Cine decide ce mâncăm


Vă vine să credeți sau nu, există un grup mic de oameni își manifestă, voit sau nu, influența în ceea ce privește alimentele pe care le consumă omenirea.

Site-ul dailymeal.com i-a identificat pe cei mai puternici oameni din industria alimentară la nivel mondial. În funcție de ei, mâncarea pe care o consumăm este mai bună, mai proastă, mai ieftină, mai scumpă. De remarcat că unii dintre ei nu au o influență directă asupra a ceea ce mâncăm.

Vă spunem de la început surpriza: pe listă se află Steve Jobs, șeful Apple.Dintre cei 50, pe locul 10 se află președintele și CEO-ul McDonald’s, compania care are cea mai mare rețea de hamburgeri din lume (peste 58 de milioane vânduți în fiecare zi). McDonald’s cumpără carne de peste un miliard de dolari pe an și este cel mai mare cumpărător de mere din America.

Două poziții mai sus se află Mike Duke, președintele și CEO-ul Waltmart, cel mai mare retailer din lume. Este cel care care a făcut lobby în Statele Unite pentru extinderea termenului de “organic” astfel încât să fie incluse cât mai multe produse sub această etichetă.

Deși mulți îl știm ca fiind regele celor mai iubite gadgeturi din lume, iPhone și iPad, Steve Jobs se află pe locul al cincilea în acest top. Cei de la Daily Meal l-au inclus în acest clasament întrucât odată cu dezvoltarea produselor Apple, consumatorii și-au modificat modul de selecție a restaurantelor sau chiar a hranei pe care o consumă zilnic.

iPad este folosit ca meniu sau pe post de listă de vinuri în unele restaurante americane.

“Putem paria că Jobs nu și-a terminat de spus ultimul cuvânt în industria alimentară”, spun cei de la Daily Meal.

O poziție mai sus se află prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama. A fost inclusă pe listă pentru că este cea mai activă personalitate care militează pentru o mâncare sănătoasă, care să reducă obezitatea în rândul copiilor.

Pe locul al treilea se află Hugh Grant, șeful companiei Monsanto, una dintre cele mai mari companii din lume producătoare de semințe modificate genetic.

Șeful Departamentului de Agricultură al Statelor Unite se află pe locul al doilea. Alături de Michelle Obama, este unul dintre oficialii cu rang înalt care luptă pentru o hrană cât mai sănătoasă.

Publicația Daily Meal a rezervat prima poziție consumatorului obișnuit, cel care decide, în ultimă instanță, ce mănâncă și ce nu.

“Tu ești responsabil, în final, pentru calitatea și integritatea a ceea ce mănânci, pentru că în funcție de ceea ce consumi tu, se modifică stilul restaurantelor, crește sau scade succesul anumitor produse”, încheie publicația. Sursa : capital.ro

Pentru a vedea lista, click aici

Publicitate

2 gânduri despre „Cine decide ce mâncăm

  1. Cei care decid ce mancam ne controleaza si numarul de zile de trait, e corect ca cativa care se cred D-zeu sa aiba drept de viata si de moarte asupra noastra, daca nu facem nimic si mancam de la market, asta meritam sa fim manipulati si intoxicati cu reclame TV

  2. ma simt in siguranta ! daca de mincarea populimii se ocupa aia de la Monsanto, Mc’Donald’s si cu Michelle, treaba e OK! e mai simplu cu vaccinurile… nu te mai chinui asa de mult. Dar spilul e ca sa-ti ia intii toti banii, pe urma te lasa sa mori!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s