Avem Premier! Avem Patrie!

“Am fost surprinsă de declarațiile lui Antonio Tajani, președintele Parlamentului European. Nu poate solicita oprirea unei anchete penale. Ni se cere să nu intervenim în anchetele penale și mi se pare corect, dar ne cer să oprim o anchetă penală. Le spun clar că premierul nu a intervenit și nu va interveni în actul de justiție.

Am vazut punctul de vedere al unui grup de ambasadori. Am vrut sa am o discutie individuala cu fiecare dintre ambasadori, dar au refuzat. Le reamintesc ca suntem Romania si am dialog direct cu omologii mei. Le recomand sa se adreseze direct autoritatilor din tarile lor. In niciun stat ambasadorii nu fac agenda guvernului si nu o sa permit acest lucru. Trebuie sa arate respect fata de tara noastra”
Viorica Dăncilă.

La această declarație nu mai este nimic de adăugat. Diplomației de haită trebuie să i se opună diplomația demnității naționale.

Am spus-o pe când eram la Bruxelles: A fi bun român înseamnă a fi bun european. Dar a fi bun european înseamnă a fi bun român.

Cine ne cere să renunțăm la a fi români de dragul UE, ne cere de fapt să renunțăm la a fi europeni. Iar cine ne cere asta vrea, de fapt, război în Europa.

Există viață, istorie și cultură și în afara UE. Dacă ne vom întoarce la ele nu din vina României va fi. Iar dacă va fi război, îl vom purta cu convingerea că Dumnezeu iubește România. De aceea ea a ieșit mărită din toate războaiele pe care le-a purtat – fie ele câștigate sau pierdute. Noi ne-am micșorat doar în timp de pace, prin trădarea celor pe care ni-i credeam prieteni.

Autor: Adrian Severin

Sursa: Adrian Severin Facebook

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s