România în prag de faliment şi de război civil

Șansele României s-au terminat astă vară.

România e un avion rămas fără motor – adică fără sector privat. Şi în loc să se zbată să-l repornească, piloții au negat la început ca ar exista o problemă. Au zis ca motorul o sa pornească singur. Sau că vin alte avioane si trimit ei niște mecanici, sa rezolve problema. Evident, problema nu s-a rezolvat.
Atunci echipajul le-a zis pasagerilor: dacă dăm toți din mâini ca păsările, sigur scăpăm. Ne trebuie solidaritate! (Serios, cam atât au valorat soluțiile anticriză ale PDL-ului). Acum a venit PSD-ul: lăsați-ne să pilotăm noi, că avem o soluție complet diferită: în loc să dăm din brațe ca păsările (hehe, ce proşti pdl-iştii ăștia!) vom roti brațele ca niște elice! E modern şi e revoluționar!

Bineînțeles, tot o tâmpenie este. Singura soluție ar fi fost cea cerută de 2 ani de zile, chiar de către sectorul privat: dați-ne “benzină”, taică! Nu ne mai jupuiți de bani! Micșorați taxele şi impozitele firmelor!

Era foarte simplu. Acum însă e inutil. Oricine ar veni la conducere, vine degeaba. Avionul s-a apropiat prea tare de pământ si prăbușirea e inevitabilă.

O explozie sângeroasă se va produce în următoarele luni.

Ca să înceapă un război civil, o tara trebuie sa fie împărțită in grupuri de oameni care sa se urască intre ei pe viața si pe moarte. Condiția asta e deja îndeplinită.

In România exista mai multe asemenea grupuri: pe de o parte este clasa politica, iar pe de alta parte este populația. Clasa politica disprețuiește populația României (deși varsă pe gura doar fraze patriotice). De 20 de ani, o fura cat poate. La rândul ei, populația ii urăște pe politicieni din adâncul sufletului (“toți e hoți, maica”) si abia așteaptă “sa înceapă ceva”. Si “ceva” o sa înceapă, chiar in aceasta iarna. Așa ca n-o sa găsiți pe nimeni care sa apere vreun politician si sa-l scape de la linșaj.

Dar si clasa politică este împărțită in doua : pro-Băsescu si anti-Băsescu. Ăștia se împroașcă unii pe alții cu rahat, fără sa-si dea seama ca mirosul ii face pe toți respingători si le grăbește sfârșitul. Iar din punct de vedere economic, micul lor război este egal cu zero. N-are nici o legătură cu problemele României.

Iar astea sunt doar grupurile mari. In plus, in fiecare județ si in fiecare cartier exista grupulețe care abia așteaptă sa se măcelăreasca unele pe altele, din motive total personale. Iar corupţia justiției si politiei (niște șpăgari nenorociți, care nu mai sperie pe nimeni) ii obliga pe oameni sa-si facă singuri dreptate.

Amuzant e că băieţii din opoziţie au impresia că pe ei lumea îi iubeşte, şi că prăbuşirea statului înseamnă doar prăbuşirea PDL-ului. Asta arată cât de rupți de realitate sunt! De fapt, după prăbușirea guvernului Boc, următorul guvern nu va dura mai mult de 3 luni. Iar după aceea va începe haosul.

România este deja în faliment.

Singurul motiv pentru care falimentul statului roman nu a fost încă declarat, este ca nu exista o lege a falimentului de stat. Daca ar exista, firmele private si băncile care au bani de încasat de la stat, ar putea sa îl dea in judecata, si sa ceara chiar si azi executarea silita a datoriilor.

Așa ca statul roman se considera foarte șmecher. In realitate, e doar foarte prost.Pentru ca acum politicienii se plâng de lipsa de încredere a mediului de afaceri, care a fost provocata chiar de către ei! Iar fără încredere, nu ai economie. Pai cum sa mai investești intr-o tara care abia așteaptă sa-ti fure banii si care își încalcă propriile legi când e vorba sa-si plătească datoriile?

Uite ce încredere au oamenii de afaceri in Romania:

 • 2008: 8.5 miliarde de euro investiții străine
 • 2009: 4.5 miliarde investiții străine
 • 2010: 1 miliard investiții străine (pe primele 6 luni)

Despre oamenii de afaceri români, ce sa mai vorbim? Încă 200 000 de firme au dat faliment în 2010. Iar România este acum pe locul 8 intre statele cu cel mai mare risc de faliment. Si n-a fost pusa acolo din greșeală, sau dintr-o nedreptate, sau din ură pentru români. Din contra: își merită locul cu vârf si îndesat.

2010 a fost anul crizei. 2011 va fi anul haosului.

Cine visa ca se sfârșește criza, sa viseze in continuare. Criza nu s-a terminat, nici in Romania, nici in străinătate, pentru ca nici o tara n-a renunțat încă la cancerul care a provocat-o: protecția sociala. Adică cerșetoria politicoasa, încurajarea incapabililor si putorilor.

