Tesla a rezolvat problema stocurilor de nichel. Acord secret semnat cu o mare companie minieră

Compania Tesla a dat lovitura! În timp ce mulţi producători auto se confruntă cu probleme serioase din cauza scumpirii metalelor, fenomen accelerat şi de războiul din Ucraina, compania lui Elon Musk ar fi semnat un acord care-i va asigura stocurile necesare de nichel.

Acord secret semnat de Tesla, gigantul producător american de autoturisme electrice!

Acord secret între Tesla şi compania minieră Vale pentru furnizarea de nichel

Este vorba despre un acord secret semnat între Tesla şi compania minieră Vale din Brazilia, în urma căruia compania fondată de Elon Musk ar urma să primească nichel, potrivit informaţiilor Bloomberg, care citează surse apropiate acestei afaceri.

Tesla, cel mai mare producător de automobile din lume în funcţie de valoarea de piaţă, a semnat un acord cu Vale pentru aprovizionarea timp de mai mulţi ani cu nichel din Canada.

Războiul din Ucraina a scumpit şi mai mult metalele folosite în industria auto

Nichelul este esenţial pentru fabricarea bateriilor destinate vehiculelor electrice. Preţul nichelului a crescut constant în ultima perioadă şi în special după debutul războiului din Ucraina, care a declanşat haosul la Bursa de Metale din Londra la începutul lunii martie.

Şi în cazul altor metale utilizate la construcţia de automobile, precum aluminiu, paladiu şi litiu, s-au înregistrat creşteri importante de preţuri.

Jurnaliştii Reuters au încercat să obţină comentarii pe acest subiect din partea Tesla, însă constructorul american nu a răspuns deocamdată solicitării.

Elon Musk vorbea recent despre presiuni mari atunci când vine vorba despre materii prime şi logistică

Nici compania minieră braziliană Vale nu a dorit să comenteze informaţia, însă a precizat că, în prezent, vinde 5% din producţia sa pe piaţa de vehicule electrice şi intenţionează să crească această pondere până la 30-40%.

Pandemia de COVID-19 a afectat puternic lanţurile de aprovizionare, însă compania Tesla a fost mai puţin afectată de aceste probleme, faţă de alţi producători auto la nivel mondial, care s-au văzut nevoiţi să reducă producţia din cauza lipsei mai multor componente, între care cipuri şi metale pentru bateriile vehiculelor electrice.

La începutul lunii martie, Elon Musk, CEO-ul Tesla, spunea că producătorul auto, dar şi compania sa de explorare spaţială, SpaceX, se confruntă cu presiuni inflaţioniste semnificative în privinţa materiilor prime şi logisticii.

Sursa :https://www.capital.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s