Se inverseaza polii magnetici ai Terrei! Un aeroport isi modifica pista

 

Terminalul C al Aeroportului International Tampa, Florida

Aeroportul International Tampa, din Florida, Statele Unite ale Americii, a decis sa isi modifice orientarea pistei ca sa evite o catastrofa. Asta dupa ce specialistii au constatat ca polul nord magnetic al Pamantului s-a deplasat mult spre Rusia.


Stiati ca polul nord magnetic al Pamantului se deplaseaza cu o viteza de 64 de kilometri intr-un an de zile? Asta ar putea avea efecte catastrofale pentru pasagerii companiilor aeriene.

Aeroportul International Tampa, din Florida, SUA, este primul care ia masuri si a decis sa inchida portile, timp de doua saptamani, de pe 31 decembrie 2010 pana pe 13 ianuarie 2011, pentru a modifica orientarea pistelor de aterizare/decolare, potrivit Tampa Bay.

Nu sunt schimbari majore, dar pistele trebuie ajustate, renumerotate si remasurate in sistemele electronice, ca sa corespunda cu cerintele organismelor internationale din domeniul aviatiei, legate de inversarea polilor magnetici ai Pamantului.

Efectele inversarii polului nord, cu polul sud, pentru aviatie

Atunci cand un avion primeste coordonatele de zbor si mai ales cele de aterizare, le primeste in functie de ce indica busola. Daca, insa, Nordul busolei se deplaseaza cu cateva zecimi de grad in fiecare an, atunci exista pericolul ca in conditii de vizibilitate redusa, avionul sa aterizeze pe langa pista.

Carlinga unui Airbus, cockpit

Cu ce ne afecteaza schimbarea polilor magnetici

Odata cu inversarea polilor magnetici ai Pamantului, anotimpurile si toate ciclurile naturale care depind de pozitia planetei fata de Soare sufera schimbari semnificative. In telecomunicatii, transmisii radio si aviatie va fi haos.

Animalele care migreaza vor fi bulversate si nu vor mai putea sa se orienteze. Cea mai importanta schimbare pentru om va fi cea a climei pentru ca zonele fertile s-ar putea desertiza in urmatorii ani, iar nivelul oceanului va creste.

Pe de alta parte, odata cu acest pericol, ne mai pandeste unul. Fizicienii spun ca, ipotetic, in momentul inversarii polilor magnetici, scutul magnetic din jurul Pamantului dispare pentru o perioada de timp. Asta inseamna ca suntem “dezveliti” in fata radiatiilor cosmice.

Semne ale inversarii polilor magnetici

Satelitul danez Oersted a identificat un loc de flux magnetic, la cativa kilometri sub punctul sudic extrem al continentului african. Acolo busola se roteste brusc cu 180 de grade si arata Nordul spre Sud.

Peter Olson, profesor la Universitatea Harvard, sustine ca inversarea este inevitabila. Campul magnetic al planetei este rezultatul procesului de frecare intre straturile nucleului sau.

Alaska se pare ca avea o clima tropicala acum cateva mii de ani, sustine paleobotanistul Jack Wolfe care pune acest lucru pe seama axei de rotatie a Terrei, care nu era atat de inclinata fata de Soare.

Campul magnetic al Pamantului

Gauthier Hulot, de la institutul de Fizica a Pamantului, de la Paris, afirma ca in zona Atlanticului de Sud, campul magnetic este cu 30% mai slab decat pe restul Planetei.

Robert Ballard, explorator si biolog marin, vorbeste despre realinierea particulelor de fier dintr-o zona din Austalia, confirmand ca aproximativ cu 30.000 de ani in urma campul magnetic de acolo era orientat spre sud.

Sursa : stirileprotv.ro

Publicitate

3 gânduri despre „Se inverseaza polii magnetici ai Terrei! Un aeroport isi modifica pista

  1. De unde stiu ei,ce clima a fost in Alaska acum citeva mii de ani? NOI nu sintem in stare sa facem o prognoza meteo sau sa depistam venirea unor cataclisme si vedem ce a fost in urma cu mii de ani.Terra a mai avut probabil schimbari de poli ,dar nu stie nimeni ce efecte va avea ,sint doar prezumptii si nu au date exacte ca sa dea niste informatii exacte.Totul este ciclic si nimic nu este intimplator.Doar Dumnezeu stie ce va fi .

  2. nu exista inversarea polilor magnetici am busola si arata la fel ca inainte de 2012 si santem an 2013 mii ca unora li se inverseaza emisferele craniene sa demonstreze careva cu un ac plutind pe apa asa cum o faceau chinezi si o sa vedetin ca nu e inversat nimic

  3. Da si daca a spus un clar-vazator care i s-au indeplinit toate viziunile?Si daca s-au informat despre clima?Si daca o busola nu e afectata sau nu e buna?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s