Ce-i drept, Marea Britanie a tăiat 50% din cheltuielile guvernamentale cam in toate domeniile (comparați cu doar 25% cat a tăiat Romania, si doar din fondul de salarii). Angela Merkel a anunțat “cel mai dur program de austeritate din istorie” (cu zeci de mii de funcționari si militari concediați). Iar in Spania, premierul socialist Zapatero a concediat si funcționari si a si redus drepturile tuturor angajaților din Spania, ca sa ii ajute pe patroni (in special firmele mici si mijlocii).

Aceste masuri sunt mult peste ce a îndrăznit Romania. Dar tot nu sunt suficiente. Scăderea economiei si a nivelului de trai a europenilor va continua. Uneori mai încet, alteori mai repede, dar va continua. Pana când? Pai pana când mărfurile europene vor ajunge competitive fata de cele chinezești. Ceea ce înseamnă si un nivel de trai comparabil cu cel al chinezilor. Ca le place sau nu europenilor, nici nu mai contează. Economia globala se echilibrează singura.

Echilibrarea economiei înseamnă însa violente de strada, falimente, sinucideri, încălcarea Constituției, chiar dezmembrarea unor tari. Nu putem ocoli asta. Am mai spus deja ca popoarele cu o gândire socialista (ca Grecia, Franța, sau Romania) vor avea de suferit cel mai mult, pentru ca se vor tine de demonstrații, in loc sa se apuce de muncă multă pe bani putini.

In schimb, in SUA, Marea Britanie sau Germania (care au luat deja masuri mult mai dure) n-ați auzit de demonstrații si lupte de strada. Iar eu sper sa nici nu auziți. Si cam asta e limita maxima a optimismului meu. Cât despre România? Ea nici măcar nu intră în categoria ţărilor care mai au vreo șansă de scăpare.

Atunci ce e de făcut? Stăm şi așteptăm să murim?

Nicidecum! Oamenii de afaceri pot să facă un lucru foarte simplu: să-şi protejeze capitalul. Banii valorează in 2010 mai mult ca în 2009, si mai puțin ca în 2011. Prețul caselor si al chiriilor s-a prăbușit la jumătate faţă de 2008, şi tot scade. La fel şi valoarea afacerilor. Băncile sunt disperate. Încearcă să îi execute pe datornici, dar la licitații nu se prezintă nimeni. Profitați de disperarea lor!

Așa că ţineți de fiecare ban! Concediați cât mai mulți oameni! Scădeți la maximum salariile celor rămaşi! În 2011 o să cumpărați toată România pe doi lei găuriți. Asta, dacă vreți să mai faceți vreodată afaceri în România – ceea ce nu prea merită! Pentru că un restaurant în Spania a ajuns să se vândă cu 9000 de euro. O firma de training la Viena, cu numai 3000 de euro! O firma de turism în Londra, cu 12 000 de euro. Iar preţurile scad în continuare, pentru că nu sunt cumpărători.

Așa că așteptați, relaxați-vă, că o să aveți de unde alege. Protejați-vă capitalul şi lăsați statul român să moară de foame! In fond, şi-a făcut-o cu mâna lui!

Sursa: capitalismpepaine.wordpress.com / gandeste.org

Publicitate

14 gânduri despre „România în prag de faliment şi de război civil

  1. Somalia merge comform planului. Planul e facut de altii. Seamana cu al chinezilor. Sursa de organe sanatoase, de la tineri, a fost scopul chinezilor, taraganand pirateria. Pedeapsa cu moartea, pentru pirati, si semnatura condamnatilor, ca accepta, sa-i ia orice organ supa executarea sa, pentru a suma de bani pentru familia sa.

 1. Desi pare a exhiba o atitudine extrem de cinică, în realitate, articolul despre metehnele mortale ale politicii românești și ale statului român. în general . este de un realism copleșitor! Azi sunem în 2012 și au avut loc deja încălcări repetate ale Constituției și alte lucruri chiar mai grave, iar ura sporește și nimic nu dă semne că se va opri la timp toată războiala asta profund dăunătoare afacerilor și investițiilor străine!
  Oare ce va urma? Mă întreb pe bună dreptate…

 2. RAZBOIUL CIVIL INTARZIE, DAR E INEVITABIL. Cine a prins ciolanul nu poate sa renunte la el. Nici puscaria nu mai e o problema. Nu oricine -si permite sa fure ceva milioane si sa faca cinci luni de parnaie.

 3. Dreptatea e mult mai presus decat noi. Trebuie sa ne salbaticim. Cine va deveni canibal, va supravietui. Nici bisericile nu mai sunt drepte. Oamenii buni vor diparea, iar cei rai se vor rari, Cei destepti vor fi tinuti in scavie, ca orice vita.

