FMI avertizeaza ca o noua criza economica globala ar putea aparea

fmi_copy_copy

Fondul Monetar International (FMI) avertizeaza ca o noua criza economica ar putea aparea la nivel global din cauza incapacitatii tarilor din zona euro de a se intelege cu privire la pachetul de masuri pentru micsorarea datoriilor de stat.

Criza datoriilor de stat din Europa ar putea declansa o noua recesiune economica globala care ar afecta pietele valutare si bursele de valori si ar avea un impact negativ sever asupra cresterii economice a Japoniei, a declarat miercuri Naoyuki Shinohara, deputy managing director la FMI, transmite Mediafax.

Datoria de stat uriasa a Japoniei este nesustenabila pe termen lung, insa obligatiunile de stat vor evita probabil atacurile speculative datorita depozitelor mari din bancile autohtone, a adaugat oficialul.

Tarile din zona euro incearca sa ajunga la o intelegere pe un pachet amplu de masuri care sa solutioneze criza, dar negocierile au fost incetinite de lipsa unui consens politic. In prezent, cel mai optimist termen pentru convenirea unui acord este sfarsitul lunii martie.

Semnele tot mai dese de neintelegere din Europa ar putea afecta increderea in capacitatea autoritatilor UE de a preveni raspandirea crizei datoriilor de stat.

Sursa : Ziuaonline.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s