Demonstratia faptului ca cercetatorii adepti ai schimbarii climei au gresit calculele referitoare la topirea ghetarilor himalayeni

Articol preluat de pe  www.saccsiv.wordpress.com conform  Himalayan glaciers melting deadline ‘a mistake’ (Termenul de limita al topirii ghetarilor himalayeni – ‘o greseala’):

Raportul ONU in legatura avertizarea schimbarii climei, conform careia  ghetarii himalayeni s-ar putea topi ajungand la o cincime din nivelul actual pana in 2035 este inexacta, a afirmat un academician.

   J Graham Cogley, profesor la Ontario Trent University afirma ca din punctul sau de vedere cercetatorii ONU si-au extras datele dintr-un raport mai vechi gresit cu o perioada mai mare de 300 de ani.

   El este socat “cum au putut acei cercetatori sa citeasca in loc de 2350, 2035“.

Autorii raportului resping acuzele. 

   Specialistii in glaciologie afirma ca raportul a cauzat confuzie si “un catalog de erori in glaciologia himalayana.“

   In Himalaya se afla cea mai mare cantitate de gheata din afara calotelor polare – o cantitate estimata de 12 000 de km cubi de apa. Din aceasta gheata se  alimenteaza multe din cele mai mari rauri din lume – Gangele, Indusul, Brahmaputra – rauri de care depind milioane de oameni.

  ‘Rata catastrofica’

   In raportul sau din 2007, castigatorul premiului Nobel al Grupului Interguvernamental de Experti in Evolutia Climei (IPCC) afirma: “Ghetarii din Himalaya scad mai repede decat in alte parti ale lumii si, daca va continua acest lucru, probabilitatea ca acestia sa dispara pana in anul 2035 si poate chiar mai devreme este foarte mare daca pamantul continua sa se incalzeasca.“

   Dar Profesorul Cogley a descoperit un document din 1996 realizat de un important hidrolog, VM Kotlyakov, ce mentioneaza anul 2350 ca fiind anul in care vor fi topiri masive si precipitate ale ghetarilor.

   Mr Cogley a afirmat ca este uimitor ca nici unul dintre cei 10 autori ai raportului IPCC din 2007 nu a sesizat eroarea si toti “au citit gresit in loc de 2350, 2035

   “Sugerez ca intreaga comunitate glaciologica sa ii sfatuiasca pe cei de la IPCC sa evite in viitor aceste erori teribile cum ar fi confuzia dintre 2035 si 2350“, a afirmat Mr Cogley.

   Cand a fost intrebat cum s-a putut strecura aceasta eroare, RK Pachauri, cercetatorul indian ce se afla la conducerea IPCC a afirmat: “Nu mai am nimic de adaugat.“

   Rapoartele din care s-a inspirat IPCC sunt: un raport asupra ghetarilor al World Wide Fund for Nature din 2005, un document de hidrologie din 1996 de la Unesco si un raport de stiri din 1999 publicat in New Scientist.

   De altfel, nici unul dintre aceste documente nu a fost revizuit de profesionisti, asa cum sunt obligati sa procedeze cei de la IPCC.

   Murari Lal, un expert in domeniul climei, care a fost unul dintre autorii raportului IPCC din 2007 a negat faptul ca acest raport ar contine erori cu privire la topirea ghetarilor himalayeni.

   Dar a recunoscut ca acest raport s-a bazat pe documente nerevizuite – sau ’nepublicate’.

  ‘Alarmista’

   Recent, Ministrul Mediului din India, Jairam Ramesh, a publicat un studiu despre ghetarii din Himalaya, studiu ce sugera ca este posibil sa nu se topeasca atat de mult din cauza incalzirii globale cum se tem oamenii.

   El a acuzat IPCC ca fiind “alarmista“.

   Mr Pachauri a catalogat studiul ca fiind “stiinta voodoo“.

   Dar intr-o declaratie comuna, cativa dintre glaciologii mondiali, ce au participat si la raportul IPCC au afirmat: “Acest catalog de erori in glaciologia himalayana… a cauzat multa confuzie, ce putea fi evitata daca regulile de publicare, prin revizuirea rapoartelor,  ar fi fost respectate.“

   Michael Zemp de la Centrul de Monitorizare a Ghetarilor din Lume,serviciu ce se afla la Zurich a afirmat de asemeni ca raportul IPCC a cauzat “o confuzie majora in media.“

   “Acest raport nu ar fi trebuit publicat deoarece nu este bazat stiintific.“

   “Din ceea ce se cunoaste in prezent, nu este plauzibil ca ghetarii himalayeni sa dispara complet in urmatoarele decenii. Nu cunosc nici o dovada stiintifica in legatura cu disparitia completa a acestor ghetari in acest secol“.

