Nikola Tesla, savantul misterios (III)

Motto: “Omul de stiinta nu tinteste un rezultat imediat. El nu se asteapta ca ideile sale sa fie repede acceptate. Munca lui este asemeni acelui ce planteaza pentru viitor. Datoria lui este sa astearna fundatia pentru cei ce vor veni, si sa le arate drumul. El traieste, munceste si spera”.

Moartea lui Tesla – misterul documentelor
LA SCURT timp dupa marea sa descoperire, Tesla moare, în plin razboi mondial. Inventia lui putea schimba oricând soarta razboiului, deci era firesc ca documentele si notele savantului sa devina o “comoara” vânata de serviciile secrete. FBI-ul s-a pus în miscare, de teama ca acestea sa nu ajunga pe mâna Axei sau a sovieticilor.
A doua zi dupa moartea lui Tesla, dimineata, nepotul acestuia, Sava Kosanovic – oficial iugoslav dornic de avansare, suspectat ca ar avea legaturi cu partidul comunist din tara sa – se grabea sa ajunga în camera unchiului sau de la hotelul New Yorker. Pâna când a ajuns el, corpul lui Tesla fusese deja ridicat, iar Kasanovic banui ca cineva scormonise deja prin lucruri. Avea dreptate: lipseau documente tehnice si un caiet negru cu câteva sute de pagini, câteva dintre ele marcate “Guvernul” – pe care el stia ca unchiul sau le pastra.
Documentele ramase au fost preluate de autoritati si anlizate de Biroul de Cercetare Stiintifica si Dezvoltare. Concluzia data publicitatii era menita sa distraga atentia de la importanta uriasa a muncii savantului: “Ideile si eforturile lui Tesla din ultimii 15 ani au, în principal, un caracter speculativ, filosofic si într-o oarecare masura de promovare, adeseori referindu-se la producerea si transmiterea fara fire a energiei electrice; nu sunt prezentate metode si principii noi, solide si functionale pentru a le pune în practica”.
În 1952, restul de documente si bunuri ale lui Tesla au fost trimise lui Sava Kosanovic, la Belgrad. Aici a fost creat un muzeu în onoarea marelui inventator. Timp de multi ani, în timpul regimului comunist al lui Tito, sovieticii au fost singurii care au avut acces la documente.
Pe tot parcursul Razboiului Rece, confruntarea s-a dat în jurul realizarii practice a armelor si surselor de energie propuse de Tesla. Se urmarea crearea unei arme care sa protejeze America de un eventual razboi nuclear. Oficial, proiectul a fost un esec. În realitate, nu se stie pâna unde au mers realizarile. Ideile lui Tesla sunt si astazi insuficient întelese si valorificate. Sa nu uitam ca el a propus ca sursa de energie forta gravitationala sau magnetismul, ori ca este parintele armelor numite azi “psihotronice” care presupun un control al mintii umane prin intermediul undelor de înalta frecventa, cu efectul îmbolnavirii subite sau mortii.
Masina de zbor Tesla: OZN-ul de azi
Tesla a brevetat o masina de zbor  care prin descrierile facute de el însusi este asemanatoare cu ceea ce noi numim azi OZN. Masina se poate deplasa în orice directie, are decolare verticala si foloseste un motor alimentat wireless cu energie electrica, asfel ca poate stationa mult timp în aer. Tesla o destina uzului militar, dar si celui civil, pentru a înlocui…automobilul. Este foarte probabil ca ea a fost de mult fabricata, dar din considerente economice si de alta natura, nu a trecut în uzul frecvent.
Ce ar însemna de exemplu o astfel de masina pentru industria automobilului sau cea aeronautica? La fel ca mai toate marile descoperiri, ea va fi utilizata pe scara larga cu mari întârzieri, poate chiar de secole. Cea ce noi numim azi progres tehnologic avansat, s-a realizat în urma cu un secol, dar abia acum a ajuns pe piata. Este pacat ca interesele financiare, care impun exploatarea la maxim a unei descoperiri, si abia apoi perfectionarea, întârzie atât de mult progresul omenirii.