 4. Poporul roman merita aceasta soarta. Ei au ales asta. Romanii trebuie SA REFUZE IN UNANIMITATE VOTAREA, Ei nu sunt capabili aleaga, si nici sa faca un vot corect, fara furaciuni. Exemplu de democratie ,, prin democratie intelegem sa sa avem de-ale gurii, sa fie pace.. sa avem de tache, sa fie bine…,, zice tanti Gherghina care nu stie cum trebuie sa voteze, dar voteaza ca doar NO…? si ea are drept de vot.

 5. Suntem formati , cu putine exceptii, din lasi, egoisti si trantori. Niciodata nu ne vom putea conduce singuri. LEGI EUROPENE , POLITIE SI JUSTITIE STRAINA !! Statele Unite Europene ! Ei trebuie sa ne inghita. Si ne vor pune la punct. Poporul va reusi sa tina puscariile pline, dar si pensionari si bolnavii.

 6. Impotenta cronica a clasei politice,corupta pana in maduva oaselor si grefata pe un stat hodorogit si aservit metodic la un nivel diabolic duce Romania in infern. Comunitati de toate neamurile,cu sau fara perdea,si-au infipt si ele ghearele in resursele vitale ale acestei tari ,bolborosiri stupide despre democratie fac clabuci pe fetele incruntate „superior”” ale guristilor lor ,cand le sunt atacati acolitiii .CCR „”Blagosloveste -i,Doamne!!”” . Economia este la pamant?Care economie? Care executiv?Care premier?Care presedinte? Gasti avem! Sa punem mana pe bate ca sa trimitem totul in haos si distrugere ?Nero ,erai un mic copil, tu macar doreai o noua Roma …Democratia,un concept idealist-utopic ,carucior stralucitor dar cu roate patrate zornaind inca pe ici-colo prin lume, la noi umbla fudula ca o gaina in librarie. Procurorii alearga cu miile pe campurile arse de seceta la cules de alegatori.Base isi pune chilotii cei noi, Ponta si-i scoate precaut pe ai lui .Sincron..Antonescu joaca septica cu Popa-Prostu.Lumea fluiera si -si lustruieste ciomegele…Mare este gradina lui Dumnezeu!

 7. Sincer oameni buni suntem jalnici.
  am ajuns sa traim de dragul supravietuirii,recomandarea mea este urmatoarea:
  1 pistol
  2 putin tupeu
  3 un glont pe teava
  4 poc in teasta

  Am ajuns un popor de hoti,prosti si curve. Daca ne-ar vedea Ceausescu s-ar executa el singur nu ar mai fi nevoie de alti.

 8. Esti baiat destept, rar vad pe cineva care sa cunoasca atat de bine lucrurile. E simplu, nu ai clasa de mijloc, dai in cap oamenilor care vor sa faca o afacere, ii dai in cap taranului lansand supermarketurile sa importe 80% din hrana te duci in jos. Trist este ca majoritatea habar nu are ce se intampla, cat de grav este faptul ca toate afacerile romanilor au fost preluate de catre straini. Asta a fost tinta tuturor guvernelor de la inceput, sa nu ne lase sa miscam nimic pentru a putea multinationalele sa ne preia „felia”.

 9. Foarte interesant articolul ? Dar oare politicienii sunt devina sau noi ? Noi insine suntem criminalii si groparii acestei tari. Noi i-am votat timp de 30 de ani si tot noi le-am oferit posibilitatea sa devalizeze mai tot. Suntem o tara plina de prosti, curve si hoti cam tot ce e mai bun ca o natie sa esueze in mijlocul oceanului. Bine ca stam pe google, facebook, messenger si cu iphoneul nostru cumparat in 12 rate dar in strada nu iesim sa schimbam ceva. E totusi vechi articolul deci profetia nu s-a mai implinit niciodata. Nici in 2016 si nici in urmatorii 20 de ani pentru ca suntem un popor plin de prosti. Romanul o sa ajunga in viitor un mic sclav al multinationalelor. Nimeni nu va mai avea voie sa se privatizeze ca deh fiecare idee e deja detinuta de cate o mica multinationala. Popor de oi proaste.

  1. DA ! Oamenii cinstiti vor sa conduca tara ? Au curaj ? Niciodata cercurile de putere,CUPOLA nu va vor lasa …fraierii se omoara intre ei ! Pacat ! La Revolutie era sa mor de trei ori in speranta ca voi trai mai bine ! Am fost cu arma in mana ca macar copii nostrii sa traiasca mai bine ,nu mai prost ! Cat am fost de PROST ! Dar azi observ cu stupoare ca numarul MANIPULATILOR este MAI MARE CA in 1989 ! Nu-I nimic ! Cimitirele va asteapta ! si pacat …peste 20 de ani totul va fi uitat ! Tara distrusa ! Halal destepti !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s