Orientul Mijlociu fierbe. In SUA, a aparut o noua religie: Chrislamul

ChristianMuslim

Aproximativ 4.000 de tineri yemeniti s-au strans sambata in centrul capitalei Yemenului, Sanaa, pentru a cere plecarea presedintelui Ali Abdallah Saleh, la o zi dupa demisia lui Hosni Mubarak, la presiunea protestatarilor. La Alger a inceput, sambata, un mars in Piata 1 Mai la apelul Opozitiei pentru “o schimbare a sistemului”, si au avut loc confruntari intre fortele de ordine si manifestanti – stransi in numar de aproximativ 2.000 -, urmate de arestari. Dupa modelul revoltelor din Egipt si Tunisia, cel putin 3.000 de persoane au manifestat vineri la Amman, capitala Iordaniei, la apelul Fratilor Musulmani, principala forta de opozitie din tara, si al aripii sale politice, Frontul actiunii islamice.

Orientul Mijlociu fierbe. In acest timp, o mana de organizatii ale bisericilor neo-protestante din SUA propune crestinilor si musulmanilor sa se uneasca intr-o noua relogie – Chrislamul.

Mai multe organizatii private ale bisericilor neo-protestante din Statele Unite sunt de parere ca, in contextul actual, crestinii si musulmanii trebuie sa lase la o parte divergentele vechi de secole, de ordin religios, moral si istoric, spre a se uni intr-o noua religie denumita “Chrislam”, anunta One NewsNow citat de Apologeticum. Fenomenul este dezbatut intens in societatea americana.

Pe baza celor mai recente cuvantari publice ale “The Last Crusade”, o congregatie de biserici neo-protestante din Houston, Atlanta, Seatle si Detroit a inceput sa tina predici de duminica despre Muhammad, fondatorul Islamului, pe care toti musulmanii din lume il considera ultimul si cel mai important Profet.

Spre uimirea enoriasilor, acestia au observat ca pastorii din noua congregatie au inceput sa tina Coranul in altar, chiar langa Biblie.

Initiatorii acestei tendinte, cel putin neobisnuite, se justifica afirmand ca crestinii nu-si pot iubi vecinii fara sa aiba diverse relatii cu ei, cu toata ciudatenia care reiese din aceasta declaratie.

Alan Wisdom, directorul Presbyterian Action Comitee si vice-presedinte al Institute of Religion & Democracy, sustine deschis ca Islamul nu are cum sa fie vazut ca avand aceeasi valoare precum Evanghelia lui Iisus Hristos. Cu atat mai mult, “Coranul nu are ce cauta pe aceeasi masa cu Cuvantul Sfant al Domnului”, afirma el.

Mai mult, pe Apologeticum

Publicitate

2 gânduri despre „Orientul Mijlociu fierbe. In SUA, a aparut o noua religie: Chrislamul

  1. Alan Windsom este un idiot habotnic daca nu a inteles inca ca Dumnezeu nu se bucura cand ne taiem gaturile unul altuia in numele Sau.Liderii tuturor religiilor de pe pamant ar trebui sa fie primii care sa predice unificarea religiilor,dar ar trebui sa accepte in acest fel pierderea privilegiilor.Dumnezeu Cel Adevarat este deasupra oricarei religii si niciuna din acestea nu se vor ridica niciodata la nivelul astaeptat de Creator cata vreme vor susstine ca sunt singurele adevarate si vor accepta crima in numele Lui ca unic argument.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s