Descrierea acestui aparat o va face chiar Tesla, în numeroasele articole publicate în marile reviste americane:
„În urma cu 20 de ani, credeam ca voi fi primul om care va zbura, ca eram pe punctul de a realiza ceva unic. Munca mea se desfasura în domeniul electricitatii si nu mi-am dat seama ca motoarele cu benzina se dezvoltasera atât de mult încât puteau face un avion fezabil. La vremea aceea, lucram la transmisia fara fire a energiei electrice. Ideea mea era sa construiesc o masina de zbor propulsata de un motor electric, alimentat cu energie de la statiile de la sol. Înca nu am realizat aceasta, dar sunt sigur ca o voi face la timpul potrivit. Când am aflat ca am fost anticipat de cercetatori din alte domenii, am început sa studiez problema zborului din alte unghiuri. Devenea o problema de mecanica, nu de electricitate. Stiam ca exista surse de energie mai bune decât cele de acum, si prin eforturi îndelungate, dupa ani de zile, am înteles posibilitatea utilizarii principiilor vâscozitatii si aderentei fluidelor în constructia motorului meu”.
“Acum ca am realizat motorul, urmatorul pas este masina perfecta de zbor.” Un avion care sa foloseasca motorul dumneavoastra?, a întrebat reporterul. Raspunsul lui Tesla este surprinzator si acum, dupa aproape 100 de ani. “Masina de zbor a viitorului – masina mea de zbor – va fi mai grea decât aerul, dar nu va fi un avion. Nu va avea aripi si nici propulsoare. Va fi solida si stabila. Vazuta la sol, nici nu îti dai seam ca e un aparat de zbor. Totusi, va putea zbura în orice directie în perfecta siguranta, la viteze mult mai mari decât cele atinse pâna acum, în ciuda curentilor de aer verticali si a golurilor de aer. Va putea urca si în astfel de curenti daca e nevoie, stationa în aer perioade mari de timp, chiar si la viteze foarte mari ale vântului. Puterea sa de zbor nu va depinde de aripi, ca la pasari, ci de actiuni mecanice pozitive”.
“Prevad o dezvoltare a masinilor de zbor care sa o depaseasca pe cea a automobilului. Ma astept la o contributie importanta a domnului Ford la realizarea acestui progres. Problema locurilor de parcare si a drumurilor aglomerate va fi rezolvata. Turnuri de parcare se vor înalta în marile orase, iar soselele se vor înmulti doar atât cât este nevoie. În final, soselele vor deveni inutile pentru ca civilizatia va abandona rotile pentru aripi”.
“Copilul visurilor lui Tesla”, cum numea inventatorul masina sa de zbor, asteapta sa fie redat oamenilor.
Previziunile lui Tesla
Cu totii am auzit de previziunile lui Nostradamus, dar putini stiu ca Tesla a vazut cu claritate stiintifica si a contribuit la creerea viitorul nostru. Viziunile sale arunca lumina peste multe din actualelele noastre probleme.
“Potrivit unui teorii care a fost acceptata, fiecare atom se diferensiaza printr-o miscare de rotatie continua de eter, întocmai ca un vârtej într-un lac linistit. Eterul, atunci când este pus în miscare, devine materie. O data ce miscarea se opreste, eterul revine la starea sa normala. Apare astfel extraordinara posibilitate ca omul sa poata sa faca materia sa apara si sa dispara, cu conditia sa aiba instrumentele potrivite pentru a initia si a opri aceste vârtejuri de eter. La comanda sa, aproape fara nici un efort, vechile lumi vor disparea si altele noi vor înflori. Omul ar putea modifica marimea planetei, controla anotimpurile, modifica distanta fata de Soare, sau calauzi eterna sa calatorie pe orice drum din Univers. Ar putea provoca cicniri de planete pentru a produce sori si stele, caldura si lumina sa.; ar putea crea viata în toate formele sale infinite. A realiza prin propria vointa nasterea si moartea materiei, ar fi cea mai mare reusita a omului, transformându-l în stapânul creatiei fizice, împlinindu-si astfel destinul sau”.
