Romania va deveni Rromania? In 2050, din 15 milioane de locuitori ai Romaniei, 6 milioane vor fi romi

Concluziile specialistilor de la Centrul de Cercetari Demografice al Academiei Romane sunt clare: pana in  2050, populatia tarii va scadea de la 21,4 milioane la 15 – 16 milioane de locuitori.
Conform specialistilor, o tiganca naste in medie trei copii, iar o romanca  unul.
Directorul Centrului de Cercetari Demografice al Academiei Romane, Vasile Ghetau, a declarat pentru ziarul Gandul ca, in urma unor calcule facute pe baza datelor Institutului National de Statistica si a prognozelor ONU si Eurostat, populatia Romaniei va scadea de la 21,4 milioane la 15, maximum 16 milioane de locuitori in 2050, asta in conditiile in care populatia planetei va creste de la 7 miliarde la 9 miliarde de oameni.
Statisticile oficiale, depasite
“Pentru ca o populatie sa nu imbatraneasca, este nevoie ca o femeie sa dea nastere, in medie, la 2,1 copii, potrivit cercetarilor demografice”, a precizat cercetatorul Vasile Ghetau.
Conform ultimului recensamant al populatiei, realizat in 2002, in tara noastra traiesc oficial 535.000 de rromi, insa din datele Agentiei Nationale pentru Romi, precum si din statisticile altor ONG-uri, numarul acestora s-ar situa undeva intre 2,5 si 3 milioane, urmand ca pana in 2050 sa ajunga la 6 milioane, intr-o Romanie care va avea 15 milioane de locuitori.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s