu, sărmanul, e prea inteligent, prea versat politic, prea român, ca să fie un klaus.

Şi….prea puternic. Ce are Iohannis în spate? S-a văzut. PNL-ul ăsta nou este şi el trecut prin furcile DNA şi când este să tragă linia, Iohannis nu se poate sprijini decât pe oameni de “talia” şi “anvergura”….Tatianei Niculescu Bran. Sau a gemenilor Muraru.

În schimb Ponta are în spate o maşină de vot, unicul partid care mai are cadre pregătite să guverneze, cel mai disciplinat partid din toată ţara, partidul care era cel mai bine consolidat în teritoriu.

Ce a făcut Ponta cu el?

Nimic altceva decât să susţină slăbirea lui. Pentru că aşa spera Victor al nostru că va fi plăcut şi digerabil în ochii hegemonilor.

Acum s-a prins că nu e chiar aşa…

Sursa: Bogdan Duca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s