Israel, ţara care nu s-a împrumutat niciodată de la FMI

Există câteva cifre interesante despre Israel, o economie a unei ţări mici, dar destul de vie şi care a trecut prin criza economică fără să aibă probleme.

Israelul, cu o populaţie de doar 7,1 milioane de locuitori, atrage tot atâtea fonduri de risc precum Marea Britanie, care are o populaţie de 61 de milioane de locuitori, sau cât Franţa şi Germania la un loc (un total de 145 de milioane de locuitori).

Conform datelor de la Banca Mondială, israelienii au o rezervă internaţională, cu tot cu aur, de aproximativ 60 de miliarde de dolari, mai mult chiar decât Canada şi cam cât are Marea Britanie. În 2007, avea un deficit de doar 0,1% din PIB.

Mai mult, Israelul are mai multe companii listate la Nasdaq decât orice altă ţară care are companii listate în SUA şi a avut în ultimii ani o creştere economică mult peste media economiilor dezvoltate.

Israelul este membru al FMI din 1954. Istoria acestui stat cu Fondul arată faptul că nu Israel nu a cerut niciodată un ajutor financiar sau împrumut. Mai mult, statul figurează pe lista FMI printre ţările care sprijină resursele Fondului.

Un alt lucru interesant despre Israel este că deţine în băncile elveţiene nu mai puţin de 2 miliarde de franci elveţieni, echivalentul a peste 2 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă peste 1% din PIB-ul israelian.

Ca termen de comparaţie, România are în băncile elveţiene aproximativ 200 de milioane de franci elveţieni.

Nu în ultimul rând, Israel este considerat un fel de Silicon Valley al Estului, fiind cel de-al doilea mare centru tehnologic din lume. Din cele 600 de companii listate la Tel Aviv Stock Exchange, 140 sunt companii din acest domeniu.

Sursa : capital.ro

Publicitate

21 de gânduri despre „Israel, ţara care nu s-a împrumutat niciodată de la FMI

  1. Absolut corect. FMI-ul este in primul rind, dupa parerea mea, un instrument ce urmareste constringerea politica si doar in al doilea, un instrument financiar (pirghia prin care se relizeaza constringerea politica).

 1. La cca. 3 milioane primiti pe zi, de la „Fondul de ajutorare Externa” a US-ului, de atit de multi ani (de prin 70-80!?) de ce sa ia bani de la FMI !? (asside from the fact that lending money – FMI to Israel – would clearly defeat the very purpuse of the FMI – that of getting control over ALL THE COUNTRIES, EXCEPT FOR ISRAEL…!

 2. Indiferent de cum este ajutat Israelul un lucru este clar: acolo se munceste pe ruptele. Au o singura zi de week-end: sambata. Ies la pensie destul de tarziu. Cei plecati din Romania (si care au lucrat cativa ani aici) nu li se recunoaste munca depusa aici si trebuie sa activeze la fel cu nativii. Cunosc persoane barbati de peste 64 de ani si care trebuie sa mai munceasca ani buni pentru a putea iesi la pensie. Deci…

 3. aici nu este vorba de omul obisnuit ci de marea finanta israeliana, care se foloseste de FMI ( sau poate nu numai) pentru a indatora tarile europene. uitati-va inclusiv la articolul cu soros si veti ajunge la niste concluzii surprinzatoare; si ajungem la adevarul ca puterea nu numai politica, mai cu seama financiara este in mainile catorva multimiliardari, care culmea ironiei… parca se straduiesc sa omoare gaina care face ouale de aur!

  1. Nu se străduiesc să o omoare, ci vor să-i mărească producția de ouă! Iar dacă găina nu va putea să facă mai multe ouă, o vor tăia și o vor mânca. E simplu.

 4. Bravo lor nu mai fiti invidiosi …daca ei atat de putini ne pot controla total pe noi atat de multi inseamna ca …sunt cu adevarat inteligenti si merita pe deplin sa fie stapani peste turma de…prosti .vivat !

 5. boris :
  Bravo lor nu mai fiti invidiosi …daca ei atat de putini ne pot controla total pe noi atat de multi inseamna ca …sunt cu adevarat inteligenti si merita pe deplin sa fie stapani peste turma de…prosti .vivat !

 6. Israel,FMI,Banca Mondiala,masoni,Iluminati,Elita,toate industriile au un singur scop:Sa ne prosteasca si sa ne cumpere,deschideti larg ochii oameni buni…toti lupta pentru un singur tel si anume Noua Ordine Mondiala…poate nu putem face mare lucru,dar sa incercam sa ne ferim macar 😉

 7. Sa nu uitam ca evreii(cu care nu am nimic)au economia(era sa zic banii)lumii in mana lor.Sa nu uitam ca sunt uniti,in interiorul sau in afara Israelului.Sa nu uitam ca Germania plateste daune si astazi Israelului.Holocaustul nazist le-a prins atat de bine incat daca lumea ar uita peste noapte de acesta multe miliarde de euro(nu neaparat cash) ar iesi de sub controlul evreilor.Si incetati sa mai comparati Israelul cu Romania.Germania a platit daune morale de miliarde de euro Israelului ca stat si multor evrei ca persoane fizice si nici un sfant Romaniei,careia Germania ii datoreaza multe zeci de miliarde de euro pe materiile prime,cerealele si mai ales petrolul care a tinut ani buni masina de razboi a lui Hitler in functiune;de parca Romania s-ar fi aliat de buna voie cu talharul ala!Nu in ultimul rand,sa nu uitam ca cei mai multi evrei bogati locuiesc in SUA.Acestia controleaza FMI-ul si Banca Mondiala.De aceea nu se imprumuta evreii la aceste doua institutii financiare(era sa zic lipitori financiare)mondiale,pentru ca stiu ei foarte bine cu ce se ocupa acestea si cum functioneaza.In rest,ce sa mai zic,evreii sunt baieti muncitori,sti sa invarta banii si cred ca Dumnezeu ii iubeste si i-ales doar pe ei.O fi,probabil ori au ei un coi in plus ori Dumnezeu si- pierdut mintile.Dar eu nu cred asta.Eu simt ca Dumnezeu ma iubeste si pe mine la fel ca pe IIsus.Si pe d-voastra la fel.

  1. Sa nu uitam ca toata Europa plateste si se inchina la holocaust ca altceva sau sltcineva nici nu mai exista pe lumea asta.Sa nu uitam ca Romania este maxim jefuita de catre imperialisti,sa nu uitam deasemenea ca ei fac tot felul de camatarii si cand sunt prinsi o dau cu holcaustul.Si nu in ultimul rand sa nu uitam ca prin toata Europa au institute de studierea holocaustului si nici pana acum nu e clar ce si cum …de fapt propaganda antinatiuni,diversitate si multiculturalism ,marxism cultural se propaga si cu ajutorul acestor institute-vezi Institututul de la Stockholm si directoarea Barbara Spectre…

 8. ai dreptate si pe tine te iubeste D in mod special daca respecti cele 7 porunci asa cum noi evreii trebuie sa respectam cele 613. dar cu toti sintem oameni uneori reusim sau nu mai mult sau mai putin mai sint si cei care nu vor nu stiu nu cred nu vor sa creada. dar ca si taticu’ el te invata sau incearca si uneori mai si te pedepseste dar din dragoste. cind mergi la dentist poate te doare dar asta ca sa fi sanatos. multa dragoste de la mine, o jidanca.

 9. Jidanul boris e de partea nesatuilor care nu se multumesc cu o casa si mai vor inca una,apoi 2 si apoi 10 …va gasiti voi nasul,in mod sigur.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s