Stănculescu despre ’89: “Nu suntem pregătiţi să aflăm adevărul, poate prin anul 2050″


Victor Stănculescu, un general ajuns la puşcărie

Victor Stănculescu, un general ajuns la puşcărie

Generalul Victor Atanasie Stănculescu, condamnat pentru reprimarea Revoluţiei de la Timişoara, a declarat duminică seara, la B1TV, că România nu este pregătită pentru aflarea adevărului despre Revoluţia din 1989.

Întrebat dacă adevărul despre Revoluţie va ieşi vreodată la iveală, fostul general a spus că “Depinde din ce unghi, pentru ca trei oameni pot avea trei pareri diferite, adevarul este relativ”.

“Ati spus ca detineti documente, dovezi clare, privind ce s-a intamplat cu adevarat in 1989 si ca, atunci cand va veni momentul, veti spune tot adevarul. A venit momentul?”, a fost intrebat apoi Stănculescu. Generalul a răspuns:

“Acum e prea devreme, suntem prea tineri, avem doar 20 de ani, ne mai trebuie inca vreo 20. Poate prin anul 2050, cand se va schimba mai serios clima. La ce sa foloseasca acum adevarul? Poate ca nu mai sunt multi care ne conduc din cei care erau in cauza. Sau poate, asa cum a scris Cristoiu, pana in 1996 ne-au condus fostii comunisti, odata cu venirea lui Emil Constantinescu ne-au condus fostii istorici, acum ne conduc urmasii urmasilor si sunt fosti gineri, nepoti, fosti UTC-isti”.

Despre familia lui:

“În comunism, sora mea a ajutat luptatorii din munti. A primit 10 ani de inchisoare pentru ca a fost alturi de tradatorii comunismului.

Fratele bunicului meu a fost un mic inspector, a fost apoi desmostenit, dus la canal. Baiatul lui, care a fost 10 ani politist comisar la Capitala pe vremea lui Carol al II-lea, a fost judecat si a primit 10 ani de inchisoare.

Fratele mamei mele, din Dambovita, a avut 2 baieti si 2 fete. Unul, comandant la regimentul antiaeriana in Al Doilea Razboi Mondial si celalalt  comandant la portul militar Portul Constanta. Pentru ca a dat oridn sa deschida focul asupra rusilor a fost dus la canal.

Si ultimul, fratele lui tata, tot aviator, ajunsese comandor de aviatie si secretar general al Aeroclubului Roman. In noiembrie 1947 vine la Brasov si spune ca Plec din tara pentru ca o sa plece Majestatea sa Regele Mihai si nu vreau sa mea prinda comunistii”. A plecat in afara si a murit in Argentina”.

Sursa : adevarul.ro

Publicitate

2 gânduri despre „Stănculescu despre ’89: “Nu suntem pregătiţi să aflăm adevărul, poate prin anul 2050″

 1. poate vom afla ,asa zisul adevar,dar unul clar este ca dvs sante-ti un tradator,ca sii colegul dvs domnul Pacepa,restul sant consecintele tradarii,sii dorintele tradatorilor,

