Apare un nou pașaport la nivel mondial după pandemia COVID-19! OMS a făcut anunțul

Apare un nou pașaport la nivel mondial după pandemia COVID-19 și după ce vaccinarea a început la nivel internațional. OMS a făcut joi un anunț important care vizează sute de milioane de oameni ce urmează să fie vaccinați în perioada următoare. Apare un nou document pentru cei care își fac vaccinul.

Apare un nou pașaport la nivel mondial după pandemia COVID-19! OMS a făcut anunțul

Apar primele informații oficiale despre un pașaport de vaccinare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va dezbate în scurt timp posibilitatea folosirii de certificate sau “paşapoarte de vaccinare”. Acesta va fi folosit în călătoriile internaţionale. Vestea a fost dată joi de expertul departamentului de imunologie de la biroul european al instituţiei, Oleg Benesh, relatează EFE.

Când va fi disponibil noul pașaport de vaccinare

După cum a afirmat specialistul într-o conferinţă de presă online pentru presa rusă, această temă “se află pe agenda Comitetului Internaţional pentru reglementări medicale şi sanitare”. Acesta și-a exprimat speranţa că subiectul va fi dezbătut în curând.

“Odată cu apariţia vaccinurilor eficiente şi sigure împotriva coronavirusului, OMS studiază temele legate de vaccinarea călătorilor internaţionali. Am dori să amintim că folosirea unui certificat internaţional. Este o chestiune reglementată prin normele medicale şi sanitare”, a menţionat el.

Expertul a afirmat că organismul internaţional analizează aspectele ştiinţifice, juridice şi etice ale acestei iniţiative.

Benesh a declarat că în prezent OMS acţionează pe trei direcţii principale. Recomandarea de vaccinare pentru persoanele care intenţionează să călătorească. Aprobarea de către ţări a unor restricţii sau cerinţe de vaccinare pentru persoanele care călătoresc. Și schimbul de informaţii între ţări cu privire la procesul de vaccinare.

Rusia a fost una dintre ţările care au propus crearea unu paşaport de vaccinare sau imunitate, iar Israelul va emite “paşapoarte verzi” persoanelor care s-au vaccinat, pentru a le înlesni circulaţia, scrie EFE.

Apare un nou pașaport la nivel mondial după pandemia COVID-19! OMS a făcut anunțul

În decembrie 2020, şefa Consiliului Federaţiei Ruse (camera superioară a parlamentului rus), Valentina Matvienko, a criticat dur această practică, pe care a calificat-o drept “antiutopie” care va încuraja discriminarea între cetăţeni. Totuşi, preşedintele rus Vladimir Putin nu doar că a sprijinit emiterea unui paşaport de vaccinare, ba chiar a cerut guvernului rus, la 4 ianuarie, să studieze posibilitatea prin care acest document poate căpăta valabilitate internaţională

Anunțul OMS privind vaccinarea

Potrivit OMS, în 36 de zile, circa 28 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate în 46 de ţări ale lumii. Michael Ryan şi-a exprimat îngrijorarea faţă de viteza de contagiere a SARS-CoV-2 constată în câteva ţări din cauza noilor variante mai contagioase a virusului. “Intrăm în al doilea an al pandemiei şi situaţia ar putea deveni chiar mai dificilă având în vedere ritmul de contagiere”, a spus directorul OMS.

“Cred că am ajuns la 28 de milioane de doze de vaccinuri administrate până în prezent. Cinci vaccinuri sau platforme diferite au fost utilizate”, a precizat el. “Aproximativ 46 de ţări desfăşoară campanii de vaccinare. Dintre care doar una singură are venituri modeste”, a remarcat Michael Ryan.”Există populaţii care vor şi au nevoie de vaccinuri şi care nu le vor primi până când nu le distribuim mai bine”, a afirmat el. A adăugat “toată lumea trebuie să facă mai mult”. OMS şi Alianţa pentru vaccinuri (Gavi) au înfiinţat mecanismul Covax pentru a distribui vaccinuri anti-COVID-19 ţărilor defavorizate. Sistemul suferă de tendinţa “fiecare pentru sine” a ţărilor bogate şi a unei lipse de finanţare.

Sursa : https://www.capital.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s