Evreii

Conspiraţiile sunt foarte folositoare celor care ştiu să le lanseze şi să le susţină. Iar odată lansate şi popularizate, durează cât lumea, pentru că ce e special la conspiraţii e că nu prea pot fi nici confirmate şi nici infirmate cu tărie. Cea mai bună reţetă e bazată pe prejudecată. Se ia un grup minoritar şi li se aruncă în cârcă toate relele din societate, nişte acuzaţii de minciună şi eventual şi niscaiva planuri de dominare a lumii. În Europa, cei mai băftoşi să fie subiecte ale conspiraţiilor au fost evreii. Până şi moartea lui Stalin le-a fost reproşată.

»

Timp de secole bune, evreii au fost singura minoritate substanţială pe meleagurile europene. Aşa că nu e de mirare că imaginaţia majoritarilor s-a înfierbântat adesea la adresa lor şi că s-au trezit cu acuzaţii care mai de care mai fanteziste.

Una dintre cele mai periculoase şi recurente acuzaţii aduse evreilor e că foloseau sânge omenesc în diverse ritualuri, ba şi la prepararea unor mâncăruri de sărbători. Pentru prima dată, în cultura creştină, acuzaţia apare în secolul 1. Iar de atunci, până prin secolul al 12-lea, s-a perpetuat credinţa în „vampirismul” evreilor.

Şi nu arareori, acuzatorii au acţionat în consecinţă. De exemplu Anglia secolului XII circula legenda că un băiat găsit înjunghiat a fost ucis ritualic de evrei. Au urmat masacre cărora le-au căzut victime evreii. Toţi evreii din Norwich, comitatul băiatului ucis, au fost omorâţi, iar până la sfârşitul secolului al XIII-lea, evreii au fost izgoniţi  de tot din Anglia. Şi masacrul de la Chişinău din 1903 a pornit aşa. Evreii au fost consideraţi responsabili că au omorât un băieţel rus la Dubăsari şi că i-au folosit sângele la prepararea de matzo (o pâine necrescută făcută din apă şi făină servită de obicei de Passover). 49 de evrei murit în urma pogromului de la Chişinău.

De episoade asemănătoare, chiar dacă nu sfârşite prin băi de sânge, nu este străină nici istoria recentă. În aprilie 2005, cinci băieţi au dispărut în Rusia, la Krasnoiarsk, iar trupurile lor arse au fost descoperite mai târziu. Unele grupuri naţionaliste ruse au cerut investigarea unei „secte hasidice” ai cărei membri i-ar fi ucis pe copii în scopuri ritualice.

Pe lângă că astfel de acuzaţii nu au fost niciodată dovedite, ele nici nu se bazează pe logică.  Sângele este tabu pentru evrei. Acestora le este interzis de Talmud să mănânce sânge, aşa că o porţie de matzo preparat cu sânge ar fi de neatins, pentru că nu ar fi cuşer.

În imaginarul colectiv Europei Evului Mediu, când evreii nu se ocupau cu răpitul copiilor de sacrificat, otrăveau fântâni sau răspândeau ciuma. În perioada marii epidemii de ciumă din secolul al XIV-lea, evreii erau bănuiţi de toate relele. Trăiau în comunităţi separate şi, în conformitate cu restricţiile talmudice, nu mâncau cu neevreii şi treceau printr-un proces atent de spălare a mâinilor înainte de masă. Aşa că ciuma n-a dat iama în evrei ca în restul populaţiei. Au devenit astfel ţapi ispăşitori. Au fost acuzaţi că otrăveau fântânile din afara ghetourilor în care locuiau ca să-i nimicească pe creştini, la fel cu făcuseră cu Isus Cristos (un alt fundament stereotipic al antisemitismului creştin). Subsecvent, pogramuri au fost puse la cale, au fost arse sinagogi cu tot cu evreii dinăuntru şi aşa mai departe.

Mai recent, cea mai la modă calomnie adusă evreilor este că plănuiesc în secret să cucerească lumea prin diverse comploturi, dar mai ales prin presupusa lor potenţă financiară. Şi în prezent, când finanţele sunt la ananghie, există persoane care să-şi aducă aminte că pe fostul preşedinte al Băncii Mondiale îl chema Paul Wolfowitz, că marele finanţist George Soros este evreu, că şeful FMI se numeşte Dominique Strauss-Kahn şi tot aşa.

Protocoalele Învăţaţilor Sionului e un text care a apărut şi a circulat în Rusia la începutul secolului XX, descriind un plan al mai marilor evrei să domine lumea. A devenit foarte populară ca instrument de propadangă împotriva bolşevicilor ruşi, bolşevismul fiind la rândul lui bănuit că ar fi o creaţie evreiască. Până şi Hitler considera plauzibilă legenda, ca să nu mai vorbim de celebrul antisemit american, industriaşul Henry Ford, care a publicat Protocoalele sub titlul „Evreul internaţional” în ziarul său antisemit The Dearborn în anii ’20.

Mai multe ziare vestice, mai ales The Times, au demonstrat că Protocoalele sunt un fals grosolan, care numai de evrei nu fusese scris. Potrivit articolelor din The Times, textul a fost plagiat din alte scrieri de satiră politică, al căror subiect nu erau evreii. Cu toate acestea, Protocoalele continuă acum să fie bestseller-uri în lumea arabă şi un mijloc de propagandă împotriva Israelului şi a sionismului.

Sursa : realitatea.net

Publicitate

Un gând despre „Evreii

  1. Nu mai putem sa comentam nimic despre evrei caci sintem antisemiti,deci unde e libertatea cuvintului ca doar traim intr-o tara democrata.Ati citit talmudul evreiesc:ei numesc crestinii GOIM si spun ca nu e pacat daca un evreu fura de la un crestin,nu epacat daca intretine relatii sexuale cu o fetita crestina,daca aceasta a implinit 3 ani,si lista poate continua.Si atunci ce pretentii aveti de la o natiune care are o astfel de religie si invatatura spirituala?Nu avem nimic cu poporul si cu tara lor dar e de preferat sa vina cit mai putini printre noi si sa-si gaseasca alte locuri unde sa-si desfasoare AFACERILE.Romania e o tara crestin-ortodoxa si are invataminte spirituale sanatoase nu dictate de SATANA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s