Basescu si Boc dau Ardealul ca sa mai ramana la putere

 Basescu si Boc dau Ardealul ca sa mai ramana la putere

„Sa fie Ardealul cum a fost si natiunea ungara cum a fost. Asta va doresc din suflet”, (…) De fapt, Ardealul a fost luat de la noi de tarile si puterile care au avut un scop foarte bine definit, de a atata natiunile si de a desena niste granite la care ei sa fie in continuare puternici si dirijori.” – aceste declaratii au fost citite de catre un reprezentant al Ambasadei Ungariei la Bucuresti si au constituit o parte a mesajului premierului maghiar, Viktor Orban, citit la Targu Mures de Erzsebet Ajtay, in 15 martie, in cadrul manifestarillor de marcare a Revolutiei de la 1848-1849, organizate de Partidul Civic Maghiar (PCM) si de Consiliul National Secuiesc (CNS).

“Ar fi bine ca ungurimea din Ardeal sa nu dureze doar 2-3 generatii, ci sa se mentina in continuare prin fluctuatiile generatiilor, in mod absolut normal, liber, lucrand pentru comunitate. Sa ne aducem aminte de stapanii Ardealului, de sotiile lor, care au fost un exemplu de toleranta, domnitorii Ardealului care au inteles ca Ardealul trebuie sa fie un pamant de solidaritate. Un lucru este foarte important: sa nu lasam steagul sa cada la pamant, pentru ca daca va cadea, cineva tot trebuie sa-l ridice. Trebuie sa predam generatiilor tinere capacitatea noastra intelectuala, forta noastra, credinta noastra, coloana noastra vertebrala. Este un mesaj de viitor, de speranta. Sa fie Ardealul cum a fost si natiunea ungara cum a fost. Asta va doresc din suflet’, se arata in mesajul lui Viktor Orban, citit la Targu Mures de Erzsebet Ajtay, din partea Ambasadei Ungariei la Bucuresti.

In mesajul premierului se mai arata ca poetul Sandor Petofi stia, in timpul Revolutiei maghiare, ca adevaratele batalii se vor da in Ardeal si ca forta maghiarilor este aceasta regiune.

“Petofi, cand a venit in Ardeal a stiut foarte bine ca forta maghiarilor de atunci o constituie Ardealul, ca ardelenii sunt coloana vertebrala a ungurilor. Petofi a scris ca fiecare picatura de sange a eroilor maghiari valoreaza aur. De fapt, Ardealul a fost luat de la noi de tarile si puterile care au avut un scop foarte bine definit, de a atata natiunile si de a desena niste granite la care ei sa fie in continuare puternici si dirijori. Acum aceasta lupta se duce prin pace, prin calm si intelegere, ca sa predam stafeta generatiilor viitoare”, se mai arata in mesaj.

In mesajul presedintelui Ungariei, Schmit Pal, prezentat de acelasi diplomat in timpul manifestarii, se arata ca ziua de 15 martie este o amintire a evenimentelor din 1848-1849 si ca pentru maghiari este foarte important pentru ca inseamna respect fata de cultura si inseamna unitatea acestei natiuni.

“Fiecare ungur care traieste in tara mama sau oriunde altundeva in lume simte ca, atunci cand vine primavara, trebuie sa ne adunam sa punem cocardele. In acelasi timp, este un eveniment in care putem face un bilant asupra starii natiunii. Avem foarte multe de facut. Suntem in fata unor probleme deosebite. Am avut si avem si acum foarte multe probleme la care nu putem astepta (…) Am decis sa fie Ziua Solidaritati Nationale, am rezolvat primirea cetateniei maghiare a celor care traiesc in afara granitelor Ungariei, cu conditia, sau in primul rand, ca sa nu-si paraseasca pamantul natal. Acum ne indreptam spre noua Constitutie care a fost inaintata Parlamentului, care formuleaza si exprima solidaritatea tuturor ungurilor dar in acelasi timp si responsabilitatea Ungariei pentru toti ungurii indiferent unde traiesc in lume”, a mai spus presedintele Schmit Pal, in mesajul sau.

Ponta e revoltat

“Cred ca domnul Boc si toti ministrii domnului Boc, inclusiv minstrii UDMR, ar trebui astazi sa se ridice din banca si sa spuna ca declaratiile de ieri ale lui Viktor Orban, primul ministru al Ungariei, care spune ca Ardealul sa fie cum a fost odata ar trevbui sa fie condamnat de Parlamentul Romaniei in ansamblu si de Guvernul Romaniei, atunci cand vom avea un guvern, iar faptul ca Viktor Orban este unicul prieten al lui Traian Basescu ar trebui sa nu ne faca sa uitam ca traim cu totii in aceasta tara si ca atunci cand un prim ministru al oricarei tari vine si sustine lucruri impotriva noastra ca tara si ca natiune daca Romania ar avea un presedinte si un prim ministru si un parlament ar lua atitudine fata de aceste lucruri”, a declarat Ponta.

Se doreste o disputa intre PDL si UDMR

Emi Boc i-a acuzat, miercuri, pe parlamentarii opoziţiei că, prin propunerea unei declaraţii a Parlamentului faţă de recentul mesaj al premierului ungar Viktor Orban, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, ar încerca să producă ‘o dispută între PDL şi UDMR pentru a determina votarea moţiunii de cenzură şi căderea Guvernului’.

‘Să lăsăm deoparte măştile şi să discutăm cu cărţile pe faţă. Cum a părut acest subiect, la un minut înainte de a se vota moţiunea de cenzură. Dragi colegi din opoziţie, dacă demersul dumneavoastră atât de consecvent se dorea a fi unul serios, la începutul acestei şedinţe de la ora 15,00, solicitaţi includerea pe ordinea de zi, se trimitea textul la comisiile de politică externă, se lucra şi se vota o anumită declaraţie, dacă se considera necesar sau nu. De fapt, ceea ce aţi încercat şi ce încercaţi, spunând acum se votează peste un minut moţiunea de cenzură, ‘să introducem noi o dispută între PDL şi UDMR să cadă Guverul”, a spus Boc, în plenul reunit al Parlamentului.

El a calificat gestul opoziţiei ca fiind unul politicianist şi meschin

‘Dragi colegi, eu cred că, după 20 ani de democraţie, trebuie să aveţi eleganţa de a juca corect. Moţiunea de cenzură se votează de către cei care doresc conform propriei lor voinţe. Guvernul nu are niciun fel de reţinere să stea în faţa dumneavoastră oricând şi oriunde. Am vrut doar pentru ca opinia publică să înţeleagă că prima esenţa a jocului dumneavoastră este meschină, politicianistă, cu scop electoral’, a susţinut premierul Boc.

Sursa :Agentia.org

Citeste :

Marea tradare nationala

Vezi :

Un documentar cutremurator: A fost odata (in) Transilvania – de Manuela Morar. Marturii si filmari despre atrocitatile maghiare la ocuparea Ardealului

Harta Noii Ordini Europene

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s