Apropo d-le Mugur Isărescu, cine vă ţine în funcţie de atâta amar de vreme?

1275642815isarescu-mugur-timi-1De câţiva ani se vehiculează prin media despre o datorie istorică a Germaniei faţă de România, o sumă ce nu ne poate lăsa reci, este vorba de vreo 18 miliarde de euro.

În toamna iarna lui 1916, nişte politicieni ce făcuseră în izmene de frică, în loc să pitească tezaurul României undeva în munţii noştri, au catadicsit să-l trimită Rusiei ţariste. Pentru ca distrugerea să fie totală, în vara lui 1917, în plină revoluţie bolşevică din Rusia, după ce Ţarul fusese arestat, când statul rus, însuşi, era în disoluţie, aceeaşi politicieni români iresponsabili, trimit şi restul de tezaur, bijuteriile coroanei şi alte mari sume de bani la Moscova.

Asta a fost o greşeală impardonabilă din partea coroanei de atunci şi a politicienilor din guvern, singurul care s-a opus înstrăinării tezaurului a fost guvernatorul din acele vremi al BNR.

După încheierea celui de-al doilea război mondial, Germania a rămas cu o datorie destul de mare faţă de noi, datorie ce provenea din exporturile de ţiţei, produse petroliere, cherestea, etc., făcute de România către Germania în perioada 1939-1944, o parte din bani au fost plătiţi atunci, alţii au rămas neplătiţi. Deşi s-a făcut destul tam-tam în presă pe această temă, nu am văzut pe Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, să iasă cu un comunicat de presă oficial. Mulţi spun că T. Băsescu (iar ăsta?), ar fi renunţat în mod oficial la această datorie, nu ştiu dacă era în măsură să facă acest lucru.

Singurul care avea datoria să ne informeze şi să rezolve această problemă, era depozitarul creditului, adică BNR, prin prăfuitul ei şef M. Isărescu.

Chiar mă întreb în mod serios: ce se va întâmpla cu România după ce mumia de la BNR se va retrage cu dispensă de la Ăl de Sus? Cine va mai guverna BNR-ul? Nu ne-am gândit să-l clonăm pe Isărescu precum a fost oaia Dolly. Avea timp să crească progenitura, de când este acest mason în fruntea Băncii Naţionale. Niciodată acest domn, nu a venit să ne spună cum a reuşit să ajungă cu BN prin ’97-’98 să mai aibă în depozit câteva sute de mii de dolari, adică nişte mărunţiş. Nu am înţeles ce a guvernat atunci, cum nu am înţeles cum de au falimentat toate băncile cu capital românesc, ce politică financiară a dus această eminenţă cenuşie? A fost lăudat de foarte multe persoane, avea zilnic oameni politici şi nu numai, care îi ridicau osanale. La o privire mai atentă asupra celor ce îl lăudau se putea observa apartenenţa acestora la unele organizaţii oculte.

Nu ar strica, să fie analizată mai atent activitatea d-lui guvernator, nu de alta dar, dacă merită să fie lăudat, măcar să o facem toţi în cor şi la nivel naţional, indiferent de culoare politică, sex, rasă, etnie. Sau poate e nevoie să îşi schimbe domiciliul, mai şti? Nu fiţi răi, mă refer la podgoria ce o are, parcă, pe la Drăgăşani şi vrea să stea acolo.

În lipsa de bani prin care trece România, cred că BNR şi celelalte instituţii nu au făcut tot ce a depins de ele pentru a se recupera aceste credite. Nu trebuie să facem concesii unor state puternic dezvoltate, deoarece anumite persoane din conducerea României au avut nevoie de şefii acestor state cu diverse ocazii.
Nu prea ştim ce s-a făcut nici cu datoria Irakului, care număra aproape 3 miliarde de dolari, acolo a fost o altă ţeapă trasă nouă de prietenii americani.
Poate, dacă tot veţi fi la ora spovedaniei, ne spuneţi d-le Isărescu de câţi bani aţi cumpărat titluri de stat SUA şi când vor fi răscumpărate ( vorba vine, că bani numai vedem de la Unchiul Sam), trebuie să aibă o scadenţă, măcar aşa contabiliceşte.

Domnule Isărescu, banii din Egipt, Libia, au fost recuperaţi? Dacă da, ce s-a făcut cu ei? Ne veţi spune ce aţi făcut cu banii găsiţi în BN în ’89? Hai spuneţi-ne tot, sunt mulţi bani, dar dvs, un titan al finanţelor veţi şti să le daţi de cap. Uimiţi-ne cu ştiinţa Dvs. Prea mulţi bani care s-au irosit, prăduit, furat, Dvs. unde aţi fost cât timp ăştia şi-au făcut de cap? De ce nu v-aţi dat foc în Piaţa Universităţii, în semn de protest faţă de modul haotic în care conduceau Ţara şi al modului organizat în care furau? Totuşi, ce dracu mai administraţi în peroada guvernului Ciorbea şi a lui Radu Vasile când Ţara aproape intrase în colaps? Chiar nu vedeaţi că BN era devalizată, că lichidităţile dispăreau, că maşina de bani tipărea maculatură? Nu credeţi că ar trebui să răspundeţi pentru asta? Scrieţi-vă memoriile şi luminaţi-ne şi pe noi post-morten, cum s-a distrus economia Ţării. Eu cred că Dvs.d-le Isărescu nu sunteţi necunoscător în ce s-a întâmplat cu industria şi agricultura României, cum au fost distruse active de peste 1500 de miliarde de euro. Mulţi bani, prea mulţi chiar. Apropo, cine naiba va ţinut tot acest amar de timp în functie?

Autor: Ionel Carstea

Sursa: Ionel Carstea Blog

Citeste: 

S-a dat startul celei de-a 61-a reuniuni a Grupului Bilderberg, unde liderii economici, politici şi financiari vor discuta în secret problemele lumii. Unul dintre ei este guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu şi elita ocultă – Comisia Trilaterala

Anunțuri

2 gânduri despre „Apropo d-le Mugur Isărescu, cine vă ţine în funcţie de atâta amar de vreme?

  1. Sa traiasca si sa se mangaie pe burta toate tarile importante din UE si nu numai , inclusiv marile puteri ale lumii, ca fiecare dintre ele a luat sau a primit pomana din Romania. Romania a fost mereu o sursa de venit pentru ele, ea de la ele nu a luat niciodata nimic gratis, iar ce a luat a platit inzecit. Romania a devenit in timp un fel de Miel care desi a dat tot ce-a avut fara sa ceara nimic in schimb i se cere si supremul sacrificiu. Si cand spun Romania ma refer la romanii care n-au „preacurvit” si nu s-au inchinat la „idoli” ci aceia care vor fi pironiti doar cu chilotii pe ei si-si vor da obstescul sfarsit in bratele lui Dumnezeu.
    Pana acum n-am crezut dar acum cred, ma astept de drept, ca Romania va Invia si se va ridica la ceruri si va sta de-a dreapta Tatalui sa judece vii si mortii, a carei imparatie nu va avea sfarsit.

  2. murgu isarescu este asinul care cu propriul greaban a carat toata bogatia Romaniei la straini. Pentru asta nemtii,americanii,francezii i-au tot reânoit samarul la BNR si i-au tot spalat sortul masonic ori de cate ori ii curgeau balele obedientei si al fraudei pe el. A trait ca un kk si va muri ca un kk. Macar din hoitul lui sa se fertilizeze un petec de pamant romanesc pe care l-a secatuit …..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s