Filmul Avatar a făcut prima victimă în România

Mama unei tinere în vârstă de 24 de ani, recent despărţită de iubitul ei, susţine că fiica ei s-a sinucis după ce a văzut filmul „Avatar”.

Ioana Alexandra Petrica, fiica inspectorului sef adjunct pe Relaţii de Muncă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, Maria Petrica era studentă la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj și, aparent o tânără fără nici o grijă.

Potrivit ziarului Adevărul de Seară Constanța, mama tinerei susține că aceasta s-a sinucis după ce a văzut producția 3D „Avatar”, film care i-a alimentat depresia prin care trecea în urma despărțirii de prietenul ei.

Producția lui James Cameron a creat controverse încă din primele ore de la premieră, iar comentariile pro și contra au început să apară. Toată lumea a recunoscut că este o adevărată capodoperă, iar încasările au demonstrat-o, dar au exista și voci care susțineau că filmul poate crea depresie în rândul tinerilor.

„Seara am fost la film, iar dimineața când m-am trezit, lumea era atât de gri”, spune un tânăr american, în vârstă de 17 ani.

Psihologii sunt primii care au reacționat negativ și carei-au îndemnat pe tineri să nu se ducă să vadă filmul lui Cameron. O parte dintre ei susțin că lumea magică pe care o prezintă și modul în care sunt înfățișate personajele o să-i facă pe tineri să devină depresivi și lipsiți de optimism.

Presa americană a speculat imediat declarațiile acestora, iar teoriile potrivit cărora vizionarea filmului poate aduce pe cineva în pragul sinuciderii nu au întârziat să apară. Mai mulți specialiști susțin că imposibilitatea vizitării planetei Pandora este primul factor care induce depresia și chiar apariția gândurilor sinucigașe în rândul adolescenților.

The Daily Mail relatează că aceştia au fost fascinaţi de lumea extraordinară imaginată de Cameron şi acum găsesc că este dificil să se întoarcă în lumea reală.

Tinerii nu au gânduri sinucigaşe pentru că au văzut Avatar, ci pentru că au înţeles cât de imperfectă este lumea în care trăiesc.

Medicul psiholog, Cristian Andrei spune că a văzut controversatul film și că în nici un caz, producția lui James Cameron nu ar duce la depresie sau la gânduri sinucigașe. Mai mult, spune că o persoană sănătoasă nu ar apela la o asemenea măsură.

„Este aberant să vrei să te sinucizi pentru că nu poți ajunge pe Planeta Pandora. Nu există așa ceva. Depresia pe care o manifestă o parte din cei care au văzut filmul vine de la conștientizarea imperfecțiunilor din lumea în care trăiesc. O persoană sănătoasă nu s-ar sinucide după vizionarea filmului, e clar că cei care au făcut acest gest aveau multe alte probleme”, a spus psihologul Cristian Andrei.

Sursa: http://www.realitatea.net/filmul-avatar-a-facut-prima-victima-in-romania_695473.html

Publicitate

4 gânduri despre „Filmul Avatar a făcut prima victimă în România

  1. cred ca cei care se sinucid si sau au depresi si spun ca din vina filmului sunt bolnavi psihic.am vazut si eu filmul si mi s-a parut foare bun.cred ca are efecte negative doar asupra ….. nebunilor.nu vreau sa jignesc pe nimeni dar nu e posibil sa te manifesti in halul acela doar pt un film,ceva ireal

  2. eu nu sunt un tip foarte religios, dar stiu ca ISUS ar fi spus ca nu trebuie sa ne facem griji pt.haine si mincare pt.ca asa cum Dumnezeu are grija de pasari si animale, asa ar avea grija si de noi. daca noi ne-am ingrijit de acestea mai mult decit era necesar si mai avem putin sa ne distrugem ca specie pt.a avea mai mult decit e necesar, atunci nu credeti ca unii mai sensibili dintre noi si nu (nebuni) care cred ca planeta si viata ar fi putut fi altfel decit au adus-o in prezent asa zisii civilizati, ar fi putut fi altfel? ca specia umana ar fi evoluat spiritual mai mult traind in armonie cu natura? ca starea planetei si armonia dintre oameni ar fi putut fi alta decit in prezent? de exemplu acum este o asa de mare legatura spirituala intre mine si unii ca voi doi incit v-asi stringe de git sa vad cun va ies ochii, dar daca am trai pe pandora cred ca v-asi face altceva. VA PUP.

  3. Prostii,domnilor.Dati vina pe urs.Eu sufar de depresie de cand ma stiu si am vazut filmul de 6 ori(cred) si uitema,aici sunt.Filmul este,intr-adevar remarcabil si sunt absolut sigur ca provoaca depresie celor care-l vad in aceeasi masura in care paralelismul liniilor de tramvai intrerup menstruatia ratelor salbatice care se intampla sa zboare pe deasupra cinematografului unde ruleaza filmul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s