“Daca reusim sa eliberam energia din atomi sau sa descoperim un o sursa de energie ieftina si inepuizabila, disponibila în orice zona de pe glob, aceasta realizare, în loc sa fie o binecuvântare, poate aduce dezastrul omenirii, determinând disensiuni si anarhie, cea ce va duce în final la mult urâtul regim al fortei. Cel mai mare bine vine din dezvoltarea tehnica care duce la unificare si armonie, iar transmiterea wireless se înscrie în aceasta linie. Prin intermediul acestui sistem, vocea umana va putea fi reprodusa oriunde, iar fabricile vor furniza energie de la mare departare de hidrocentrale; masinile aeriene vor fi propulsate în jurul Pamântului fara oprire, iar energia Soarelui va fi controlata pentru a crea lacuri si râuri pentru a fertiliza marile deserturi”.
“(…) va fi posibil pentru natiuni sa lupte fara armate, nave sau arme, cu arme mult mai teribile, care au o capacitate de actiune distructiva nelimitata. Un oras, aflat la orice distanta de inamic, poate fi distrus – si nici o forta din lume nu poate opri aceasta. Daca vrem sa prevenim o calamitate apropiata si transformarea globului într-un infern, ar trebui sa acceleram dezvoltarea masinilor zburatoare si a transmisiei energiei wireless fara de întârziere, cu toata puterea si resursele natiunii”. Tesla stia de bomba atomica, întrucât Einstein l-a vizitat în noiembrie 1933, aflând de cercetarile lui asupra fisiunii nucleare. Este foarte probabil, ca beneficiind de arhiva lui Tesla, dupa moartea acestuia, Einstein sa fi realizat bomba atomica. Iar pericolul distrugerii pamântului este un pericol real al secolului nostru, când orice nebun poate declansa un razboi atomic. Si ce bine seamana noile arme cu cele descrise de Tesla! Nu sunt oare ele produse având la baza cercetarile sale? Va las sa va raspundeti singuri.
“Implicarea femeii în noi domenii de actiune, uzurparea graduala de catre ele a conducerii barbatilor, va disipa sensibilitatea feminina, va reduce instinctul matern, astfel ca maternitatea si casatoria vor parea neplacute si civilizatia umana se va apropia tot mai mult de civilizatia perfecta a stupului de albine. Urmeaza o noua ordine a sexului – conducerea de catre femei. Veti comunica instantaneu, printr-un simplu echipament de buzunar. Avioanele vor zbura fara piloti, ghidate de la sol prin unde radio. O cantitate uriasa de energie va fi transmisa fara fire. Cutremurele vor deveni din ce în ce mai frecvente. Zonele temperate vor deveni foarte reci sau toride. Si cele mai multe dintre acestea sunt foarte aproape sa se produca”.
Când se va anunta ca s-a descoperit transmisia energiei fara fir, vom sti ca este de fapt o realizare veche a lui Tesla. Iar restul, le traim la aproape un secol de când marele inventator le-a descris…
Tesla ne-a oferit si raspunsul la întrebarea fundamentala, pe care ne-o punem toti cei nu ne consideram urmasi de maimute “Ce este viata?”.
“Stiinta moderna declara: Soarele este trecutul, Pamântul prezentul, iar luna viitorul. Dintr-o masa în flacari ne-am nascut, si într-o masa înghetata o sa ne transformam. Legea naturii este nemiloasa, si suntem în mod irezistibil atrasi de destinul nostru. Lordul Kelvin ne da o sansa redusa de viata: circa 6 milioane de ani, dupa care lumina Soarelui se va stinge, iar Pamântul nostru va deveni un desert de gheata, cazând în noaptea eterna. Totusi, va ramâne o stralucitoare scânteie de viata, existând sansa sa reaprinda viata pe o stea îndepartata. Aceasta posibilitate exista într-adevar”. Iata si raspunsul: originea spatiala a omului confera raspunsuri la multe din marile mistere ale omenirii. Poate si de aceea, ea nu se vrea a fi cunoscuta.
Sursa : newsro123.blogspot.com
Publicitate

Un gând despre „Nikola Tesla, savantul misterios (III)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s