UE te deconecteaza de la Net daca scrii impotriva Puterii

UE te deconecteaza de la Net daca scrii impotriva Puterii

Asa cum a intrat in vigoare directiva referitoare la suplimentele alimentare si tratamente naturiste, prin prevederile Codex Alimentarius, de la 1 aprilie 2011, tot asa, UE pregateste o noua directiva, ca raspuns la o directiva mai veche, la sesizarea “Libertatea pe Internet si posibilitatea manipularii, fraudarii si accesului la date cu caracter privat, precum si aducerea ofenselor asupra persoanelor, grupurilor de persoane, sau a statelor membre”.

Ceea ce a determinat o ractie de acest gen, cred comunitatile online din strainatate, este aparitia scandalului Wikileaks si seria de dezvaluiri. Chiar daca Netul este privit ca o proprietate comuna, nesubordonabila vreunei entitati politice, acum, cei ce conduc lumea sunt nemultumiti de faptul ca in retea exista numeroase siteuri care se opun Puterii. Dar si planului realizarii Guvernului Mondial.

In 27 ianuarie 2011, conform unui site satelit al Consiliului Europei care arata directivele Uniunii in curs de dezbatere, se va discuta si, cel mai probabil, aproba directiva legata de Internet, de protectia datelor personale, datelor cu caracter public, dar si a datelor cu caracter secret. Conform Agendei, intr-o prima faza se va discuta despre aceasta revizuire si despre cum va fi implementata. In fapt, o revizuire dar sub o cu totul alta forma, mai moderna, a controversatei Directive ISP (din 2003), prin care se va stipula ca “orice cetatean UE va putea fi deconectat de la retea de catre furnizorul de Internet daca scrie – posteaza -, pe un site prorpiu, pe blog, ori pe un alt site informatii sau referiri ce pot fi considerate o ofensa pentru stat sau orice persoana ori grup de persoane. (…) Mijlocul de informare electronic care a folosit la aceasta actiune poate fi suspendat sau sters de catre operatorul de hostare.”

In aparenta, directiva ISP este ceva util, care da date cu caracter public, informatii, accesul la date publice, totul in folosul cetatenilor UE. Tot aici sunt prevazute si regulile care stabilesc accesul la informatii publice din partea institutiilor, dar, se introduce acum, si din partea persoanei. Tocmai aceste reguli stabilesc si faptul ca nu pot fi aduse ofense iar sanctiunile pot merge pana la interzicerea accesului pe Internet.

Revizuirea directivei ISP ar fi un prim pas pentru controlul asupra Internetului. Libertatea de exprimare va fi astfel ingradita prin faptul ca individul care este impotriva statului, ori impotriva actiunilor unui grup de persoane va avea accesul limitat la Net, sau chiar interzis, temporar, sau definitiv. De asemenea, site-ul sau va fi sters, operatorul de hosting fiind somat sa-l opreasca, iar daca a postat pe site-uri terte, atunci cei ce detin aceste site-uri vor fi obligati sa stearga postarile, sau articolele respective. Dupa care cetateanul respectiv se va supune legislatiei in vigoare, pentru ofensa adusa autoritatii, calomnie, incalcarea legilor de exprimare etc., conform cu fiecare stat in parte.

In directiva nu se prevede, insa, si cum ar putea fi urmarit acest cetatean al UE, care de obicei posteaza pe alte site-uri cu nickname, foloseste IP-uri variabile, poate sa-si deschida instantaneu un blog sub orice nume, sau isi poate crea un site dupa achizitionarea unui domeniu, sub alte identitati. Sau cum va putea UE lupta cu hackerii? despre toate acestea dorim sa aflam din propunerea de directiva, care vine din partea unei comisii mixte germano-franco-britanice.

Internetul a aparut exact ca un mijloc de exprimare libera si rapida intre comunitati, pentru schimb de informatii, iar postarea – prin traditie – este controlabila (sau nu) doar de detinatorul site-ului respectiv. Masura se dovedeste a fi o mai veche dorinta a celor de la puterea mondiala, anume de a putea controla si limita Internetul, care, deocamdata, este un bun planetar, neintrand in subordinea nimanui.

Sursa : Agentia.org

Citeste :

BLOCAREA SITEurilor ANTISISTEM ajunge pe masa PARLAMENTULUI EUROPEAN

Blocarea Internetului

Neutralitatea Internetului si noua legislatie romaneasca

Publicitate

Un gând despre „UE te deconecteaza de la Net daca scrii impotriva Puterii

  1. Dragi Domni care conduceti si Europa printre altele incepand cu Basescu si toti ceilalti ca si el , Sarcozi si Angelica pe care as dori sa o stiu gravida in urma unui viol va spun cu cea mai mare timiditate …..sa va ia dracu si pentru ca va credeti in putere voi conducatorii lumii v-as sugera sa urmariti un aurolac sa vedeti unde are sa se odihneasca , il prindeti si i-o sugeti pe rand pana se va albi ……O idee buna pentru aceste elemente care vor controlul ! Fuck you Baby !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s