Dorin Ghidiu: Criza va transfera polul de putere din SUA în China


Criza financiară globală nu se va sfârşi până în 2015, este „izbitor de asemănătoare” cu crahul financiar din 1720. Dacă în acel moment, companiile din Europa cărora le-a fost trasferată datoria publică au fugit de taxe în Lumea Nouă, actuala criză va transfera polul puterii din SUA pe continental Asiatic, a spus, la The Money Channel, traderul Dorin Ghidiu.

“Condiţiile din 1720 sunt izbitor de asemănătoare cu ce se întâmplă acum, datoriile din sfera publică erau uriaşe, Franţei îi trebuiau 500 de ani să-şi plătească acele datorii, în Anglia, situaţia era aceeaşi, statele monarhice au căutat soluţii. (…) La 1720, printr-o schemă frauduloasă, datoria a fost aruncată în domeniul privat. Companiile au emigrat în SUA şi, după, războiul de independenţă, au înfiinţat un stat în Lumea Nouă, în acel moment, puterea economică şi politică a fost transferată pe continentul American pentru două secole”, a spus Ghidiu.

Ghidiu a afirmat că nu ar trebui să nu ne aşteptăm la finalul crizei, întrucât transferul polului de putere de pe continentul american pe cel asiatic nu se realizează într-un an, ci în decenii.

“Semnalele din acest moment sunt asemănătoare cu cele de la 1720, China este actuala Lume Nouă, ţinând cont de speranţele pe care lumea şi le pune în China”, a adăugat traderul.

El a adăugat că actuala criză financiară ar putea determina mişcări sociale. “În SUA a fost nevoie de un război pentru a o uni, acum lumea a evoluat, pot exista mişcări sociale, dar nu razboaie”, a spus Ghidiu. El a explicat că aceasta este o criză dezinflaţionistă, bunurile ieftinindu-se.

Potrivit traderului, zona euro şi moneda europeană vor dispărea în 2015 iar speculatorii vor face trensferuri de pe euro, pe monedele locale. În privinţa leului, traderul are o viziune optimistă, moneda naţională urmând să devină mai puternică.

“Scenariul se bazează pe desfiinţarea zonei euro şi dispariţia euro în 2015. Orice am face, nu putem opri această criză. Orice am face poate fi folosit împotriva noastră. Cu cât ne ţinem mai strâns de acordul cu FMI, putem avea o monedă mai puternică. Nu văd un jucător să rămână pe o monedă care este pe cale să dispară. Speculatorii vor face un transfer de pe euro, pe monedele locale”.

Sursa : money.ro

Publicitate

Un gând despre „Dorin Ghidiu: Criza va transfera polul de putere din SUA în China

  1. cu ajutorul tiparnitelor nu se poate crea inflatie ?
    platind obligatiile statelor(ex pensii din sec public , salarii si cheltueli bugetare , bursa care poate sa creasca la infinit cu bani tipari ?
    sunt curios de ce va fi deflatie in opinia d-voasta , multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s