“Duşmanii” României: Rusia, Franţa, Ungaria

Rusia, Franţa şi Ungaria sunt, în această ordine, statele identificate drept „cei mai mari duşmani ai României”, de respondenţii unui sondaj realizat de Institutul Român de Evaluare şi Strategie (IRES), citat de Realitatea.net.

Sondajul arată că 24% dintre cei intervievaţi consideră că Rusia este cel mai mare duşman al ţării noastre. Nu mai puţin de 18% consideră că Franţa ocupă această poziţie, un probabil efect al opoziţiei Parisului faţă de intrarea României în zona Schengen în luna martie a acestui an.

Ungaria este cel mai mare duşman al României pentru 9% dintre cei intervievaţi. Italia, Germania şi SUA sunt statele identificate drept cei mai mari duşmani ai ţării noastre de 3% dintre români.

Românii nu par să creadă că relaţia preşedintelui Traian Băsescu cu omologul său francez Nicolas Sarkozy este una bună. Potrivit sondajului, 38% dintre respondenţi cred că Sarkozy s-a manifestat ostil faţă de Băsescu, 35% cred că a fost indiferent şi doar 21% spun că a fost prietenos.Cei mai mulţi români cred că imaginea României în lume este una proastă sau foarte proastă. Ei identifică şi cauzele. Cei mai mulţi (11,7%) cred că de vină este politica internă şi externă a ţării, în vreme ce 8,7% spun că vinovat ar fi caracterul românilor, 5,2% – corupţia, 3,3% – comportamentul politic, 2,4% – romii, 2,3% – preşedintele. 

Sondajul mai arată că cei mai mulţi dintre români (43%) consideră că Ministerul de Externe este responsabil de aderarea României la Schengen. 21% dintre respondenţi cred că Parlamentul este cel responsabil, 19% cred că preşedinţia, în vreme ce 12% indică spre Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Sursa : Adevarul.ro

Publicitate

3 gânduri despre „“Duşmanii” României: Rusia, Franţa, Ungaria

  1. occidentalii ne-au furat toata tara,si noi am fost exportati ,pentru ca acasa nu mai avem locurile de munca create de comunistii rusi,cum bine zici,rusii au furat un sfert,nimica toata,dar voi tradatori de tara a-ti furat tot impreuna cu occidentalii,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s