Omenirea nu va iesi din criza economica nici intr-o suta de ani

Omenirea nu va iesi din criza economica nici intr-o suta de ani

Pretul total ce ar trebui platit de omenire pentru a iesi la liman este de 100 trilioane de dolari, in urmatorii ani, o suma foarte greu de imaginat. Adica aproximativ 150.000 de dolari pe cap de locuitor al planetei, indiferent de varsta. Daca se ia in considerare numai populatia activa atunci suma trece de triplul ei, devenind o medie de 500.000 de dolari pe cap de locuitor care contribuie la situatia economica, ceea ce ar insemna ca pentru ca acest deziderat sa se realizeze in urmatorii 5 ani, ar trebui ca fiecare din cei activi din punct de vedere economic sa produca cate 100.000 de doari pe an, in afara de cheltuie. Ceea ce este, practic, imposibil, s-a subliniat in analiza de la Davos.

Rezultatele politicilor monetare de acaparare a economiilor planetei au dus la acest dezastru. Globalizarea este principala cauza a crizei economice. Expertii spun ca daca statele ar fi ramas productive prin ele insele in loc de transnationale pietele de desfacere ar fi fost mai complexe, nu ar fi fost o vanatoare dupa forta de munca ieftina, iar echilibrarea pietei economice planetare s-ar fi facut mult mai rapid, “din aproape in aproape, dupa un principiu asemanator cu vasele comunicante, in care fiecare vas ar fi fost o economie nationala si nu o multinationala”, se exprima analistii economici care au participat la Forumul Economic de la Davos (WEF).

Cercetarea a mai scos la iveala si o alta problema, in afara necesitatii sumei de bani in cazul iesirii omenirii din criza: exista o oferta suficienta de creditare, proportionala cu cererea? Raspunsul gasit de analisti a fost unul destul de rezervat, deoarece in urma crizei economice de pe Wall Street, care a fost ca un bulgare de zapada pentru economia mondiala, in mai multe state au intrat in vigoare masuri protectioniste, ceea ce ofera raspunsul la intrebare: cererea si oferta nu vor fi niciodata in balanta, astfel vor exista dezechilibre intre cererea prea mare si oferta limitata, insa cu siguranta totul depinde si de zonele de dezvoltare ale tarilor care solicita imprumuturile.

Asadar, in Asia va creste nevoia de imprumuturi pentru a finanta economia care este in dezvoltare cu pana la 40% din cererea globala de credite.  In UE, vor fi necesare imprumuturi de 13.000 miliarde USD. Pentru a raspunde cererii, bancile europene vor avea nevoie de o crestere a capitalului si tot vor ramane cu un deficit de aproape 2.000 miliarde dolari fata de cerere.

Expertii WEF si McKinsey & Co. au intocmit o harta cu “puncte fierbinti” (hotspots) si “puncte reci” (coldspots) in privinta nevoii de creditare in urmatoarea decada. Primele sunt zone unde nevoia de bani va creste, iar excesul va fi nesustenabil. In urmatorii 10 ani, aceste “puncte fierbinti” s-ar putea extinde in sectorul creditarii retail (pentru persoane fizice si companii) in tari care vor reprezenta 50% din PIB-ul global.

Peste aceste calcule strict economice, s-a nascut ideea ca numai un razboi de mare amploare ar putea rezolva, dar pentru scurta vreme, situatia economica, niveland economiile mondiale si reducand creditele, dar bineinteles, o solutie care “nu este recomandata”, analistii vorbind “doar de un exercitiu, ce s-ar intampla cu economiile in cazul unui razboi mondial”.

Sursa : agentia.org

Publicitate

6 gânduri despre „Omenirea nu va iesi din criza economica nici intr-o suta de ani

 1. De ce o tot lungesc atata pana sa inceapa al iii-lea razboi mondial ? Daca asta ne scoate din Criza nu …..dar ne scoate din criza ….ok ….dar miii frica ca o sa ne scoata si din circuit !

 2. Dragilor nu uitati ca Rotshchild si illuminati nu doresc redresarea economiei mondiale ci distrugerea ei de aceea nu va veni redresarea ei doresc cu orice pret noua ordine mondiala …SIC GLORIA MUNDI !!!

 3. Trei somităţi în materie de economie au vorbit despre un posibil război. Declaraţiile au fost prezentate la emisiunea Subiectiv, de la Antena 3.

  Şi un laureat al Premiului Nobel pentru Economie a vorbit despre acest posibil pericol.
  “Avem nevoie, de fapt, de echivalentul financiar al războiului. Ceea ce a pus capăt cu adevărat Marii Depresiuni a fost programul enorm de cheltuieli publice, cunoscut şi sub numele de Al Doilea Război Mondial”, a spus Paul Krugman, laureat al Premierului Nobel pentru Economie.”
  a-ti auzit cum se cheama razboiul in lumea bancherilor? un program major de cheltuieli publice…. nu morti, nu raniti, nu distrugeri… o cheltuiala aducatoare de dobinzi si de control economic ulterior facuta pe spatele populimii, care plateste prin rareala…. asta e fata adevarata a bancherilor! Este modelul de succes practicat peste tot in lume si in Africa de Sud cel mai recent.
  asa ca atunci cind marea teapa de pe wall street va iesi la iveala, razboiul va incepe. factura va fi achitata tot de prostime… ca si pina acum!

 4. In sfarsit sa spus adevarul nu avem scapare decat un razboi mondial dar mai este un raspuns pacifist si anume o moneda mondiala si un guvern mondial care ar face reguli clare intre tari si moneda mondiala la care sa se refere toate monedele mondiale dar asta nu se poate ca toate statele sa renunte la suveranitate si problema ar fi cum sa faci acel guvern cine sal conduca? Dar si dupa un razboi mondial tot aceasta solutie se va gasii ca alta nu este

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s