DOVADA indubitabilă că în spatele afacerii cu dezinfectanți dizolvați de la Hexi Pharma sunt SERVICIILE SECRETE

Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, a recunoscut diluarea în fața procurorilor care o anchetează

Chiar dacă declarațiile Laurei Georgescu, fosta soție a lui Dan Condrea, au fost ironizate sau privite cu scepticism pe motiv că femeia suferă de o afecțiune psihică, din ce în ce mai multe elemente ieșite la iveală în ultimele zile, voit sau involunar, par să confirme spusele doamnei cu privire la implicarea serviciilor secrete în afacerea Hexi Pharma. Romaniacurata.ro susține că însăși Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, a dezvăluit acest aspect, indirect, într-o declarație de presă trecută de mulți cu vederea.

Flori Dinu, joi 26 mai: „Cred că în momentul în care începi să prinzi putere, devii periculos pentru multe alte interese. Acesta este punctul meu de vedere. Surprinzător este faptul că acest scandal apare exact în momentul în care noi doream să ne lansăm pe piața externă și făcuserăm toate demersurile, începuserăm să apărem pe la târguri internaționale, și probabil că asta a deranjat”

Interpretare România Curată: ”Citiți și recitiți cu atenție aceste declarații. Ele reprezintă filosofia, axioma și piatra de fundament care justifică existența serviciilor secrete: interesul național. Contrapunerea ”producătorului român”, ”producătorilor externi” e tipică pentru această teorie a interesului național. La fel cum e tipică ideea că urmărirea interesului național justifică anumite ”mici excese”. În numele ”interesului național” se pot încălca, pe ici, pe colo, reguli și chiar drepturi fundamentale ale cetățenilor. ”Interesul național” justifică uneori suspendarea acțiunii legilor ordinare sau modificarea lor în regim de urgență, ba, uneori, același ”interes național” poate scuza comiterea unor infracțiuni! Asta pentru că, nu-i așa, doar astfel ne-am putea apăra împotriva unor interese care ne-ar cauza și mai mult rău!

Marea problemă cu acest ”interes național” în accepțiunea serviciilor secrete e că după ce se enunță, nu se discută, ci se execută. Și cine sunt persoanele care stabilesc ce e și ce nu e ”interes național”? Ei bine, nu reprezentanții din instituțiile statului în mod transparent, asupra cărora, de bine, de rău, se exercită un mai mic sau mai mare control popular și democratic pentru a nu o lua razna, nu CSAT, care se rezumă la enunțarea unor principii și linii directoare, dar care doar în mod excepțional intră în interpretările de caz, ci tovarășii cu multe stele și epoleți pe umăr, scoși din timp la pensie specială, asigurați cu sinecuri consistente de ”academicieni” în academii speciale, avansați și promovați în mod dubios, cu mai mulți kilometri de doctorate plagiate decât kilometri de autostrăzi construite în România. Ei bine, toți acești generali și colonei a căror competență profesională e mai mult decât discutabilă, iar probitatea morală coboară sub călcâi, sunt cei care decid ce e și ce nu e de interes național”. Continuarea o puteți citi pe siteul romaniacurata.ro.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe tolo.ro mărturia unui important medic microbiolog care a refuzat să ia șpagă de la directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu. Specialistul dezvăluia și modul în care erau împărțiți banii din mită: 30% din contracte ajungeau la managerii de spital care dădeau o parte din bani partidelor care îi numesc și mențin în funcție.

Deși inițial a ignorat acuzațiile formulate la adresa sa, Flori Dinu a contracarat în cele din urmă spusele medicului microbiolog prin următoarea precizare: „Nu mă văd vreodată în viaţă mergând să ofer mită vreunui medic în numele Hexi. Contextul descris nu imi sună cunoscut în niciun fel, nu s-a întâmplat nici măcar parţial, este o calomnie sau o invenţie. Dacă există această doamnă doctor, o rog insistent să meargă să depună mărturie la Parchet.” Sursa : evz.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s