Cutremurul din Haiti, fenomen natural sau armă seismică?

Oamenii au avut întotdeauna o înclinaţie către conspiraţii, iar civilizaţia umană nu a dus lipsă de incidente neelucidate în ultima sută de ani.

Discuţiile cu privire la implicarea Statelor Unite în dezastrul din Haiti au plecat de la o declaraţie a preşedintelui venezuelan Hugo Chavez, care a „citat” un raport al Flotei de Nord a Rusiei, în care s-ar afirma că dezastrul din Haiti a fost cauzat de un test al SUA cu un sistem care poate crea şi „anomalii climatice, inundaţii, secete şi uragane”, cu ajutorul HAARPA.

O instalaţie americană din Alaska numită HAARPA (High Frequency Active Auroral Research Program) a fost bănuită, timp de mulţi ani, că ar fi de fapt o unealtă a Statelor Unite în producerea de cutremure şi fenomene climatice, deşi guvernul american a negat mereu acest lucru şi chiar au oferit acces oamenilor de ştiinţă interesaţi să afle cu ce se ocupă intalaţia. Principalul instrument folosit de HAARPA este “Ionospheric Research Instrument” sau IRI, un transmiţător pe frecvenţe înalte care este folosit pentru energizarea temporară a unei portiuni a ionesferei, iar principalul obiectiv al HAARP este unei modalităţi de folosire a atmosferei pentru telecomunicaţii.

Primele informaţii cu privire la utilizarea în scop militar al HAARP a venit chiar de la unul dintre inginerii care au lucrat la construirea bazei din Alaska, care spunea că Statele Unite încearcă să dezvolte un concept de război geofizic. Mai mult, există zvonuri care spun că în Alaska se încearcă reproducerea unor experimente ale lui Tesla.

Toate aceste informaţii ar fi rămas poate la nivelul de conspiraţie, dar o menţiunea a lui Vladimir Putin, în 2002, despre HAARPA, în timpul unui discurs din Duma de Stat, a alimentat zvonurile. Chavez a lansat aceste acuzaţii ştiind foarte bine că Putin a făcut referire directă către acest experiment specific.

Nici o putere mondială nu a recunoscut până acum că a avut în vedere experimente cu arme seismice sau că măcar au considerat o asemenea opţiune. Cu toate acestea, pe 10 decembrie 1976, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a aprobat o convenţie care pare să verifice teoriile conspiraţioniste. Aceasta se numeşte “Convenţie asupra interzicerii folosirii în scop militar sau civil a tehnicilor de modificare a mediului înconjurător”.

O altă teorie care circulă acum pe internet merge chiar mai departe, afirmând că în urma cutremurului produs de SUA, aceştia au invadat practic ţara, sub acoperirea ajutorului umanitar, prin trimiterea a 160.000 de trupe. Aceată ipoteză are însă câteva probleme pentru că Haiti nu are o economie proprie, trâind din ajutoare umanitare din toată lumea, iar Statele Unite au probleme mari financiare, fiindu-le foarte dificil să înghită o altă pseudo-economie, cu tot cu problemele sociale.

Cea mai îndrăzneaţă propunere sugereză însă că Haiti a fost doar un test înaintea invaziei americane din Iran, dar nu există dovezi şi nici indicii că Obama va continua politica agresivă a lui George Bush.

Teste sau fenomen natural, cu un număr estimat de 200.000 de victime, cutremurul din Haiti este cea mai mare catastrofă umanitară din istorie, dacă nu se iau în calcul ultimele războaie mondiale. Dacă însă oamenii au reşit să stăpânească o tehnologie care este capabilă să manipuleze o planetă, rămâne de văzut.

Sursa: http://www.realitatea.net/realitatea-net-va-prezinta-conspiratii-celebre–episodul-24–cutremurul-din-haiti–fenomen-natural-sau-arma-seismica_696601.html

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s