Prima pagină > Sabatate > Autoritățile din România dau vina pe brânză, dar testează pe copii un vaccin neautorizat în Uniunea Europeană provenit din Kazahstan!

Autoritățile din România dau vina pe brânză, dar testează pe copii un vaccin neautorizat în Uniunea Europeană provenit din Kazahstan!

vaccinations1Situaţie scandaloasă în sănătate! Vaccinul Hexaxim folosit în prezent pentru imunizarea nou-născuţilor este necunoscut pentru autorităţi, dar e folosit în programul naţional de vaccinare! Serul care provine din Kazahstan, e autorizat doar pentru ţările din afara Uniunii Europene, iar Casa de Sănătate a cerut o monitorizare specială în cazul lui.

Vaccinul Hexaxim, un vaccin folosit la copiii cu vârsta de până la 18 luni împotriva difteriei, tatanosului, pertussiasului (acelular, componente), hepatitei B (rADN), poliomielitei (inactivat) şi Haemophilus influenzae tip b conjugat, înlocuieşte pe cel original pentru că acesta lipseşte de pe piaţa din România de la jumătatea anului trecut.

Hexaxim este inclus în programul naţional de imunizare deşi specialiştii nu au foarte multe informaţii despre el. Casa Naţională de Sănătate cere o monitorizare suplimentară şi face un apel la raportarea cât mai exactă şi cât mai rapidă a efectelor adverse.

Argumentul pentru care lotul de brânză de la Lactate Brădet nu putea cauza moartea bebelușilor din Argeș

Informație-cheie: Lotul de brânză proaspătă de vaci depistat de autorități cu E-coli a fost produs la unitatea de procesare a laptelui Lactate Brădet în 22 februarie 2016. Ori bebelușii din Argeș au murit înainte. Ultimul dintre ei, cu o săptămână mai devreme de data la care a fost produs respectivul lot de brânză. Și atenție, chiar și așa, vorbim de data decesului nu de data infectării. Prin urmare, NU există nicio legătură între lotul incriminat și îmbolnăvirea cu sindromul hemolitic-uremic.

Așadar, intrăm pe terenul presupunerilor. Este cu adevărat E-coli cauza decesului copiilor din Argeș? Cât de mult în timp coboară ancheta ANSVSA pentru a depista loturi de alimente de orice fel care au fost produse în luna decembrie sau ianuarie și nu februarie. Pentru că este foarte puțin probabil ca un aliment fabricat în februarie să fi cauzat toată această tragedie. Mai degrabă un lot din decembrie, aș zice. Mai sunt mostre pe piață sau la producător? E vorba de lactate sau de alte produse alimentare? Nu prea avem răspunsuri din partea autorităților. Pe aceste teme, nu mai primim informații, e pauză.

Dacă suntem în fața unei tentative de a fabrica un Acar Păun, atunci este grav. Este grav pentru că în acest fel punem pe butuci unul dintre puținii producători de lactate care au mai rămas pe piață și au exclusiv capital autohton. Un producător care a intrat în zona de produse tradiționale cu succes și care dorește să păstreze gustul de odinioară.

Dacă se vor găsi și alte loturi de lactate de la Brădet cu E-coli, din ianuarie sau decembrie, suspiciunea revine. Până atunci, suntem doar într-o jalnică fază de manipulare a opiniei publice și de abatere a atenției.

Distrugere de probe, în cazul bebelușilor din Argeș? Autoritățile încearcă mușamalizarea scandalului

Autoritatea Sanitar-Veterinară anunță, într-un comunicat difuzat în cursul zilei de 29 februarie, că a găsit bacterii producătoare de toxină Shiga, E Coli 026, în brânza de vaci produsă la o firmă din județul Argeș. Comunicatul ANSVSA ridică mari semne de întrebare.

Potrivit ANSVSA, citată de news.ro, controlul a fost efectuat abia în 25 februarie! Din surse DCNews, medicii epidemiologi și pediatri au indicat încă de la primele cazuri brânza de vaci printre alimentele care ar fi putut declanșa îmbolnăvirile, întrucât poate fi inclusă în alimentația tuturor bebelușilor afectați (cel mai mic avea cinci luni, cel mai mare un an și jumătate).

Portocalele și apa plată, piste false

Înainte de a controla fabrica de brânză de vaci, autoritățile veterinare au alergat pe piste false, controlând cu tam-tam portocalele, apa plată sau alte fructe exotice.

Prezenţa E coli, serogrupul O26, într-o probă de pui (spate cu gât), recoltată din frigiderul familiei, din judeţul Bacău, de asemenea nu are nicio relevanță, în lămurirea cauzei deceselor copiilor din Argeș.

Practic, adăugarea în comunicatul ANSVSA a cazului din Bacău diluează adevărata știre: ” lotul de 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci produsă de o unitate de prelucrare a laptelui din judeţul Argeş” este din 22 februarie. Aceeași fabrică ar fi putut contamina copiii internați la începutul lunii. Din comunicatul ANSVSA se înțelege că brânza contaminată a și fost vândută : ”cantitatea nu a mai fost regăsită la producător sau la comercializare”.

Semne de întrebare pentru autorități

De ce nu anunță ANSVSA care este producătorul lotului contaminat, astfel încât și alți părinți care au cumpărat brânză de vaci să fie alertați? Numele producătorului a fost transmis de ministrul Agriculturii.

În condițiile în care este o anchetă a Poliției și a Parchetului, după moartea a trei bebeluși, au avut cei de la DSV acordul organelor de cercetare penală, pentru distrugerea probelor, respectiv dezinfectarea secției în care s-a produs brânza de vaci? De ce nu s-a sistat producția în fabrică până la testarea întregului personal, care potrivit ANSVSA este în curs? Și dacă sunt descoperiți purtători de E Coli, ce se întâmplă cu brânzeturile pe care firma respectivă continuă să le producă, în alte secții?

”În aceste condiţii au fost dispuse mai multe măsuri, precum sistarea activităţii în secţia de brânzeturi unde a fost produsă brânza de vaci până la elucidarea situaţiei, dezinfecţia secţiei spaţiilor, utilajelor, ustensilelor şi suprafeţelor de lucru. După dezinfecţie vor fi recoltate teste de sanitaţie care să ateste eficienţa igienizării.

Totodată, personalul angajat al fabricii va fi examinat din punct de vedere coprobacteriologic într-un laborator de specialitate şi vor fi recoltate probe de lapte de la două ferme în momentul recepţiei în fabrică, pentru examen bacteriologic şi probe de apă, provenite de la intrarea şi ieşirea din unitate”, se arată în comunicatul publicat de news.ro.

Sursa: Departamentul Zero Romania

  1. Naica
    Martie 3, 2016 la 10:30 pm

    …Intai se face dezinfectia si apoi se iau probele ?! Pana atunci laptele de la ferme se arunca pe camp,copiii vor fi vaccinati cu un ser netestat,producatorul „condamnat”,fara
    probe,adus in pragul falimentului…iar copiii se tot imbolnavesc prin tara…

  2. Martie 10, 2016 la 6:26 am

    Brânzeturile acelea sunt folosite ca diversiune. De ce importăm vaccinuri suspecte? De ce nu mai avem vaccinurile Institutului Cantacuzino, care au dat rezultate atât de bune zeci de ani?…

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: