Mancam rosii iradiate din import ce nu se strica… sase luni

Un inginer horticol din Buzau, Costel Vanatoru, s-a gandit sa faca un experiment si sa vada cat rezista  rosiile de export. Vorba aceea, incredibil, dar adevarat, cele mai mici sunt ca noi si dupa… sase luni.

Daca tinem cont ca, peste 90% din legumele si fructele de pe piata autohtona sunt iradiate, mai bine sa mancam produse romanesti!

Ca sa arate bine si sa-si mentina prospetimea, fructele sau legumele sunt tratate cu metale grele, cu dioxine, cu reziduuri de ingrasaminte chimice. Asa se face ca o rosie, de exemplu, e numai buna de recoltat in trei zile, nu in trei saptamani.

Iar pesticidele inseamna boli si, uneori, chiar moartea. Autoritatile recunosc ca nu au cum sa protejeze populatia.

Productia romaneasca de legume acopera peste 70% din consumul urban, in timp ce pentru fructe procentul este de sub 20%. Restul provine din importuri.   Sursa : ziuaonline.ro

Citeste :

Stiati ca mancati banane si rosii tratate cu etilena?

Peste 90% dintre fructele şi legumele din pieţe sunt iradiate

Lasă un comentariu