Israel, ţara care nu s-a împrumutat niciodată de la FMI

Există câteva cifre interesante despre Israel, o economie a unei ţări mici, dar destul de vie şi care a trecut prin criza economică fără să aibă probleme.

Israelul, cu o populaţie de doar 7,1 milioane de locuitori, atrage tot atâtea fonduri de risc precum Marea Britanie, care are o populaţie de 61 de milioane de locuitori, sau cât Franţa şi Germania la un loc (un total de 145 de milioane de locuitori).

Conform datelor de la Banca Mondială, israelienii au o rezervă internaţională, cu tot cu aur, de aproximativ 60 de miliarde de dolari, mai mult chiar decât Canada şi cam cât are Marea Britanie. În 2007, avea un deficit de doar 0,1% din PIB.

Mai mult, Israelul are mai multe companii listate la Nasdaq decât orice altă ţară care are companii listate în SUA şi a avut în ultimii ani o creştere economică mult peste media economiilor dezvoltate.

Israelul este membru al FMI din 1954. Istoria acestui stat cu Fondul arată faptul că nu Israel nu a cerut niciodată un ajutor financiar sau împrumut. Mai mult, statul figurează pe lista FMI printre ţările care sprijină resursele Fondului.

Un alt lucru interesant despre Israel este că deţine în băncile elveţiene nu mai puţin de 2 miliarde de franci elveţieni, echivalentul a peste 2 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă peste 1% din PIB-ul israelian.

Ca termen de comparaţie, România are în băncile elveţiene aproximativ 200 de milioane de franci elveţieni.

Nu în ultimul rând, Israel este considerat un fel de Silicon Valley al Estului, fiind cel de-al doilea mare centru tehnologic din lume. Din cele 600 de companii listate la Tel Aviv Stock Exchange, 140 sunt companii din acest domeniu.

Sursa : capital.ro

Anunțuri
 1. VERGEANU SPINU
  Aprilie 12, 2011 la 7:18 am

  Da ce-ai vrea ? Sa se auto`mprumute ???

  • st. John
   Iulie 17, 2011 la 6:08 pm

   Absolut corect. FMI-ul este in primul rind, dupa parerea mea, un instrument ce urmareste constringerea politica si doar in al doilea, un instrument financiar (pirghia prin care se relizeaza constringerea politica).

 2. mediocru"
  Aprilie 21, 2011 la 6:27 am

  nici nu au nevoie, ei sunt „stapanii”. capitala SUA este de fapt la tel aviv pt cunoscatori si pt fraieri la „uasinton”. punct

 3. st. John
  Iulie 17, 2011 la 6:12 pm

  La cca. 3 milioane primiti pe zi, de la „Fondul de ajutorare Externa” a US-ului, de atit de multi ani (de prin 70-80!?) de ce sa ia bani de la FMI !? (asside from the fact that lending money – FMI to Israel – would clearly defeat the very purpuse of the FMI – that of getting control over ALL THE COUNTRIES, EXCEPT FOR ISRAEL…!

 4. MihaiV
  Noiembrie 29, 2011 la 2:04 pm

  Indiferent de cum este ajutat Israelul un lucru este clar: acolo se munceste pe ruptele. Au o singura zi de week-end: sambata. Ies la pensie destul de tarziu. Cei plecati din Romania (si care au lucrat cativa ani aici) nu li se recunoaste munca depusa aici si trebuie sa activeze la fel cu nativii. Cunosc persoane barbati de peste 64 de ani si care trebuie sa mai munceasca ani buni pentru a putea iesi la pensie. Deci…

 5. lisaliza
  Iulie 15, 2012 la 3:56 pm

  aici nu este vorba de omul obisnuit ci de marea finanta israeliana, care se foloseste de FMI ( sau poate nu numai) pentru a indatora tarile europene. uitati-va inclusiv la articolul cu soros si veti ajunge la niste concluzii surprinzatoare; si ajungem la adevarul ca puterea nu numai politica, mai cu seama financiara este in mainile catorva multimiliardari, care culmea ironiei… parca se straduiesc sa omoare gaina care face ouale de aur!

  • alex deme
   Iulie 18, 2012 la 8:51 am

   Nu se străduiesc să o omoare, ci vor să-i mărească producția de ouă! Iar dacă găina nu va putea să facă mai multe ouă, o vor tăia și o vor mânca. E simplu.

