Medvedev: Moscova va aproba desfăşurarea de rachete nucleare ofensive

NATO şi Rusia trebuie să aibă sisteme antirachetă separate şi bine coordonate, a declarat secretarul general al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen, relatează Interfax.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat luni că dacă Rusia şi NATO nu vor cădea de acord în privinţa cooperării pentru apărarea antirachetă, Rusia va fi nevoită să aprobe desfăşurarea unui grup de rachete nucleare ofensive, relatează Interfax.

Rusia aşteaptă un răspuns direct şi lipsit de ambiguitate din partea NATO la propunerea ei privind apărarea europeană antirachetă, a mai spus Medvedev.

Preşedintele rus nu a detaliat care este propunerea Moscovei, dar NATO i-a propus Rusiei, la summitul din noiembrie, de la Lisabona, să colaboreze în apărarea antirachetă a Europei.

“Partenerii noştri trebuie să înţeleagă că nu vrem asta pur şi simplu pentru a avea în comun nişte jucării cu care NATO şi noi ne putem juca, ci pentru că vrem o protecţie adecvată”, a declarat Medvedev la televiziune. “Deci nu e de glumit”, a adăugat preşedintele rus în timpul unei întâlniri cu ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin.

Medvedev a subliniat că se aşteaptă să aibă în apărarea europeană un rol egal cu cel al Washingtonului şi al aliaţilor săi.

“Fie cădem de acord cu NATO asupra câtorva principii sau, dacă nu vom ajunge la acord, atunci în viitor suntem obligaţi să adoptăm o serie de decizii neplăcute în ceea ce priveşte desfăşurarea unui grup de rachete nucleare ofensive”, a mai spus Medvedev.

NATO şi Rusia trebuie să aibă sisteme antirachetă separate şi bine coordonate, a declarat secretarul general al Alianţei, Anders Fogh Rasmussen, relatează Interfax.

Liderul rus Dmitri Medvedev a cerut anterior NATO să dea “răspunsuri directe şi clare” privitoare la posibilul rol al Rusiei în sistemul european antirachetă, relatează Itar-Tass.

“În acest caz nu se acceptă nicio glumă. Aşteptăm de la partenerii NATO un răspuns direct şi clar: care cred că ar fi rolul Rusiei în sistemul european antirachetă”, a spus preşedintele, la o întâlnire cu ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin.

“În orice caz, fie împreună cu NATO, fie singuri vom găsi o soluţie decentă la actuala problemă”, a subliniat Medvedev.

Sursa : realitatea.net

Un gând despre „Medvedev: Moscova va aproba desfăşurarea de rachete nucleare ofensive

Lasă un comentariu