Băsescu: România nu are experienţă în anexarea altor state

România nu are experienţă în anexarea altor state, i-a replicat sec preşedintele Traian Băsescu parlamentarului rus Iuri Solonin. Acesta îl întrebase pe şeful statului român dacă intenţionează anexarea Moldovei pentru ca România să devină mai mare.

Traian Basescu la APCE

“Vă rog să notaţi domnule parlamentar că România nu are niciun fel de experienţă în anexarea altor state. Cred că este o bătălie politică pe care trebuie să o ducem împreună. Obiectivul României este ca Republica Moldova să devină atunci când va fi gata un stat membru UE, iar ca obiectiv tactic avem o prioritate în a convinge partenerii din UE să privească la procesul de integrare al Republicii Moldova simultan cu integrarea ţărilor din Balcanii de Vest. Eu cred că atenţia pe care UE a dat-o procesului de vot din Republica Moldova este o probă, condiţia este ca Guvernul proaspăt instalat să aibă liniştea necesară continuării reformelor pe care le-a dezvoltat în 2009 şi 2010”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, citat de realitatea.net, în plenul APCE.

Ulterior, el a adăugat: „România este ţara care de câte ori are ocazia cere respect integrităţii teritoriale a acestui stat şi nu a avut pretenţii teritoriale. Întrebarea dumneavoastră vizează state care nu au acord de frontieră, pot fi alte state dar este exclus să încludeţi aici România”.

Reprezentanţii PSD la APCE au lipsit din sală

Un membru al social-democraţilor din Polonia i-a solicitat lui Traian Băsescu să răspundă acuzaţiilor aduse de Opoziţie, potrivit căreia şeful statului ar fi redus importanţa Parlamentului şi ar fi refuzat orice dialog cu Opoziţia.

„Puteţi verifica, şi aveţi o probă şi astăzi, că parlamentarii socialişti, partidele din Opoziţie, nu răspund invitaţiilor la dialog. Iar astăzi aveţi o probă. Partidele de Opoziţie din România nu se află în sală. Nu am avut impresia că înainte de a veni aici am cerut partididelor de Opoziţie din România să plece din sală. Am înţeles că a fost iniţiativa lor, iar motivaţia publică pe care au dat-o a fost pentru că ieri (miercuri, n.r.) a fost arestat un membru marcant al Opoziţiei, fiind suspectat de fraude. Vă asigur că puteţi verifica numai uitându-vă şi în presa din România şi veţi constata că nu răspund niciodată invitaţiilor de a avea discuţii cu preşedintele. Ca atare, cred că colegii dvs. de familie politică v-au dezinformat şi v-au pus într-o situaţie delicată, pentru  că ei nu vor niciun fel de discuţii cu preşedintele României”, a spus Băsescu.

Şeful statului a adăugat: „Dacă în ţară poate fi acceptată poziţia ca fiind un joc al Opoziţiei, externalizarea unei probleme pe care o au ei nu cred că le face cinste”.

Sursa : ziuaveche.ro

Citeste :

Presa rusa: Daca Romania va ridica pretentii teritoriale fata de Republica Moldova si Ucraina, va avea probleme la hotarul cu Ungaria si Bulgaria

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s