Iadul pe pământ. Imaginile cu morții din Ucraina au șocat toată planeta. Mesaj clar pentru Putin: „Autorii crimelor de război vor da socoteală”

Charles Michel, cel care este președintele Consiliului European, este „șocat de imaginile obsedante ale atrocităţilor comise de armata rusă”, astfel că evocă sancționarea mai agresivă a Rusiei. Mai mult, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, cere o anchetă privind crimele petrecute în Ucraina. Forțele armate ruse ar fi ucis toate persoanele de sex masculin din Bucha, cu vârste cuprinse între 18-60 de ani, conform unui jurnalist din Ucraina, Dmytro Komarov, preluat de Obozrevatel.

Războiul din Ucraina lasă în urmă crime odioase comise asupra civililor. Un masacru s-a petrecut în Bucha, în apropiere de capitala Kiev, iar imaginile îngrozesc privitorii.

Un masacru a avut loc în Bucha

Charles Michel, liderul Consiliului European, declară că este „șocat de imaginile obsedante ale atrocităţilor comise de armata rusă în regiunea eliberată a Kievului”.

„UE ajută Ucraina şi organizaţiile guvernamentale să adune probele necesare pentru urmărirea în tribunalele internaţionale. Mai multe sancţiuni şi ajutoare din partea UE sunt pe drum”, a scris Charles Michel pe Twitter, adăugând și „#BuchaMassacre” textului său.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite că vor exista consecințe grave pentru „ororile de nedescris” care au loc în Ucraina.

„Autorii crimelor de război vor da socoteală”, a transmis, tot pe Twitter, șefa Comisiei Europene.

Un masacru deliberat, spun ucrainenii

Ministrul de Externe al Ucrainei transmite la rândul său un mesaj, acuzând rușii că au atacat în mod conștient civilii din Bucha.

„Masacrul din Bucha a fost deliberat. Ruşii vor să elimine cât mai mulţi ucraineni cu putinţă. Trebuie să-i oprim şi să-i alungăm. Cer noi sancţiuni devastatoare din partea G7 ACUM”, a scris Dmitro Kuleba, pe aceeași rețea de socializare.

Mai mult, consilierul președintelui Zelenski, Mihailo Podoliak, vorbește despre un infern al secolului în care ne aflăm.

„Regiunea Kiev. Infern de secol XXI. Cadavrele bărbaţilor şi femeilor care au fost ucişi cu mâinile legate. Cele mai rele crime ale nazismului s-au întors în Europa. A fost o faptă deliberată a Rusiei”, a scris Podoliak.

Civili găsiți legați de mâini și de picioare

Serghey Nikiforova, purtătorul de cuvânt al liderului Volodimir Zelenski, vorbește despre gropi comune în care se află trupurile unor civili uciși.

„Am găsit gropi comune. Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate…împușcați, cu urme de gloanțe în ceafă. Erau clar cvili și au fost executați. Am găsit trupuri incendiate pe jumătate ca și cum ar fi vrut să șteargă urmele crimelor, dar nu au avut suficient timp să o facă cum trebuie”, a transmis Nikiforova, conform The Guardian.

Mai mult, rușii au lăsat în urma lor terenuri minate, astfel că autoritățile din Ucraina au început să securizeze zonele afectate.

Liz Truss, ministrul de Externe britanic, cere o anchetă privind cimele de război din Ucraina și transmite că Marea Britanie urmează să susțină un astfel de demers al Curții Penale Internaționale, conform agenției de presă Reuters.

Forțele armate ruse ar fi ucis toate persoanele de sex masculin din Bucha, cu vârste între 18-60 de ani, conform unui jurnalist din Ucraina, Dmytro Komarov, preluat de Obozrevatel.

De asemenea, pe o stradă din Bucha, ar fi fost găsite nu mai puțin de 20 de cadavre ce aparțineau unor bărbați civili, conform AFP.

Armata Ucrainei a postat un videoclip care arată ororile comise de trupele ruse în Bucha.

Sursa : evz.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s