Băsescu: În caz de conflict cu Iranul, România va fi un aliat fidel al NATO şi al Israelului

Băsescu: În caz de conflict cu Iranul, România va fi un aliat fidel al NATO şi al Israelului

“Băsescu este considerat unul dintre cei mai responsabili preşedinţi ai momentului. Când spune da, este da, când spune nu, este nu” a declarat preşedintele israelian Shimon Peres, la finalul discuţiilor de la Cotroceni. Acesta şi-a arătat aprecierea faţă de atitudinea preşedintelui român împotriva terorismului şi a ţinut să îi mulţumească în nume personal, pentru felul în care a acţionat în cazul accidentului în urma căruia mai mulţi piloţi israelieni şi-au pierdut viaţa la noi în ţară.

“Am fost mişcat că atunci cănd am pierdut piloţii, preşedintele şi-a pus deoparte propria agendă pentru a se ocupa personal de acest lucru, astfel încât soldaţii căzuţi să se întoarcă în Israel. Nu a fost una din atribuţiile preşedintelui, ci expresia unei înalte umanităţi” a declarat Peres.

ONU a impus noi sancţiuni Iranului în iunie 2010

La 9 iunie Consiliul de Securitate al ONU a impus noi sancţiuni Iranului, pentru a patra oară din 2006, ca urmare a refuzului acestei ţări de a opri îmbogăţirea uraniului, o tehnologie utilizată la producerea combustibilului nuclear sau a unei bombe nucleare.

Ca urmare a acestor sancţiuni, Iranul nu va putea investi în străinătate într-o serie de de activităţi sensibile, printre acre se numără minele de uraniu, iar navele sale vor putea fi inspectate de acum şi în apele internaţionale, şi nu doar la chei cum se întâmpla până în prezent.

Şi liderii UE au decis adoptarea unor sancţiuni suplimentare contra Iranului, în afara celor ale ONU, acestea vizând domeniul petrolului şi gazelor, conform unor surse diplomatice, citate de AFP.

La rândul său, Iranul a lansat avertizări că va răspunde cu fermitate Uniunii Europene, dacă va continua politica de sancţiuni referitoare la controversatul saău program nuclear.

În acelaşi timp, Mahmoud Ahmadinejad a declarat că Israelul este “condamnat” şi a acuzat SUA că protejează Israelul.

De asemenea, relaţiile dintre Israel şi Iran au fost tensionate în ultima perioadă de noi declaraţii critice ale liderului de la Teheran, Mahmoud Ahmadinejad. Acesta a afirmat că Israelul este “condamnat” şi a acuzat Statele Unite că protejează statul israelian.

Nu în ultimul rând, Statele Unite şi Israelul au declarat că ar putea fi folosită forţa militară dacă diplomaţia eşuează în cazul programului nuclear Iranian.

VIDEO General iranian: Am pregatit gropi comune pentru soldatii americani care vor ataca Iranul

Miercuri, au apărut informaţii conform cărora Iranul a săpat gropi comune uriaşe în care ar urma să îngroape soldaţii americani în cazul unui atac al SUA.

Acţiunea de săpare a mormintelor pare a fi un act de bravadă după ce Mike Mullen, şeful Statului Major Interarme al SUA, a declarat săptămâna trecută că armata americană are un plan de atacare a Iranului, deşi este de părere că o acţiune militară este probabil o idee proastă.

Statele Unite şi o parte dintre alliaţii săi acuză Iranul că se foloseşte de programul său nuclear civil ca de o acoperire pentru a construi arme nucleare. Iran a negat acuzaţiile precizând că programul său nuclear este destinat obţinerii de electricitate şi nu de bombe.

Generalul Hossein Kan’ani Moghadam (fost comandant al Gardei Revoluţionare iraniene) a spus că mormintele au fost săpate în provincia Khuzestan din sud-vestul Iranului, unde au fost îngropaţi soldaţii irakieni ucişi în războiul din anii 1980-1988 între republica islamică şi Irak.

“Gropile comune folosite pentru înmormântarea soldaţilor lui Saddam au fost pregătite acum pentru soldaţii americani, şi acesta este motivul pentru care au fost săpate numărul mare de morminte”, a declarat Moghadam televiziunii de ştiri Associated Press (APTN). El nu a precizat câte gropi au fost pregătite.

Sursa : antena3.ro

Citeste

BĂSESCU A BĂGAT ROMÂNIA ÎN RĂZBOI

Trupele de comando din Israel se antrenează în România pentru atacarea Iranului

Antrenamentele din România indică unde va ataca Israelul

Iranienii, despre scutul din Romania: Pana in 1989 ati avut un stapan – Rusia, acum aveti altul


Vezi

Presa israeliană îşi dă antiromânismul pe faţă: Răspunsuri antisemite la povestea prăbuşirii elicopterului Yasur în România. Shimon Peres: Israelul a cumpărat România – VIDEO

Doi ani de cand Israel a cumparat Romania

Publicitate

2 gânduri despre „Băsescu: În caz de conflict cu Iranul, România va fi un aliat fidel al NATO şi al Israelului

  1. Romania nu se afla in tabara potrivita si va suporta consecintele.De ce noi,o tara mica si fara o armata dotata cu supertehnologie militara,ne-am bagat intr-un razboi care nu ne reprezinta,care nu ne face cinste si care nu ne va aduce decat cheltuieli astronomice,pt intretinera trupelor din Irak si Afganistan.Romania nu a atacat niciodata pe nimeni si a avut relatii diplomatice excelente cu tarile din Orientul Mijlociu,si atunci,ce cautam noi sa luptam impotriva lor? Vai,ce ne iubesc americanii,asa subit;au uitat ca in cel de-al doilea razboi mondial,ne-au bombardat si ne-au distrus toate rafinariile de pe Valea Prahovei si ne iubesc atat de mult,incat romanii sunt umiliti la Ambasada americana si sunt trecuti prin furcile caudine pana obtin o vviza pt intrarea in SUA. Tara noastra a fost bagata in NATO,pt ca are o pozitie geografica strategica si americanii au gasit aici fraieri,cu care pot face orice.Ei doar comanda si romanii se fac pres in fata lor,numai ca sa le faca pe plac si sa se mandreasca cu titlul de PARTENERI NATO. Vai ce titlu maret si cum ne umflam in pene,ca niste cocosi ingamfai,dar fara creier.Ce are Romania de castigat din acest parteneriat,NIMIC,doar mai multi dusmani,pe care ni-i facem,fiind in aceasta alianta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s