LISTA LUI CIOLOȘ

sorosColonia România, anul de grație 2015. După ce duşmanul poporului, Ponta, apoi sbirul Oprea şi nu în ultimul rând călăul nemernic Piedone au fost maziliți, avem în fine un prim-ministru devotat tinerilor frumoși și liberi, denumiți generic ”strada”, în persoana tovarăşului Dacian Julien Cioloș.

În timp ce ”România nu e de vânzare” pentru că deja a fost vândută (vezi anii de după 1990 încoace), putem respira cu toții liniștiți: au sosit tehnocrații!! Am scăpat de „sistem” și de „clasa politică”, am bifat și-o revoluție feisbuciană pe final de an și Klaus Iohannis are ”guvernul lui”, prin marioneta de serviciu, Dacian Julien Cioloș.

Același suflu de ”respiro tehnocratic” l-au avut înaintea noastră și italienii prin ”Super” Mario Monti (afacerea Microsoft în timpul mandatului la Comisia Europeană și consilier Goldman Sachs in SUA), și mai ales frații noștri de-o Europă, grecii, prin tehnocratul Luca Papademos, și el cu un CV ”tehnic”: consilier și vicepreședinte la Banca Centrală Europeană, expert economic al Federal Reserve în Boston.

Ne-a venit rândul să respirăm și noi aerul rarefiat al guvernării tehnocrate: Dacian Julien Cioloș s-a preumblat și el prin Olimpul tehnocraților, recte pe la Comisia Europeană pe postul de comisar al agriculturii, apoi consilier pe lângă Jean-Claude Juncker.

Fiindcă umblă vorba că nu ar fi un tehnocrat sadea, că ar avea niscaiva scame la pedigree (nume de cod: Vulpea), că ar fi slugă la doi stăpâni (nume de cod: Mutu’ și Chioru’), Dacian Julien Cioloș și-a scos organizerul și to-do-list-ul și a pornit în Odiseea și Iliada ”discuțiilor exploratorii” (sic!) pe la partide… Să exploreze și alții to-do-list-ul, pasămite!

Iată lista cu sarcini de îndeplinit primită de Dacian Julien Cioloș (to-do-list-ul, ca să păstrăm atmosfera corporatistă), listă din care observăm că tehnocrația vine să finalizeze ce s-a început în mandatele de fiere ale lui Băsescu și sa neutralizeze toate reformele inițiate de Guvernul Ponta.

1. La loc de frunte pe lista lui Cioloș se află Biserica Ortodoxă Română (NOTA BENE! din care fac parte toți credincioșii creștin-ortodocși, nu doar fețele bisericești). Sub atentă îndrumare tehnică, Cioloș va da lovitura de grație BOR-ului prin interzicerea orei de religie în școli și apoi eliminarea facilităților fiscale acordate cultelor. Vivat tehnocrația, seculariștii au învins! Chiar și secularizarea lui Cuza, nu a fost îndreptată direct împotriva Bisericii Ortodoxe Române, ci împotriva Bisericii Greco-Catolice și a Bisericii Evanghelice si Reformate. Doar ca amănunt: să nu uităm că cei mai mari proprietari sunt Biserica Greco-Catolică  și cea Evanghelică si Reformata (centrul Clujului, al Sibiului și al Brașovului aproape în totalitate).

2. Komisariatul nou înființat de Iohannis și unde șef este acum Dacian Julien Cioloș va avea ca sarcină precisă (tehnocrată, ce mai!) privatizarea sistemului de învățământ românesc, că doar nu degeaba și-a făcut cuiburi Soroș prin zonă. Să vezi atunci fundații peste fundații apărute peste noapte care să preia școli, licee, grădinițe în care să fabrice mancurți! În felul ăsta, scurtăm și drumul de la tehnocrație la idiocrație. Țara „lucrului bine facut” te vrea prost, tinere frumos și liber!

3. O altă neîmplinire ce trebuie musai rezolvată, tot așa…frumos, tehnic: regionalizarea și descentralizarea. Sub pretextul simplificării accesului la fonduri si eliminării barierelor birocratice și decizionale se vor muta dosarele grele în provincie, la instituțiile ”descentralizate” și așa-zis autonome, pentru a fi îngropate definitiv la pachet cu scandalurile nationale care ar fi putut fi generate de catre acestea.

4. După învățământ, și sistemul medical este vizat pentru a fi privatizat, proces care se preconizează a fi fost demarat deja… ”Capul lui Arafat îl vrem!” este deja noul slogan al netrăiților liberi și frumoși.

5. Un alt punct pe to-do-list-ul Guvernului tehnocrat Cioloș este și stoparea relaxării fiscale obținute de reformele Guvernului ne-tehnocrat Ponta, reforme care nu avantajau multinaționalele, pentru că ele oricum ocoleau legea prin așa-zisele „optimizări fiscale”, dar (lucru important) puneau antreprenorii români pe poziții de concurență aproape loială cu multinaționalele. Mai mult, se va urmări și o creștere a dobânzilor la credite pe piața internă, pentru a închide ce mai este de închis și dereglementarea, acolo unde mai trebuie anulată și cea mai infimă intervenție a statului în economie.

6. La capitolul ”ce mai avem de furat în colonia România”, pe lista neagră a lui Cioloș apar: Hidroelectrica, Transelectrica, Nuclearelectrica, Transgaz, Romgaz și acoperirea marilor furturi prin fonduri gen Proprietatea. A, și să nu uităm, în timp ce se va pune în sfârșit capacul pe oala (acum nemaiaflată sub presiune) DNA-ului, se va desfășura în liniște deplină vânzarea terenurilor către străini (non-rezidenți, persoane fizice de peste tot și de nicăieri)… Că doar din moși strămoși am fost ospitalieri cu străinii…le dăm și cămașa de pe noi dacă ne-o cer…

7. Credeați că pe lista lui Cioloș scrie ”relaș economic, România”? Nichts! Kein! Ba, un pic de inflație vom primi de la BNR, să ne readucă cu picioarele pe pământ, că prea visam frumos și liber…

8. Subliniate cu roșu fosforescent în organizer-ul de tehnocrat impecabil al lui Cioloș stau scrise cuvintele: de asigurat flancul estic al NATO într-un viitor și foarte posibil front deschis împotriva Rusiei. Klaus Iohannis a semnat mai ieri decretul pentru promulgarea legii privind statutul rezerviștilor militari. Bucuroși le-om duce toate, de-o fi pace …sau război!

9. Cel mai mare rău dintre toate relele este însă următorul: 2 factori fără de care economia nu se poate dezvolta, ÎNCREDEREA și SPERANȚA s-au dus dracului! Și da, ele nu pot fi cuantificate și algoritmizate de tehnocrați.

Pentru cei care mai au anumite perplexități… Da, Dacian Julien Cioloș este desemnat manager la Ferma animalelor numită România! Și da, o fi politica o curvă, dar ce-o să mai regretăm brațele ei ademenitoare după ce o să avem parte de înlănțuirea amorului tehnocrat!

Autor: Laurentiu Nicodim / gandeste.org

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s