Demonstratia faptului ca in evul mediu a fost cu mult mai cald decat acum

JoNova arata foarte clar ca afirmatia lui Mann, care a fost raspandita pe scara larga de catre IPCC pentru a speria intreaga lume, nu avea nici un temei, folosind multe studii transpuse in harta de mai jos, studii ce il contrazic pe

acesta:

Mai multe detalii…

 VIDEO: Incalzirea globala ia sfarsit si incepe epoca de gheata? Antarctica Ice 2000 – 2009

Aceasta animatie  incepe in septembrie 2002 cand datele au inceput sa arate ca o incalzire majora avea loc in apa oceanului. In acelasi timp in care apa oceanelor incepuse sa se incalzeasca, troposfera a inceput sa se raceasca. Aceasta a insemnat topirea ghetarilor din anii 2002, 2003 , 2004 , 2005 , 2006 , 2007 si inceputurile anului 2008. La sfarsitul lui 2008 partea de jos a cazut intr-adevar si oceanele au inceput sa se comporte asa cum a facut troposfera cu ceva ani in urma. Gheata a inceput sa se topeasca  numai in Oceanul Arctic la inceput dar dupa aceea a inceput si in Antarctica, incheind cercul incarzirii, despre care atatia vorbesc ca a avut loc datorita incalzirii globale pricinuita de om si dovedind astfel ca clima este controlata de fapt de catre soare. Numai in 2 ani, am vazut gheata din Oceanul Arctic revenind aproape la acelasi nivel ca in anii 1970. Gheata din Oceanul Antarctic are aceeasi tendinta generala si se restabileste rapid pe masura ce inaintam din ce in ce mai repede intr-un secol al ciclului solar minim. Datele par a indica faptul ca aceasta activitate diminuata ar putea dura 40 de ani sau chiar mai mult. Astfel incat este posibil sa intram intr-o perioada similara cu cea a Epocii de Gheata. Lucrurile stau cam asa: Al Gore , ONU si administratia curenta a Statelor Unite nu au luat in considerare datele disponibile din ultimii 2 ani si se pare ca nu au inteles bazele fizicii. In schimb, politica lor se bazeaza pe ideologie, pe o stiinta care este depasita si pe date corupte. In acest moment, peste 30 000 de cercetatori afirma ca incalzirea globala NU este demonstrata stiintific si acest numar creste in fiecare zi, pe masura ce din ce in ce mai multe date sunt prezentate.

   Unicul motiv pentru a crea aceasta legslatie este pentru ca probabil, doar probabil ei stiu ca lucrurile se misca repede. Si daca nu reusesc acum sa realizeze legislatia dorita in domeniul climei stiu ca nu mai au nici o sansa in viitor deoarece gheata isi revine atat de repede. Guvernul si marile banci sunt falite si aceasta schema nu numai ca nu va dauna industriilor ramase in Statele Unite ci va lua si hrana de la gura copiilor nostri si va cauza dificultati tuturor familiilor din Statelle Unite ale Americii si este bazata pe orice altceva in afara de adevar. Cereti raspunsuri si cereti ca toate datele sa fie luate in considerare si fiti constienti ca pe masura ce schema incalzirii globale fabricata de ei se va termina, cu siguranta vor schimba tactica si modul de exprimare in legatura cu schimbarile climei. In acest moment nu se poate nega ca ne indreptam inspre o perioada de racire globala si cauza este in mod clar soarele, iar nu omul. Acum, cu siguranta nu este nimic in neregula cu inovatia si cu crearea unor noi tehnologii verzi mai ieftine pentru a ajuta America. Dar este foarte in neregula cu taxele impuse asupra sumelor pe care le muncim cu greu si care ajung la Guvern si la marile banci si pe Wall Street. Caci exact acestia sunt cei care au cauzat criza economica actuala. Chiar vrem sa stam deoparte si sa ii lasam sa mearga in continuare cu crearea taxelor de carbon din care marile banci si speculatorii de pe Wall Street vor profita din plin?
   Date preluate de la :
   Universitatea din Chicago
   Perioada de observare:  Septembrie 2000 – Iunie 2009
   A trebuit sa blochez comentariile din cauza tuturor mailurilor de ura primite de la sustinatorii lui Al Gore, care nu pot sa suporte adevarul. Datele postate in acest video sunt verificate din sursele mentionate si sunt adevarate si exacte. Voi, atatatorilor la razboi si maniacilor, ar fi bine sa va treziti pentru ca sunteti manipulati. Lor nu le pasa de mediu sau de cauza voastra. Le pasa numai de profitul pe care il pot obtine din aceasta schema. Marile banci si Wall Street profita de pe urma acestei scheme si noi, oamenii obisnuiti, nu vom mai hrani bestiile. Aceiasi oameni care au declansat criza economica sunt ultimii in care sa putem avea incredere. Daca doriti atat de tare ca aceasta legislatie sa fie votata, cereti ca nimeni sa nu profite de pe urma ei si veti vedea cat de putin le pasa de Pamant sau de mediu sau de voi. Totul este doar despre bani. Mai mult, orice alta amenintare cu moartea va fi raportata autoritatilor.

Publicitate

Un gând despre „Demonstratia faptului ca cercetatorii adepti ai schimbarii climei au gresit calculele referitoare la topirea ghetarilor himalayeni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s