Da Vinci a prezis „judecata de apoi” pentru noiembrie 4006

Savantul Leonardo Da Vinci ar fi prezis sfârşitul lumii se va produce pe 1 noiembrie 4006, potrivit unei cercetătoare de la Vatican, informează timesonline.co.uk. Sabrina Sforza Galitzia susţine a descoperit o serie de indicii în pictura muralăCina cea de Tainărealizată de Leonardo Da Vinci. Partea centrală a ferestrei de deasupra lui Iisus şi a discipolilor săi, reuniţi pentru ultima lor masă împreună, înainte de crucificarea lui Cristos, conţine, în opinia acestei cercetătoare italiene, „un puzzle matematic şi astrologic„, pe care ea ar fi reuşit îl descifreze.

Sursa : agentia.org
Cercetătoarea susţine Da Vinci ar fi prezis sfârşitul lumii va avea loc în urma unuipotop universal”, care va începe pe 21 martie 4006 şi se va încheia pe 1 noiembrie în acelaşi an. Documentele pe care le-a descoperit cercetătoarea italiană ar susţine faptul Leonardo Da Vinci ar fi considerat acest potop universal drept „un nou început pentru omenire„. „Există cu adevărat un cod al lui Da Vinci, însă nu este cel care a fost făcut celebru de Dan Brown”, a declarat Sabrina Sforza Galitzia. Aceasta, care a studiat în trecut manuscrisele lui Da Vinci în calitate de cercetător al Universităţii California din Los Angeles, lucrează în prezent la arhivele Vaticanului.

În 2009, Vaticanul a publicat studiul acestei cercetătoare, intitulat „The Last Supper of Leonardo in the Vatican”, în care Sabrina Sforza Galitzia analiza o tapiserie cu „Cina cea de Tainăfăcută pentru regele Louis al XIII-lea al Franţei, după modelul celebrei picturi murale a lui Leonardo da Vinci, care se află în Milano. Cercetătoarea italiană a declarat lucrează la o continuare a acestui studiu, în care va explica în detaliu acest „cod ascuns” al lui Da Vinci, care ar avea legătură cu semnele zodiacale şi folosirea celor 24 litere ale alfabetului latin pentru a reprezenta cele 24 de ore ale zilei.

Leonardo Da Vinci ar fi considerat istoria omenirii se îndreaptă cătresuma tuturor lucrurilor, către judecata finală„, descrisă înCartea Apocalipsei„, dar şi de autori din antichitate, precum Platon şi Aristotel, a explicat cercetătoarea italiană, într-un interviu acordat cotidianului La Repubblica.
Da Vinci a fost atât un savant, cât şi un om religios, care a trăit într-oepocă dificilăşi a preferat îşi ascundă mesajele, „pentru a nu fi atacat„.

PicturaCina cea de Taină„, care măsoară 460 centimetri x 880 centimetri, acoperă un zid întreg în Biserica dominicană Santa Maria delle Grazie din Milano. Da Vinci a început lucrările la această pictură în 1495 şi le-a finalizat în 1498. Lucrarea a fost restaurată între anii 1978 şi 1999, deoarece fusese grav deteriorată. În 1980, împreună cu biserica şi cu mănăstirea dominicană, opera lui Leonardo Da Vinci a fost declarată de către UNESCO parte din patrimoniul umanităţii

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s