RUSIA

RUSIA a testat cu succes o RACHETA INTERCONTINENTALA Voevoda RS-20V (SS-18 SATANA, potrivit clasificarii NATO)

Rusia a efectuat joi, cu succes, un nou test cu racheta balistica intercontinentala Voevoda RS-20V (SS-18 Satana, potrivit clasificarii NATO), a declarat un purtator de cuvant al Fortelor Strategice, preluat de AFP.
Lansarea s-a facut cu succes. Operatiunile care au precedat lansarea, lansarea propriu-zisa si zborul s-au derulat strict in conformitate cu programul“, a declarat colonelul Vadim Koval.
Obiectivul rachetei a fost “atins cu succes pe poligonul din peninsula Kamciatka, cu precizia asteptata“, a adaugat el.
Tirul a fost efectuat din regiunea Orenburg, in nordul frontierei cu Kazahstanul, obiectivul fiind atingerea Orientului extrem al Rusiei.
Testul se deruleaza in cadrul unui program de incercari stabilit de armata rusa, care vrea sa prelungeasca perioada de exploatare a rachetei Voevoda RS-20V cu zece pana la “23 de ani”.
In 10 decembrie, armata rusa a fost nevoita sa-si revizuiasca strategia, dupa un nou esec al rachetei intercontinetale Bulava, care isi propunea sa devina arma de varf a fortelor strategice. Incepand cu 2005, armata a efectuat 12 teste cu rachete Bulava, dar opt dintre ele au esuat.

MOSCOVA va considera ARMELE NUCLEARE ca o optiune posibila in mult mai multe situatii decat pana acum, inclusiv pentru un ATAC PREVENTIV …

Armata rusa va avea mai multe optiuni de a folosi armele nucleare si de a considera existenta mai multor amenintari potentiale fata de securitatea nationala cand noua doctrina militara va intra in vigoare.

Documentul, care este asteptat a intra in vigoare inainte de finalul anului, va inlocui versiunea adoptata in 2000. Schita documentului a fost dezvaluita mass-mediei saptamana aceasta, conform revistei Gazeta.

Secretarul consiliului rus de securitate, Nikolay Patrushev, a anuntat de curand ca Moscova va considera armele nucleare ca o optiune posibila in mult mai multe situatii decat pana acum. De exemplu, un atac preventiv cu arme nucleare ar fi un posibil scenariu.

Numarul amenintarilor militare din acest document a fost marit, conform paginii 17 a schitei documentului. Aceste amenintari vor include posibilitatea ca alte tari vor ignora interesele strategice de securitate ale Rusiei, incercarile de a inclina balanta de putere din vecinatatea Rusiei si a aliatilor sai si incercarile de a schimba balanta in “sfera nucleara si cea a rachetelor“, cum ar fi dezvoltarea unui sistem de rachete anti balistice.

De asemeni, pe lista amenintarilor se afla si interferenta in politicile interne ale Rusiei, in disputele teritoriale, armanentul si subminarea masurilor internationale asupra limitarii si reducerii armamentului, dezvoltarea posibila a armamentului din spatiu si conflictele militare de langa granitele ruse.

In acelasi timp, doctrina afirma ca riscul unui conflict armat la scara larga ce ar implica si Rusia a scazut in ultimele decenii.

Mikhail Troitsky de la Institutul de Stat de Relatii Internationale din Moscova a afirmat ca nu ar numi noua doctrina ca fiind agresiva.

“Elaborarea strategiilor de folosire a armelor nucleare este in mare masura un proces politic. Acest proces doreste sa trimita semnale politice atat aliatilor Rusiei cat si potentialilor inamici“ a afirmat el.

RUSIA se pregateste de RAZBOI?

Camera superioară a parlamentului rus a aprobat miercuri, un proiect de lege care permite utilizarea forţelor militare ruse în ţări străine, inclusiv in actiuni preventive.

Legea oferă o listă foarte detaliată a motivelor pentru utilizarea forţei militare ruseşti în străinătate, ce include atacurile asupra forţelor armate ruse, frontierele, protecţia cetăţenilor ruşi, lupta împotriva pirateriei şi apărarea statelor care au cerut Rusiei ajutorul.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s