Copiii, din cușcă-n cușcă

Senzația de libertate este extrem de volatilă. Chiar dacă așteptăm cu sufletul la gură ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, s-ar putea să fim cam dezumflați. Lucrurile nu vor mai fi la fel ca înainte, iar sentimentul că am scăpat de izolare, dar intrăm într-o altă lume decât cea pe care o știm, s-ar putea să nu fie cel dorit. Au experimentat, pe pielea lor, francezii. 

Un jurnalist a făcut câteva fotografii, în urmă cu doar câteva zile, care arată viața de acum, de la o școală primară din Franța. Imaginile arată copiii nevoiți să nu depășească spațiul marcat cu creta de invatatori, pe terenul de sport. Sau,  elevi  obligați să stea pe steluțele desenate cu spray, la distanță regulamentară.

Nu este primul semn că asta va urma. Internauții au prevestit de ceva vreme, chiar dacă au făcut caricaturi în acest sens.

„Pentru a asigura distanțarea socială în timpul pauzei, cadrele didactice au făcut aceste careuri. Copiii se joacă, dansează, sar, râd împreună, dar din aceste careuri separate. „, a scris Lionel Top pe Twitter.

Mulți francezi sunt nemulțumiți de decizia lui Emmanuel Macron de redeschidere a școlilor.

Sursa : cotidianul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s