 6. boris
  August 27, 2013 la 3:34 pm

  Bravo lor nu mai fiti invidiosi …daca ei atat de putini ne pot controla total pe noi atat de multi inseamna ca …sunt cu adevarat inteligenti si merita pe deplin sa fie stapani peste turma de…prosti .vivat !

  • ion
   Februarie 17, 2014 la 9:49 am

   ce tampit esti, , naiv. habar nu ai pe lume traiesti, sclav ai jidanilor evrei si masoni , cei care conduc lumea cum vor ei. tampitule

 7. boris
  August 27, 2013 la 3:36 pm

  boris :
  Bravo lor nu mai fiti invidiosi …daca ei atat de putini ne pot controla total pe noi atat de multi inseamna ca …sunt cu adevarat inteligenti si merita pe deplin sa fie stapani peste turma de…prosti .vivat !

 8. boris
  August 27, 2013 la 3:40 pm

  Ei …vedeti ca am dreptate…faptul ca un comentariu decent si realist nu se publica dovedeste controlul …TOTAL !!!tineti o tot asa!!!!

 9. valahu
  Septembrie 13, 2013 la 1:07 pm

  Fara jidani am trai si noi mai bine, astia fute tot, nu le mai ajunge neamului de jidovi

  • Galina Perez
   Ianuarie 26, 2014 la 12:10 pm

   slabut de tot cu educatia

 10. assasin
  Septembrie 25, 2013 la 8:10 am

  FMI este creatia jidanilor si a organizatilorr oculte…ILUMINATII…si acum vor aurul nostru…MARS JIDANILOR !!!

 11. Galina Perez
  Ianuarie 26, 2014 la 12:09 pm

  bravo Israel,acum stiu unde se duc banii nostri de pe impozite

 12. Lyl'i
  Aprilie 12, 2014 la 3:10 pm

  Israel,FMI,Banca Mondiala,masoni,Iluminati,Elita,toate industriile au un singur scop:Sa ne prosteasca si sa ne cumpere,deschideti larg ochii oameni buni…toti lupta pentru un singur tel si anume Noua Ordine Mondiala…poate nu putem face mare lucru,dar sa incercam sa ne ferim macar 😉

 13. jan11
  Iunie 21, 2014 la 5:35 pm

  Sa nu uitam ca evreii(cu care nu am nimic)au economia(era sa zic banii)lumii in mana lor.Sa nu uitam ca sunt uniti,in interiorul sau in afara Israelului.Sa nu uitam ca Germania plateste daune si astazi Israelului.Holocaustul nazist le-a prins atat de bine incat daca lumea ar uita peste noapte de acesta multe miliarde de euro(nu neaparat cash) ar iesi de sub controlul evreilor.Si incetati sa mai comparati Israelul cu Romania.Germania a platit daune morale de miliarde de euro Israelului ca stat si multor evrei ca persoane fizice si nici un sfant Romaniei,careia Germania ii datoreaza multe zeci de miliarde de euro pe materiile prime,cerealele si mai ales petrolul care a tinut ani buni masina de razboi a lui Hitler in functiune;de parca Romania s-ar fi aliat de buna voie cu talharul ala!Nu in ultimul rand,sa nu uitam ca cei mai multi evrei bogati locuiesc in SUA.Acestia controleaza FMI-ul si Banca Mondiala.De aceea nu se imprumuta evreii la aceste doua institutii financiare(era sa zic lipitori financiare)mondiale,pentru ca stiu ei foarte bine cu ce se ocupa acestea si cum functioneaza.In rest,ce sa mai zic,evreii sunt baieti muncitori,sti sa invarta banii si cred ca Dumnezeu ii iubeste si i-ales doar pe ei.O fi,probabil ori au ei un coi in plus ori Dumnezeu si- pierdut mintile.Dar eu nu cred asta.Eu simt ca Dumnezeu ma iubeste si pe mine la fel ca pe IIsus.Si pe d-voastra la fel.

 14. tal
  Martie 13, 2017 la 8:07 pm

  ai dreptate si pe tine te iubeste D in mod special daca respecti cele 7 porunci asa cum noi evreii trebuie sa respectam cele 613. dar cu toti sintem oameni uneori reusim sau nu mai mult sau mai putin mai sint si cei care nu vor nu stiu nu cred nu vor sa creada. dar ca si taticu’ el te invata sau incearca si uneori mai si te pedepseste dar din dragoste. cind mergi la dentist poate te doare dar asta ca sa fi sanatos. multa dragoste de la mine, o jidanca.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: