Suntem ascultaţi de SRI prin Vodafone?

Că unora dintre semenii noştrii le sunt ascultate convorbirile, este un fapt de notorietate. Când se întâmplă ca acest lucru să fie mult prea evident, este firesc să ne punem întrebarea dacă viaţa noastră care nu este publică, poate fi manipulată prin deţinerea unor informaţii strict personale. O întâmplare banală naşte un semn de întrebare asupra activităţii unei companii telefonice de prestigiu.

Suntem ascultaţi de SRI prin Vodafone? reportajPe data de 18 aprilie 2011, la orele dimineţii am achiziţionat de la un shop Vodafone o cartelă telefonică cu numărul de utilizare 0737-062630. Pe parcursul zilei am efectuat mai multe convorbiri telefonice, intrând în legătură cu persoane din mai multe domenii. Toate aceste convorbiri au fost efectuate sub efectul puternicei impresii că firma de telefonie mobilă Vodafone îmi asigură confidenţialitatea acestora.

În jurul orelor 19.00 am primit însă un mesaj din partea acestei firme, prin care eram anunţat că accesul la reţeaua Vodafone a fost blocat, din cauza faptului că serviciile firmei sunt destinate exclusiv pentru nevoi proprii şi nu cu scopul de a obţine profit. Iată conţinutul integral al acestui mesaj halucinant : „Accesul la reţeaua Vodafone a fost blocat. Serviciile Vodafone sunt destinate utilizării exclusiv pentru nevoi proprii şi nu cu scopul de a obţine profit.” ?!? Cu alte cuvinte, firma Vodafone a constatat că utilizez serviciile sale în scopul de a obţine profit şi nu pentru nevoi proprii, în consecinţă blocând accesul la acestea! Rezultă de aici, faptul că CINEVA de la Vodafone mi-a ascultat convorbirile şi a constatat că eu utilizam serviciile furnizate pentru a obţine profit! Altfel de unde ar fi ştiut că le utilizez pentru obţinerea unui profit dacă nu ar fi ascultat aceste convorbiri?

În realitate, nu m-am preocupat să obţin niciun profit din convorbirile mele, ci pur şi simplu am comunicat cu diverse persoane publice sau particulare. Ceea ce este însă halucinant, este faptul că s-au ascultat aceste convorbiri, încălcându-se prevederile constituţionale şi păşindu-se automat pe tărâm penal.

Pentru a debloca telefonul m-am adresat operatorului de serviciu de la Vodafone, domnul Bogdan Drăgan, care mi-a explicat că de fapt ar fi de vină un anumit calculator, care aşa ar fi interpretat el că eu mă ocup de obţinerea unui profit şi nu de nevoile proprii. Deoarece această situaţie este fără precedent şi în esenţa ei extrem de periculoasă pentru libertatea de exprimare a cetăţeanului, solicit companiei Vodafone să emită un comunicat de presă în care să explice cu argumente pertinente apariţia acestui mesaj, care dovedeşte că toate convorbirile mele din data de 18 aprilie 2011, au fost ascultate.

Solicit companiei să precizeze dacă există un protocol de colaborare cu Serviciul Român de Informaţii, pentru ascultarea telefoanelor unor jurnalişti. Menţionez că în convorbirile purtate pe data de 18 aprilie 2011 cu anumite persoane mi-am declinat identitatea şi profesiunea. De asemenea solicit companiei Vodafone, adresarea unor scuze publice pentru intervalul de timp –  circa o oră! – în care accesul meu ca utilizator la reţea a fost blocat. Păstrez pe telefon ca probă mesajul primit. Întâmplarea lasă în urmă o întrebare: în ce scop ne sunt ascultate telefoanele?

Sursa :ziuaveche,ro

Publicitate

4 gânduri despre „Suntem ascultaţi de SRI prin Vodafone?

  1. Cred ca mai degraba convorbirile au fost ascultate pe baza IMEI-ului (ID-ul telefonului mobil) si nu pe baza cartelei. Se pare ca subiectul discutiilor efectuate de pe acel telefon a atins anumite puncte sensibile din „sistemul de control al populatiei”.

  2. realitatea este cu totul alta.defapt Vodafone(si nu numai) are probleme cu diversi care fac din cartela telefonica un fel de „centrala” de sunat/redirectionat apeluri din strainatate prin VOIP si de aceea au „setat” calculatorul lor sa blocheze accesul pt a verifica suplimentar acest lucru.nu are nicio treaba cu ascultatul si cu SRI,asta e defapt notiunea de profit de care vorbesc ei

    1. Lucrez in VoIP si iti spun sigur ca mariusrivera are dreptate. Nu intru in detalii tehnice, dar pot spune ca se intampla aproape in toata lumea. Calculatorul de care zicea reprezentantul Vodafone a fost indus in eroare de faptul ca ai dat foarte multe telefoane imediat ce ai cumparat cartela. Nu ti-a ascultat nimeni telefonul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s