„Momentul Detroit” un pretext pentru Yemen

Prim Ministrul britanic Gordon Brown a facut apel seara trecuta la un “summit de urgenta al liderilor mondiali pentru a opri Yemen-ul sa devina noul centru al terorismului“, raporteaza The Sun. Brown a declarat ca tara lovita de saracie – denumita din ce in ce mai des de catre oficialii guvernamentali si mass-media corporatista ca fiind un “stat decazut“ (in acelasi mod in care Afganistanul si Irakul au fost denumite inainte de a fi invadate) – reprezinta o “evolutie amenintatoare“ si un “incubator“ al terorismului.

  “Yemen reprezinta un potential loc pentru dezvoltarea terorismului, fiind astfel o amenintare regionala si globala“, a afirmat Brown adaugand faptul ca Marea Britanie si Statele Unite “sustin ajutorul nostru acordat Yemenului pentru a combate“ presupusa amenintare terorista.

   Cu alte cuvinte, guvernele Marii Britanii si Statelor Unite se pregatesc sa invadeze Yemenul. Planuitul “summit de urgenta al liderilor mondiali“ al lui Gordon Brown de la sfarsitul lunii acesteia ar trebui considerat ca fiind un steag rosu ce indica planul elitelor de a extinde GWOT in Yemen si Africa.

  “Statele Unite vor dubla asistenta acordata Yemenului“, au afirmat vineri oficialii, “iar Marea Britanie va gazdui o intalnire internationala luna aceasta pentru a cauta modalitati de a preveni ca biata natiune araba sa devina un teren de lupta al-Qaeda“, raporteaza The Washington Post. “Anunturile subliniaza preocuparea occidentului in legatura cu Yemenul dupa un atentat terorist esuat impotriva unui avion american in ziua de Craciun; suspectul este un nigerian care a relatat autoritatilor ca a fost format si ca a primit echipamente in tara, care este langa granita cu Arabia Saudita.“

  Vineri, planurile de razboi ale Arabiei Saudite au adus mai multe atacuri aeriene asupra satelor din nordul Yemenului si regatul petrolului a trimis trupe in tara, conform luptatorilor Houthi, care se opun guvernului tarii arabe. Rebelii Houthi acuza guvernul Yemenului de incalcarea drepturilor lor civile si de incercarea de a-i marginaliza politic, economic si religios.  

   Guvernul Yemenului pretinde ca ar fi distrus joi asa numitul “cuib terorist“ din nordul regiunii Sa’ada, conform unui raport realizat de Reuters. De cand atacul cu bomba a esuat, Statele Unite au facut un apel catre guvernul din Yemen de a ataca asa numita prezenta al-Qaeda din tara.

   De asemeni, vineri, liderii seniori ai rebelilor Shabab din Somalia au promis sa isi trimita luptatorii in Yemen, conform The New York Times. Seicul Muktar Robow, un rebel oficial senior, a afirmat ca luptatorii au fost antrenati sa lupte impotriva fortei de mentinere a pacii din Uniunea Africana  si a guvernului de tranzitie din Somalia, dar cum Yemen se afla chiar in zona Golfului Aden, “fratii nostri trebuie sa fie gata sa ne intampine“.

  “Rebelii Shabab si-au strans si mai mult legaturile cu Al Qaeda, care recent a luptat impotriva armatei americane din Yemen“, pretinde The New York Times.

  “Un grup din Peninsula Araba,ce isi spune al-Qaida, si-a asumat responsabilitatea pentru atacul esuat cu bomba asupra unui avion american din ziua de Craciun. Suspectul nigerian Umar Farouk Abdulmutallab le-a spus anchetatorilor ca a fost antrenat de al-Qaida in Yemen. Un numar din ce in ce mai mare de experti in domeniul terorismului sugereaza faptul ca turbulentele din Yemen dezvolta un teren propice pentru teroristi“, raporteaza The Voice of America.

  “Obama si-a prezentat noua versiune a Axei Diavolului, compusa din Afganistan, Pakistan, Somalia si Yemen“, scrie autorul si istoricul Webster Griffin Tarpley.

   In Yemen, un razboi civil opune guvernul central sustinut de Arabia Saudita rebelilor siiti Houthi sustinuti de Iran, pe care Statele Unite i-a bombardat de cel putin doua ori luna aceasta. Tinta aici este asmutirea Iranului asupra Arabiei Saudite pentru a slabi atat guvernarea Achmadinejad pro moscovita din Iran cat si acele forte ale Arabiei Saudite ce sunt protejate de Statele unite. Statele Unite sponsorizeaza acum in mod deschis regruparea “ al Qaeda” (legiunea Moslem CIA) in Yemen, inclusiv prin trimiterea luptatorilor direct  din Guantanamo. Noua entitate promovata de CIA este    “Al Qaeda din Peninsula Araba sau AQAP, un card de fricosi, natarai si fanatici americani care isi atribuie creditul pentru incidentul Umar Farouk. Statele Unite spera sa domine in continuare iesirea de la Marea Rosie si Canalul Suez, in timp ce mentine presiunea asupra dolarului deturnand pretul petrolului, printr-o atmosfera de tensiune in peninsula araba.

   Ar trebui sa fie evident acum ca incidentul Umar Farouk a fost un eveniment fals realizat ca un pretext pentru o invazie a “statului decazut“ Yemen unde al-Qaeda si-a stabilit rezidenta. Summitul lui Gordon Brown de la sfarsitul lunii va servi ca sesiune de planificare pentru formularea invaziei.

   Dupa cum este scris astazi in Haskell Family Blog, FBI a prezentat nu mai putin de patru versiuni despre ceea ce s-a intamplat in Amsterdam si Detroit. Acest lucru seamana cu ceea ce a facut guvernul – in colaborare cu mass media – in legatura cu evenimentele din 11 septembrie 2001.

   In cele din urma, trebuie notat ca prezenta al-Qaeda in Yemen nu este ceva nou. Asa cum antreprenorul CIA, Billy Waug a scris in autobiografia sa, el a luat parte la activitatea de antrenare in tara a luptatorilor al-Qaeda incepand cu anul 1994.

Articol citat din False Flag Event in Detroit a Pretext to Invade Yemen  preluat de la www.saccsiv.wordpress.com

Citeste si : Oficial american: Predicatorul musulman Anwar al-Aulaqi are legaturi cu atentatul esuat asupra cursei Amsterdam – Detroit

Lasă un comentariu