Hosni Mubarak, cel mai bogat om din lume?

Conform informațiilor publicate de The Guardian, averea familiei Mubarak s-ar situa la nivelul de 70 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă mai mult decât averile deținute de Carlos Slim sau Bill Gates.

Cu toate acestea, Hosni Mubarak nu apare în topul celor mai bogați oameni din lume realizat de revista Forbes. Acesta nu apare nici măcar într-o listă a celor mai bogați oameni din Egipt.

Coform informațiilor cotidianului britanic, Mubarak cerea sistemativ un joint-venture de până la 20% cu partenerii care voiau să investească în Egipt. Astfel, acesta a deținut participații la mai toate investițiile care s-au realizat în Egipt.

Cea mai mare parte din acești bani se află în bănci elvețiene și engleze. Familia Mubarak deține proprietăți în mai multe țări din lume, printre care Franța, precum și participații în companii egiptene ale statului sau ale armatei. Conform unui profesor de la universitatea Princeton, modul acesta de îmbogățire este tipic dictatorilor din Orientul Mijlociu.

În Egipt, peste 40% din populație trăiește cu mai puțin de 3 dolari pe zi, în timp ce PIB-ul se ridica la 138 de miliarde de euro în 2009. Sursa : Capital.ro

Publicitate

2 gânduri despre „Hosni Mubarak, cel mai bogat om din lume?

  1. Bună domnule ma numesc Radu sud din Bacău România te rog ajută-mă și pe mine ca sut sărac măcar sa mucesc nu am de muca te rog am 29 de ani mereu am suferit mam saturat nu te cunosc dar știu ca esti cel mi bogat om din lume, vreu sa majuti și pe mine ca nu știu ce sa mi fac fa ceva te iplor, Hosnic Mubarak pliz?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s