Secretar de stat la 42 de ani: pensie de 14.000 de lei/lună, salariu de 10.000 de lei

Irina Alexe, fostă poliţistă, s-a pensionat în 2016, la vârsta de 42 de ani. Ea a fost nominalizată acum de USR-PLUS pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul de Interne, iar vineri şi-a publicat declaraţia de avere.

Potrivit declaraţiei de avere, Irina Alexe primeşte o pensie de serviciu de peste 14.000 lei/lună, venitul ei anual din această sursă fiind de 170.832 lei. La pensia de serviciu se va adăuga şi salariul de secretar de stat, circa 10.000 lei net, în condiţiile în care legea privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul nu este încă în vigoare.

Fosta poliţistă deţine un apartament de aproape 80 mp în Bucureşti şi 3 autoturisme, achiziţionate în 2016, 2017 şi 2018. Actul normativ invocat trebuie să fie aprobat în Parlament.

Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în guvernarea Cioloş. Irina Alexe este membru PLUS şi a fost propunerea USR-PLUS pentru funcţia de secretar de stat la Ministerul de Interne. Pe de altă parte este considerată şi apropiată de Vasile Blaga. USR-PLUS consideră că Alexe este membru PLUS şi are o “experienţă îndelungată juridică şi administrativă”, fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s