Vaticanul critica filmul ‘Avatar’

Unii il lauda, altii il critica. Ziarul si postul de radio de la Vatican au catalogat superproductia 3D ‘Avatar’ drept ‘simplista’ si au criticat-o pentru ca promoveaza venerarea naturii ca pe un substitut pentru religie, informeaza Associated Press, preluat de Agerpres.Publicatia L’Osservatore Romano si Radio Vatican au dedicat spatii largi dezbaterilor cu privire la filmul realizat de James Cameron, sustinand ca productia este ‘superficiala’ in mesajul sau ecologist.L’Osservatore Romano sustine ca filmul ‘este tras in jos de o forma de spiritualism legat de venerarea naturii’. In mod similar, Radio Vatican sustine ca acest film ‘face o trimitere clara la toate acele pseudo-doctrine care incearca sa transforme ecologia in noua religie a mileniului’. ‘Natura nu mai este prezentata ca pe rezultatul creatiei pe care trebuie sa-l protejam, ci ca o divinitate ce trebuie sa fie venerata’, conform postului de radio al Vaticanului.Aceste film are ‘foarte multe super-efecte speciale generate pe calculator, care iti taie respiratia, dar si extrem de putine sentimente umane veritabile’, mai sustine publicatia L’Osservatore Romano, care a dedicat trei articole acestui film in editia sa de duminica. De asemenea, publicatia Vaticanului a caracterizat intriga filmului drept ‘lipsita de originalitate’.Purtatorul de cuvant al Vaticanului, parintele Federico Lombardi. a precizat la randul sau ca aceste articole reflecta pozitia Papei Benedict al XVI-lea cu privire la pericolul ca natura sa devina noua divinitate in cadrul unor culte neo-pagane.Filmul ‘Avatar’ va fi lansat vineri in Italia, iar aceste articole despre continutul sau au fost facute dupa ce superproductia studiourilor 20th Century Fox a fost prezentata in avanpremiera, la Roma.

Sursa: http://ziua.net/news.php?data=2010-01-12&id=48946

Publicitate

5 gânduri despre „Vaticanul critica filmul ‘Avatar’

  1. „”AVATAR” (subtitrare in limba romana), o mega productie SF ce promoveaza pe fata reala NOUA ORDINE MONDIALA”

    Groaznic de stupid, trebuie sa fii de-a dreptul imbecil sa faci asemenea afirmatii. Laturi imbecile.

  2. vaticanu o adunatura de maimutoi dusmanosi, pai e normal sa apara astfel de filme ca doar stim toti cat am distrus planeta si cat am poluat-o adica natura care ne tine in viata, si mi se pare normal sa o veneram ca fara ea nu mai avem unde sa traim si deci nu mai avem nici ce dumnezei sa veneram asa ca poate e mult mai bine sa veneram natura in primul rand si asa poate mai ramane loc si de vreun dumnezeu ceva decat sa o distrugem si sa veneram ce ? ce disperati sunt astia cu biserica lor ba nene ! auzi de ce sa veneram natura care ne-a dat viatza si ne sustine si ne hraneste si ne ofera aer sa respiram si apa sa bem si etc. fara natura n-avem nimic. treziti-va ba odata si nu va mai lasati influentati de nimeni, judecati si voi singuri care sunt prioritatile !

  3. bravo bai FARA NUME!!! in loc sa-i venerezi pe ei si pe DOMNUL, in numele caruia ei isi umplu buzunarele, tu vrei sa venerezi natura si pe Cel ce a creat-o BAI NEBUNULE??? tu nu gindesti logic si nu ai frica de biserica tati si daca era pe timpul inchizitiei erai pe un rug mist acum, dar asa esti doar combatut de multi baieti DESTEPTI din cadrul bisericii.

  4. Orice om cu minte normala poate observa faptul ca in Avatar se prezinta conceptul de adevarata libertate, asa cum a fost ea de la ‘Creator’ pana s-au trezit unii sa se puna intermediarii Lui Dumnezeu pe pamant (vaticanul de exemplu) sau dictatori imperialisti (corporatistii) care justifica actiuni de infiltrare si dominare sau distrugere a altor culturi sau civilizatii in scopul acapararii resurselor. Vaticanul ca de altfel corporatiile si guvernele la ora actuala sunt formate si mentinute pe baza unor ilegitimitati si fraude care distrug esenta existentei bineplacute ‘Creatorului’ sau relativa la constiinta orientata spre bine si nobil a fiecaruia. Orice individ care traieste in zilele de astazi trebuie sa fie constient ca ceea ce i se promoveaza si este fortat sa accepte si sa urmeze este un mod de functionare anti-divin si anti-legitimitate in care trebuie sa faci orice este necesar sa supravietuiesti si sa te ridici deasupra celorlalti implicit ilegitimitati si crime impotriva semenilor si viitoarelor generatii (copiilor nostri). Oricine neaga sau ascune aceste aspecte ori nu are suficiente cunostinte despre existenta umana ori incearca sa-si pacaleasca constiinta in ideea unei supravieturi fara prejudecati. Ei sunt (cei ce nu iau atitudine) principalii responsabili pentru iadul in care se afla si se va adanci mult mai grav rasa umana. Orice tentativa de a nega aceste aspecte este o lamentabila si groteasca tentativa de a distorsiona de la perspective corecte si nobile in ideea justificarii neputintei si mizeriei proprii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s