Banca Nationala a Angliei avertizeaza asupra izbucnirii unei noi crize financiare

Sistemul bancar britanic prezinta din nou dezechilibre tot mai mari care ar putea declansa o noua criza financiara, a declarat guvernatorul Bancii Angliei (BoE), Mervyn King, intr-un interviu publicat de Daily Telegraph si citat de Reuters.Intrebat despre posibilitatea unei noi crize financiare, el a raspuns: “Da, problema exista inca (…) Dezechilibrele cresc din nou…” El a criticat, de asemenea, goana dupa profit pe termen scurt si bonusurile acordate in banci.

“Am dat bonusuri pentru bancheri sa se comporte asa cum au facut-o. Acest lucru trebuie sa se schimbe”, a spus el. El a apreciat ca firmele din sectorul de productie s-au comportat mai “moral” decat bancile.

Bancile britanice au reactionat puternic la aceste atacuri, asigurand ca activitatile lor au devenit mai sigure. “Sectorul bancar recunoaste ca unele elemente au actionat gresit in timpul crizei, dar de atunci sectorul a fost reformat radical”, a replicat intr-un comunicat de presa Angela Knight, care conduce Asociatia Bancherilor Britanici.

Confruntata cu nemultumirea contribuabilului britanic, care a suportat costul salvarii bancilor RBS si Lloyds, clasa politica britanica este tot mai agresiva in ceea ce priveste masurile impotriva bancilor.

In acest context, ministrul de finante britanic George Osborne a anuntat o reforma majora a sectorului, care din 2012 va acorda BoE controlul mai strict asupra sectorului bancar.

Sursa : hotnews.ro
Publicitate

3 gânduri despre „Banca Nationala a Angliei avertizeaza asupra izbucnirii unei noi crize financiare

  1. de ce avem banci nationale?foarte greu de raspuns:))
    din 1926 incepand cu prima criza mondiala si pana astazi lumea nu a invatat un lucru esential:nu avem nevoie de banci nationale.un exemplu elocvent ar fi acesta:eu am un apartament cu 3 camere pe care vreau sa il asigur la o firma de asigurari,numai ca firma de asigurari pe langa prima de asigurare anuala imi cere si control exclusiv asupra proprietatii mele.eu accept si dupa 2 ani de cotizatie vine un alt om care ofera dublul cotizatiei mele pt a intra in posesia apartamentului.bineinteles eu sunt evacuat,iar noul protietar nici nu va locui in apartament,insa poate asa va proceda si cu restul apartamentelor din scara,pana va deveni proprietarul intregului bloc si il va darama,pt a face un nou bloc sau poate il va lasa in paragina.vedeti voi,banca nationala scoate la vanzare bilete de trezorerie,active,cine le cumpara poate fixa o dobanda mai mare decat poate banca acorda,insa aceasta este obligata sa rascumpere biletele si activele.nu are bani,pierde tot,intelegandu-se proprietati ale statului.vezi petrom,alro,combinatul de la galati,inchide minele de exploatare,si ghici de unde cumpara materii prime?ati inteles.daca in 1890 un dolar avea valoarea unui gram de aur,la aparitia bancii centrale un dolar nou era echivalentul unui cent.asa ca,isarescu devalizeaza romania dupa bunul plac si cu acordul bei,fmi.o sa ajungem sa muncim pentru a returna banii care nu ne-au ajutat cu nimic,si care au fost tipariti la prima mana,pt a arunca praf in ochi oamenilor de rand

    1. jane…banca nationala este ultima bariera, dar care din pacate nu va mai tine mult. si nu are nimic de a face cu proprietatea, poate doar cu taxele si impozitele aferente apartamentului.
      Da, poate veni cineva la un moment dat (unul care tipareste bani noaptea pe fulgeratura- vorba cintecului) care sa dea „oricit” pe apartamentul tau, stiind doar ca iti da doar hirtie… dar asta se intimpla doar in tarile care n-au Banca Nationala, sau au, dar nu o controleaza Parlamentul.

  2. de la vremurile devalmasiei valahe, si varianta moldoveneasca a razesiilor, noi romanii n-am beneficiat niciodata de bogatiile tarii decit prin ce-am furat. asa ca nu ma agit ca acum, dupa ce ne-au furat turcii, austriecii si rusii, au venit si americanii la un loc cu UE, ca rada tot. Nimeni nu vrea sa apere ceva al tuturor… si al nimanui in fapt.Poate ca atunci cind va ramine aici doar nisip…. vor fi murit si prostii, si vrind , nevrind ne-om apuca de lucru….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s