Secretele vegetarienilor pe care vrei să le cunoști!

Unii dintre noi vor sa traiasca mai mult, mai sanatos, vrem sa contribuim la scaderea poluarii, sau pur si simplu iubim animalele si ne opunem sacrificarii acestora pentru a le manca.

Exista oameni la care decizia este cumva organica; pur si simplu nu mai pot consuma carne. E ca si cum organismul le spune ce trebuie sa faca. Apoi se documenteaza si iau decizia si cu creierul; realizeaza ca e varianta potrivita pentru ei. Unii merg mai departe si decid sa devina Vegani (sa nu mai consume nici oua sau lactate), altii nu.

Oricare dintre cele enumerate mai sus, iata cateva motive pentru care devenim vegetarieni:

1. Vei deveni mai sanatos

Cat mai multi doctori deja recunosc beneficiile dietei vegetariene. Ni se spune de mult, de diferite minti luminate, ca alimentatia este cel mai important factor in dezvoltarea boli, insa pana de curand medicina noastra excludea cu totul acest lucru. In momentul de fata, exista putini doctori care au inceput sa-si vindece pacientii prin abordarea dietei vegetariene, insa totul are un inceput.Deasemenea, prin dieta vegetariana iti controlezi greutatea mult mai usor. Nu prea exista vegetarieni grasi sau obezi. Vei trai mai mult. Iar daca vei ajunge vegan, iti reduci spre 0 sansele de a face vreo boala grava (cancer, atat de cord, diabet) la un moment dat.

2.Vei avea mai multa energie

Nutritia bazata pe fructe si legume genereaza mai multa energie pentru a tine pasul cu activitatile cotidiene, pentru a te putea implica in proiectele la care visezi si pentru o activitate sexuala regulata. Prea multa grasime in sange inseamna ca arterele nu se vor deschide suficient iar muschii nu vor mai primi suficient oxigen. Rezultatul? Te vei simti stors de energie.

O dieta vegetariana echilibrata este lipsita de colesterol-rau, care provine de la produsele animale, si care ne face sa ne trezim extrem de greu in fiecare dimineata. Legumele si fructele contin carbohidrati complecsi, care furnizeaza corpului energia necesara, pe cale naturala.

3. Pentru protejarea animalelor.

O parte dintre noi avem o relatie mai stransa cu lumea animala. Suntem mai sensibili la suferintele lor. Pentru aceasta, a nu rani animalele este o motivatie foarte puternica.

4.Vegetarienii au o viata mai lunga

E drept, sunt o multime de factori care influenteaza durata si calitatea vietii, si cel mai grav este stresul. Totusi, un stil de viata sanatos si o dieta bazata aproape exclusiv pe produse vegetale sunt un pas catre o viata mai lunga. Rezidentii localitatii Okinawa din Japonia, au o durata de viata mai mare decat a populatiei japoneze in general, si a populatiei globului, mandrindu-se cu peste 600 de persoane care au depasit 100 de ani.

Secretul lor – o dieta cu putine calorii, bazate pe carbohidrati nerafinati, fructe si legume bogate in fibre si soia.

5. Pentru mediul inconjurator.

Multi oameni devin vegetarieni atunci cand realizeaza imensul impact pe care industria carnii il are asupra mediului. Pe aceeasi suprafata de teren se pot produce 50 kg de carne de vita sau 6.000 de kg de morcovi. Granele cu care sunt hranite animalele crescute pentru carne ar ajunge sa hraneasca oamenii. Padurile tropicale sunt defrisate pentru a face loc pasunilor. O cantitate imensa de apa se consuma in industria carnii, in timp ce milioane de oameni mor de sete. Mii se rauri sunt poluate cu balegar. Daca s-ar face gradini cu legume pe blocurile din New York, recoltele din ele ar putea sa hraneasca 80% din populatia New York-ului. Si as putea face o lista foarte lunga. Probabil ca o voi face la un moment dat.

6. Contribui la combaterea foametei pe glob

Aproximativ 70% din cerealele produse in SUA sunt folosite pentru hrana animalelor care urmeaza sa fie sacrificate. Cele 7 miliarde de animale crescute pentru carne in SUA consuma de 5 ori mai multe cereale decat intreaga populatie a tarii. Daca aceste alimente ar fi consumate de catre oameni, aproape 800 milioane de persoane ar putea primi hrana.

7. Farfuria ta va fi plina de sanatate si multa culoare

Nutrientii din vegetale confera fructelor si legumelor culori spectaculoase. Acestia sunt clasificati in doua clase principale: carotenoide si antociani. Toate vegetalele galbene sau portocalii (morcovi, portocale, cartofi dulci, mango, dovleac) datoreaza culoarea carotenoizilor. Vegetalele verzi, pline de frunze, sunt de asemenea pline de carotenoizi, insa isi datoreaza culoarea clorofilei. Fructele rosii, albastre si purpurii (prune, varza rosie, struguri, fructe de padure, cirese,

ardei rosii, sfecla) contin antociani. Daca gatesti in functie de culori, iti asiguri varietatea de nutrienti naturali, necesari sistemului imunitar.

Oricare ar fi beneficiile pentru care vrei sa devii vegetarian, ai toate motivele: sanatate, frumusete, eliberarea pe care ti-o da faptul ca stii ca nici un animal nu mai este sacrificat din cauza ta, contributia esentiala in crearea unui mediu sanatos si curat. Cele enumerate nu au cum sa cuprinda tot.Voi revenii cu multe alte beneficii pe care ti le ofera adoptarea acestui stil de viata sanatos.

Sursa: secretele.com

2 gânduri despre „Secretele vegetarienilor pe care vrei să le cunoști!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s