 2. Semnalare de importanta fundamentala cu privire la adevarul despre Revolutia Romana din decembrie 1989
  .
  Previzionarea lui V.A.Stanculescu nu s-a adeverit. La aniversarea a 10 de ani de la infaptuirea Revolutiei Romane din decembrie 1989 (RRD-1989),in cadrul unei dezbateri publice, organizate de catre Institutul Revolutiei Romane din decembrie 1989 (IRRD-1989),la care am participat,generalul Mircea Chelaru a cerut cuvintul si motivand ca se considera eliberat de povara secretelor militare,pentru viitorul sau si al copiilor sai,trebuie sa spuna adevarul referitor la: cine au fost,de fapt, asa zisii :”teroristi” care au comis asa numitul:”Atac al teroristilor”, menit, pe de o parte,sa confiste Puterea Suprema in Stat, care, de fapt si de drept, trebuia sa revina,pina la organizarea unor alegeri libere,revolutionarilor autentici,precum si Frontului Democratic Roman (FDR), organizatia politica, de tip:Front, infiintata la Timisoara, la data:20 decembrie 1989,care a organizat Revolta Timisoreana Anticeausista, izbucnita la data:16 decembrie1989, si a declansat RRD-1989, la data:20 decembrie 1989, prin difuzarea Proclamatiei principale a RRD-1989 (numita:”Proclamatia FDR”) si proclamarea orasului Timisoara ca: primul oras din Romania eliberat de dictatura ceausista,FDR care a condus RRD-1989 (declansind, prin mesageri revolutionari trimisi,si in alte mari orase (exemple:Lugoj;Arad;Cluj-Napoca;Bucuresti s.a),respectiv prin instiintari telefonice,precum si prin radioamatori:RRD-1989),adica si in afara Timisoarei si a judetului Timis, iar,pe de alta parte, sa confere,cu pretul comiterii unei farse nu doar criminale,ci si genocidale, o aureola falsa, pseudo-revolutionara,auto-numitului:”Consiliu al Frontului Salvarii Nationale (C-FSN),in vederea confiscarii RRD-1989,de la infaptuitorii autentici ai acestui eveniment,de importanta cruciala,la acea vreme, pentru Romania.
  Generalul Mircea Chelaru a dezvaluit, in cadrul manifestarii mentionate anterior, ca asa zisul:”Atac al teroristilor” a fost organizat cu trupe speciale,existente in componenta Armatei (menite a actiona in regim de partizanat,in cazul in care Romania ar fi fost atacata de catre o Coalitie armata a Tratatului de la Varsovia, asa cum s-a intimplat in anul 1968,prin invadarea Cehoslovaciei. Aceasta farsa criminala,la nivel societal,a fost urmarea unui complot organizat de catre o grupare de ofiteri tradatori si contra-revolutionari,avindu-l conducator tocmai pe ex-generalui degradat: V.A.Stanculescu (care a confiscat conducerea MApN,izolindu-l pe g-ralul Strfan Gusa, precum si pe g-ralul Iulian Vlad,la sediul fostului CC-pseudo-PCR),complotistii actionind in complicitate cu conducerea C-FSN,precum si cu o grupare de agenti securisti „acoperiti”,din cadrul sediului central al TVR. In complot a fost utilizata asa numita: „Retea R” (R de la:Rezistenta”)”, Batalionul 404 de la Buzau (condus de Mircea Gheordunescu si Gheorghe Trutulescu),precum si alte unitati (exemplu: Garnizoana din Tirgoviste s.a). Cei interesati pot citi declaratia g-ralului Mircea Chelaru, intitulata:”Revolutia nu este un menuet”, in cadrul publicatiei ICCR-1989: Caietele Revolutiei,Nr.3/2009,precum si declaratia facuta cu privire la anumite evenimente post-revolutionare (15 martie 1990-Targu Mures), care vizau dezmembrarea statala a Romaniei, in Caietele Revolutiei Nr.2/2010,pag:15-34,respectiv lucrarile dedicate investigarii evenimentelor RRD-1989,precum si post-RRD-1989, de catre Grupul Constitutional „Timisoara”,precum si de catre Asociatia „VICTORIA” a Luptatorilor in Revolutie,din Timisoara [exemplu:falsificarea casetei filmate,chipurile,cu ocazia executarii cuplului Ceausescu,imediat dupa incheierea farsei justitiare, inscenata la Tirgoviste,unde au fost impuscati:una dintre sosiile lui N.Ceausescu si Elena Ceausescu,in timp ce adevaratul N.Ceausescu si-a cumparat (din cate cunoastem), eliberarea si transferarea, secreta, in Iran, cu un avion special, cu un numar de lingouri din aur, luate de la Banca Nationala,cu complicitatea complotistilor militari, care s-au aprovizionat si eitot de acolo-vezi imbogatirea brusca,dupa RRD-1989,a lui V.A. Stanculescu,care a devenit,apoi, un important om de afaceri in trafic ilegal de armament de productie romaneasca,desfasurat o indelungata perioada temporala,inclusiv in mandatul fostului Presedinte Emil Constantinescu (vezi afacerile de tip:”Tigareta”,in care a fost implicat si Gheorghe Trutulescu)), in dauna Poporului Roman, a caror descoperire a motivat lamentatiile publice ale acestuia ca fosta Securitate l-a tradat}, cu precizarea ca toate crimele si afacerile mafiote, semnalate anterior, au fost musamalizate si lasate pe seama unei justitieri viitoare, care, speram ca va veni,totusi, intr-un viitor ma recent,sau mai indepartat.

  LORIN FORTUNA – fost organizator si conducator principal al RRD-1989, in calitate de fost presedinte fondator si totodata de unic presedinte, pe care,,din motive de subversiune, opresiune si represiune anti-revolutionara, l-a putut avea fostul FDR, partid-front care, in contextul climatului de subversiune,existent in cursul anului 1990,a trebuit sa fie autodesfiintat,de catre cei care au avut contributia determinanta in a-l infiinta,pentru a nu avea soarta FSN-ului.
  E-mail:lorinfortuna@gmail.com , Blog: http://www.lorin-fortuna.ro
  Timisoara/22.07.2015/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s