Bilanț nou coronavirus: 259 de morți. SUA interzic accesul în țară cetățenilor străini care au vizitat China în ultimele 14 zile

Concern In China As Mystery Virus Spreads

Statele Unite au anunţat vineri mai multe măsuri excepţionale care îi vizează pe cetățenii care au fost în China, mai ales dacă au vizitat provincia Hubei, locul de unde a izbucnit epidemia cu un nou tip de coronavirus. Astfel, cu începere de duminică, de la orele 22:00 GMT, autorităţile vor interzice intrarea pe teritoriul Statelor Unite a tuturor cetățenilor străini care au vizitat China în ultimele 14 zile.

În ceea ce-i privește pe cetăţenii americani, dacă au fost în provincia Hubei în ultimele 14 zile, aceștia vor sta în carantină pe o perioadă de până la două săptămâni, la revenirea în Statele Unite. Dacă este vorba despre americani care se vin din altă provincie chineză decât Hubei, li se va cere să stea într-o „carantină autoimpusă”, sub supraveghere.

Membrii apropiaţi ai familei lor, precum şi rezidenţii permanenţi în Statele Unite vor fi supuşi aceluiaşi regim ca şi cetăţenii americani.

Toate zborurile dinspre China vor fi direcţionate spre şapte aeroporturi americane: New York JFK, Chicago, San Francisco, Seattle, Atlanta, Honolulu şi Los Angeles.

Autoritățile americane insistă că acestea sunt măsuri preventive și că riscul de epidemie este scăzut în Statele Unite.

Bilanț nou în China: 259 de morți

Epidemia de pneumonie virală din China a făcut alţi 45 de morţi în provincia Hubei, au anunțat sâmbătă dimineață autoritățile chineze, astfel că epidemia provocată de noul coronavirus apărut în decembrie a făcut în total până acum în această provincie 258 de morţi, plus încă un deces înregistrat în altă provincie. Toți cei 259 de morți de până acum sunt în China. Numărul persoanelor contaminate în întreaga țară se ridică la peste 11.000, dar majoritatea sunt în Hubei, potrivit Agerpres.

Virusul a apărut probabil în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, capitala provinciei, unde se vindeau animale sălbatice. Epidemia s-a răspândit rapid, favorizată de marile migraţii care însoţesc în mod tradiţional sărbătorirea Anului Nou chinezesc.

Ulterior, au apărut cazuri de îmbolnăvire în peste 20 de ţări.

Sursa : digi24.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s