Organismele Modificate Genetic au uşa deschisă în România

Chiar dacă 19 din cele 28 de state membre UE au optat pentru interzicerea cultivării de Organisme Modificate Genetic, unele ţări mari cultivatoare (printre care şi România) au lăsat uşa deschisă, ceea ce face posibil ca producţia blocului comunitar să crească mai degrabă decât să scadă, transmite Reuters.

‘Cultivatorii români de cereale vor îmbrăţişa culturile de porumb modificate genetic. Este ceva normal ca orice fermier, fie el din Spania, Portugalia şi România, să-şi dorească reducerea costurilor de producţie şi o recoltă mai mare’, a declarat preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurentiu Baciu, potrivit căruia noile soiuri de porumb modificat genetic aflate acum în proces de aprobare ar putea creşte producţia cu 15-20%.

Potrivit datelor statistice, de mai mulţi ani Portugalia şi Spania au cultivat soiul de porumb MON810, anul trecut în Spania acest soi de porumb fiind cultivat pe o suprafaţă de 131.500 de hectare.

În România, al doilea producător de porumb din UE după Franţa, suprafaţa de teren însămânţată cu OMG a scăzut în ultimii ani, însă Laurenţiu Baciu se aşteaptă ca situaţia să se schimbe.

Statele europene au păreri împărţite faţă de organismele modificate genetic, chiar dacă acestea sunt cultivate pe scară largă în America şi Asia. În ultimii 14 ani, în Uniunea Europeană doar patru OMG-uri au fost autorizate pentru cultură, însă doar unul singur mai este cultivat şi în prezent, soiul de porumb MON810, dezvoltat de compania americană Monsanto.

Vineri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat că toţi fermierii români îşi doresc să cultive soia modificată genetic după ce România va avea aprobarea din partea organismelor europene şi internaţionale, însă trebuie să făcută şi o dezbatere la nivelul societăţii.

Sursa : capital.ro

Citeste :

Stop Organismelor Modificate Genetic (OMG)

Genocidul planetar incepe in 2010

PRODUSE CU ETICHETA CODEX ALIMENTARIUS

Romanii sunt deja victimele “Codex Alimentarius”

E-urile care ne ucid incet dar sigur

Porumbul modificat genetic (MONSANTO)este toxic pentru organele interne. El este cultivat si in Romania cu sustinerea Guvernului

WikiLeaks – Mâncare modificată genetic: România era calul troian al SUA în Europa

Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium

Mancarea pentru bebelusi contine arsenic si alte substante toxice

Ingredientele din mezeluri care ne otravesc!

De ce ne imbolnavim grav din cauza sucurilor carbogazoase?

Adio medicina naturista: UE va interzice medicamentele pe baza de plante

Sarea iodata – antiaglomerant pentru reducerea aglomeratiei pe planeta!

Incredibilul tupeu al lui Valeriu Tabara: Sunt sanse mari ca in Romania sa se cultive in urmatorii ani organisme modificate genetic

Adevarul despre mancarea noastra modificata genetic cea de toate zilele: Monsanto

Un ierbicid folosit pentru culturi modificate genetic produce malformatii si cancer

E-urile care ne ucid incet dar sigur

10 lucruri pe care industria alimentelor procesate le ascunde de consumatori

Proteste în Capitală față de culturile modificate genetic

Anunțuri

2 gânduri despre „Organismele Modificate Genetic au uşa deschisă în România

  1. Laurențiu Baciu și fermierii ăia români nu își doresc decât bani. Nu văd dincolo de buzunar, nu se gândesc la sănătatea lor și a generațiilor următoare. I-aș îndopa ca pe gâște numai cu porumb și soia modificate genetic…

  2. Domnul ministru are cumva vreun interes in afacerea cu OMG-uri sau care poate fi explicatia acestei staruitoare iubiri declarate pentru ele ??… Ceilalti ,, mari ” cultivatori, amatori de organisme modificate genetic nu sunt interesati decat de satisfacerea propriei lor lacomii, fara a tine cont de efectele dezastruoase pe care acestea le au asupra sanatatii consumatorilor sau chiar a populatiilor de albine ! S-au facut nenumarate teste si s-a dovedit experimental ce modificari si mutatii genetice apar in organismul fiintelor vii, care consuma astfel de OMG-uri, perturbandu-le intregul echilibru celular si ADN-ul si provocandu-le boli foarte grave mergand pana la deces !
    Daca si de data aceasta ne va fi calcat in picioare dreptul la o viata curata si sanatoasa si vom fi supusi experimentelor firmelor producatoare de astfel de material genetic,- indiferent cum se cheama ele – precum niste cobai,fara ca cineva sa tina cont de vointa noastra, singura solutie pe care o mai avem este sa iesim in strada si sa ne facem auziti, in paralel cu acuzatia impotriva tuturor celor care vor implementarea acestui gen de productii in Romania, de atentat la sanatatea cetatenilor acestei tari ! Daca nu v-a ajuns mizeria de acum doi ani cu Rosia Montana, o sa va luminati de data aceasta asupra a ceea ce isi doresc romanii cu adevarat pentru ei si copiii lor ! Garantat !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s