Nici macar un singur copac nu va mai fi taiat in Norvegia. Apel de la Oslo catre guvernele statelor puternice din Europa

copaci

Guvernul Norvegiei a anuntat ca intentioneaza sa interzica in totalitate taierea copacilor, astfel incat va deveni prima tara din lume in care nu au loc deloc defrisari, scrie brightside.me.

Mai mult, Norvegia nu va mai cumpara nici un produs care este asociat cu taierea padurilor tropicale. Asta inseamna ca statul nu va mai incheia nici un contract guvernamental cu companiile care sunt implicate in defrisari de paduri tropicale.

Guvernul urmeaza sa aplice cerinte stricte, ca sa se asigure ca achizitiile publice facute nu contribuie la distrugerea padurilor tropicale.

Norvegia si-a propus sa contribuie activ la pastrarea padurilor tropicale de pe intreaga planeta si a indemnat si alti actori politici importanti ca Marea Britanie si Germania, sa faca la fel.

Efectele negative ale defrisarilor pot fi vazute cu ochiul liber in padurile din Argentina, Bolivia, Brazilia, Indonezia, Paraguay, Malaysia, Papua Noua Guinee si nu numai. Romania a cunoscut si ea un proces amplu de masacrare a padurilor.

Padurile tropicale se plaseaza pe locul 2, dupa oceane, in ceea ce priveste cantitatea de carbon pe care o absorb. De exemplu, padurile tropicale din Bazinul Amazonului absorb circa 2 miliarde tone de CO2 anual, pe cand padurile tropicale de pe intregul glob asimileaza anual aproximativ 20% din emisiile de dioxid de carbon eliminate de activitatile desfasurate de oameni. Un raport ONU al Directiei pentru schimbari climatice arata ca activitatile umane produc peste 32 miliarde tone de CO2 anual. Jumatate sunt absorbite de oceane si paduri, jumatate raman in atmosfera, contribuind la incalzirea globala.

Zilnic, pe masura ce padurile „respira”, miliarde de tone de apa se ridica in atmosfera, formand nori de ploaie care se deplaseaza la mii de kilometri distanta in sistemul climatic.

Sursa : aktual24.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s