Se va muri în masa – din vara!

Introducererea sistemului de coplata va duce la cresterea accentuata a mortalitatii in Romania
Se va muri în masa din vara. Introducererea sistemului de coplata va duce la cresterea accentuata a mortalitatii in Romania. Genocidul se va produce din vara, adica din momentul in care se preconizeaza introducerea noului bir.
Va intrebati cum va reusi o populatie saracita intentionat, cu zambetul pe buze de actuala putere portocalie, al carei patron este basescu (tin sa precizez ca numele acestui personaj nu trebuie scris cu litere mari) sa faca fata noilor taxe? Raspunsul este simplu. O mica parte a populatie o sa reuseasca dar cea mai mare parte va purta o lupta inegala cu boala fara a-si putea permite sa apeleze la sistemul medical. Atunci cand va apela va fi mult prea tarziu.
Sa mai vorbim de preventie?
O sa spuneti ca introducerea sistemului de coplata va duce la diminuarea/eliminarea spagilor din sistemul medical?
Nimic mai fals deoarece, in cele mai multe cazuri, suferindul va fi obligat sa plateasca si taxele de spitalizare dar si cunoscuta spaga catre doctori, portari etc., in cazul in care va dori sa fie bagat in seama la spital si sa nu ii para rau de banii dati statului. Credeti ca doctorii, vor fi emotionati de durerea pacientilor?
Ma intreb cum vor reusi batranii din mediul rural, cei care au pensii de mizerie si pentru care fiecare leu conteaza si face diferenta dintre viata si moarte, sa isi plateasca noile taxe. Raspunsul este ca nu vor reusi. Cu pensiile pe care le au cu greu isi pot duce zilele. Batranii vor prefera sa sufere in tacere, fara ajutor medical specializat, recurgand la leacuri babesti, si nu din proprie vointa, ci din lipsa banilor necesari spitalizarii sau consultarii unor doctori.
Ma intreb cum vor reusi bugetarii, dar si cei care lucreaza la privat, sa scoata din buzunar 50 de lei pentru fiecare episod de internare, cand venitul lor lunar este sub 700 de ron? Dar oare cum vor reactiona cei care sunt in somaj, cum se vor putea ei adapta? Vor fi momente in care 100 de lei vor face diferenta dintre a trai si a muri.
Asadar, fara bani, umiliti si furati, speriati de faptul ca o zi de spitalizare costa mai mult decat iti poti permite, ca atragerea atentiei unei asistente necesita zeci de lei, mult mai putin in comparatie cu atentia care trebuie acordata unui doctor, o sa ne tratam singuri. O sa recurgem iarasi la leacuri cunoscute din stramosi, valabile din evul mediu. O sa se moara din orice fleac!
O sa fim desigur incalziti de zambetul dracesc al guvernantilor atunci cand o sa apara pe sticla incadrati de drapelul national si o sa ne felicite ca rezistam si o sa anunte – in numele crizei – ca este nevoie de alte biruri. O sa ne „inveseleasca” aparitia hidoasa si hahaitul idiot al bisnitarului smecher din fruntea statului care ne condamna fara sa ii pese. In fond, un om bogat nu va intelege niciodata problemele unui sarac.
Olimpiada genocidului incepe din vara, iar numitii basescu, boc, udrea etc, sunt vinovati de genocid. Ne va consola ideea ca istoria ii va condamna – ce consolare… !
Sursa: proiectromania
Care vor fi tarifele sistemului de coplata
Sistemul de coplata se va aplica cel mai probabil din vara.
Sistemul de plata partiala a serviciilor – asa-numita coplata – va fi cel mai probabil aplicata în sase luni, fiind o conditie ceruta de FMI. Proiectul a trecut de Guvern si se afla pe masa parlamentarilor, scrie realitatea.net.
Sistemul de coplata se va aplica în medicina primara, la medicul de familie, la specialist si în spitale, însa nu si pentru asistenta medicala de urgenta.
Cea mai ieftina va fi coplata pentru medicul de familie, 5 lei pe consultatie si 15 lei pentru vizitele la domiciliu, în afara programului.
Consultatia la medicul specialist în ambulatoriu va fi de 10 lei, iar cea în afara programului de lucru – 20 lei.
Coplata pentru spitalizarea de zi va fi de 10 lei, iar pentru spitalizarea continua, de 50 de lei pe episod de internare.
Ceva mai scumpe vor fi investigatiile mai complexe, o angiografie va fi 150 de lei, iar un RMN 200 de lei. Atentie însa, un pacient nu va plati mai mult de 600 de lei pe an. Dupa ce va plati aceasta suma, serviciile vor fi gratuite.
În continuare, bolnavii cronici înscrisi în programele nationale de sanatate vor beneficia de servicii si tratamente gratuite, iar serviciile medicale pentru situatiile de urgenta vor fi gratuite pâna la stabilizarea pacientului. De asemenea, pentru nastere nu se încaseaza coplata.
Sursa :  newsro123.blogspot.com
Publicitate

2 gânduri despre „Se va muri în masa – din vara!

  1. fostele generatii blocate in mentalitatea primitiva ca sistemul medical si doctorul este Dumnezeu si-ii poate ajuta trebuie sa moara … Cine nu constientizeaza ca orice problema apare pe fond psihic si are solutie la nivel strict spiritual nu are ce cauta in noua lume ce incepe sa fie creata dupa marea curatare , nu le mai plangeti de mila , sunt indivizi care nu mai au scop, nu mai lupta pentru viata si asteapta sa-i tina cineva sa vegeteze rasa umana. Au devenit dependenti de medicamente si sfaturi medicale, au renuntat sa caute adevaratele surse a problemelor si sa asculte de indrumarile spirituale, sunt speriati, ostili si blameaza pe toti ceilalti pentu situatia lor de care strict ei sunt responsabili .

  2. sunt masa celor ce au stat pasiv si au perpetuat prin propria ignoranta un sistem mizerabil si ticalos condamnand semeni si generatii viitoare. Criminalii si ticalosii se dezvolta pe spatele celor ce le permit, care inevitabil sunt complici. Toti care functioneaza conform sistemului actual si nu lupta impotiva lui sunt complici la condamnarea rasei umane si compatriotilor . TREBUIE SUFERINTE MULT MAI MARE ASUPRA POPULATIEI DE RAND ! ce este acum e doar inceputul , merita sa-i fiarba de vii nu sa le mareasca taxele …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s