Israelul mulţumeşte Papei după exonerarea evreilor de moartea lui Isus

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a trimis astăzi un mesaj Papei Benedict al XVI-lea în care l-a felicitat pe Suveranul Pontif pentru reflecţiile teologice în care acesta exonerează poporul evreu de moartea lui Isus Hristos, scrie ziarul Haaretz.

În ultima sa carte, “Isus din Nazaret”, din care au fost publicate docamdată mai multe fragmente, Papa abordează unul din cele mai controversate subiecte ale creştinăţii şi, pe baza unor analize teologice şi biblice, demontează teoria care responsabiliza poporul evreu pentru moartea lui Isus.

“Vă felicit pentru că aţi respins în noua dumneavoastră carte falsa acuzaţie care a servit ca bază pentru ura impotriva evreilor timp de secole”, i-a scris Netanyahu Suveranului Pontif.

La rândul lor, organizaţiile evreieşti au salutat poziţia Papei. Liga Antidefăimare a numit-o “un moment important şi istoric” şi şi-a exprimat speranţa că acest lucru va ameliora dialogul interreligios la nivelul oamenilor de rând. La rândul său, Elan Steinberg, vicepreşedintele Adunării Americane a Supravieţuitorilor Holocaustului şi Descendenţii lor a salutat afirmaţiile Papei. ”Este un pas major înainte. Este o repudiere personală a suportului teologic pentru secole de antisemitism”, a declarat el pentru agenţia Reuters, preluată de Agerpres.“Acum trebuie să ne întrebăm: cine au fost exact acuzatorii lui Iisus?”, scrie Papa, care adaugă faptul că Evanghelia după Sfântul Ioan spune pur şi simplu că au fost ”evreii”. “Dar folosirea de către Ioan a acestei expresii nu indică în niciun mod – aşa cum ar putea presupune cititorul modern – oamenii din Israel, în general, cu atât mai puţin este rasistă în caracter”, mai scrie Suveranul Pontif.

“La urma urmei, Ioan însuşi a fost din punct de vedere etnic evreu, aşa cum au fost Iisus şi toţi adepţii săi. Întreaga comunitate creştină timpurie a fost alcătuită din evrei”, subliniază Papa.

Papa Benedict al XVI-lea spune că referirea s-a făcut la “aristocraţia Templului”, care a vrut ca Iisus să fie condamnat la moarte deoarece s-a declarat el însusi rege al iudeilor şi a încălcat legea religioasă evreiască. Suveranul Pontif conchide astfel că “grupul real de acuzatori” a fost reprezentat de autorităţile Templului şi nu de toţi evreii din acea vreme.

Sursa : evz.ro

20 de gânduri despre „Israelul mulţumeşte Papei după exonerarea evreilor de moartea lui Isus

  1. asta nu am mai crezut sa o vad: in biblie ,care este clar scrisa din surse izraelite , se pune ca Pilat a intrebat pe evrei ce are sa spuna imparatului ca a condamnat pe Isus care este nevinovat iar evreii au raspuns PE CAPUL NOSTRU SI AL COPIILOR NOSTRI SA CADA SANGELKE SAU!!!
    Fatarnicia si aroganta acestei natii merge mult prea departe – de aceea au incasat atatea scatoalce in istorie asa si merita si sper sa primesca ce meritya si in continuare!
    Papa m-a dezamagit – a devenit un individ periculos si asta nu ar fi nimic dar mi-a trezit un semnal de alarma care are sa ma izoleze de vatican.

    1. In care Biblie ai citit tu asa ceva??? Nu i-ti e rusine??? Noi romani suntem mincinosi, aroganti, laudarosi, lenesi,invidiosi , dusmanosi etc. Nici-o data nu ne vom compara cu evreii !!! Evreii nu sunt curve si hotii,nu stau prin puscarii, nu sunt pedofili si violatori de babe, evreii nu ucid copii si parintii ca noi romanii. I-mi e rusine ca sunt romanca cand merg in Elvetia la baiatul meu deoarece ne face natia de ras niste idioti ignoranti ca tine. Arogant si fatarnic esti tu. Iar tu esti doar un vierme care nu are dreptul sa spuna miciuni legate de Papa.

      1. Doamna „mioara” sunteti un jidan *********, ce isi ia nume romanesc. Nici sa scrii romaneste nu mai stii, animalule, dar vii sa injuri romanii.

    2. …mai domnule CROMWELL SA STII CA SI EU AM CITIT UNDEVA DACA NU MA INSEL CHIAR IN SFINTA BIBLIE ,IN TESTAMENTUL NOU …PRECIS NU -TI SPUN DAR SUNT SIGURA CA ASA AU ZIS CHIAR :SA CADA PE CAPUL NOSTRU SI AL COPIILOR NOSTRI…EU CAM UIT SI DE ACEIA CIND SCRIU CU LITERA MARE CIND CU LITERE MICA NU SCRIU NIMIC INTENTIONAT NU SCRIU ASA CA VREAU ,ci daca trebuie sa scriu cu litera mare un nume sau ceva care ,obligat trebuie scris asa, dupa, numai trec la litera mica pentru ca uit sa schim iar dupa ce vad, nu mai sterg ,pentruca, nu mai stiu ce am scris au spus asa ,pentruca toti il cunosteau pe iisus ,toti stieau ca, EL era fiul lui IOSIFtimplaru …cum sa fie EL FIUL LUI DUMNEZEU ? pentru ei acest cuvint pe care la rostit IISUS CRISTOS era o blasfemie cum puteau sa creada o astfel de minciuna?de aceea sau blestemat ,pentru ca ,nu asa trebuia,sa vine cel care era asteptat ci cumva pe niste nori sa vie de sus din sfintul cer nu sa se nasca dintr-o femeie ca orice om dupa cum am inteles ,unii si acum il asteapta pe cel care e trimis de CEL FARA DE INCEPUT TATAL A TOT FACATORUL SI ATOTTIITOR A TOATE CITE SUNTsi sunt multe de spus si de analizat e foarte frumos si foarte bine ca sa-l cauti pe DUMNEZEU SI SA VEZI CA IN TOT CE FACI NU FACI NIMIC FARA DE EL…AMIN…am scris un articol si domnii moderatori mi lau sters dar si in acel comentariu tot asa am scri si anume ca, asta a fost voia LUI DUMNEZEU TATAL pentru ca trebuia ,nu- ca sa intimplat ci trebia facut caci la DUMNEZEU NIMIC NU SE INTIMPLA CI DOAR LA PORUNCA SE EXECUTA!!!?…

  2. Dumnezeule, unde ati citit asa ceva? In infractoarea mov? Ia, dati concret citat din Biblie unde scrie ce au zis evreii? Mare gradina Lui Dumnezeu, dar unii mai sar si gardu’.

  3. Mioara……….******** ******* cu „sfantul” tau papa care are el ****** sa decida ce vrea…..omu si-a lu-at in serios pozitia si se crede trimisul Domnului.Masoneria,vaticanul si evreii plaga societatii …………………..sunt exonerati de ce au facut acum 2000 de ani,dar ce au facut in ultimii zeci de ani Palestinienilor?……..

    1. asa este…ei nu omoara?vai de ei….jidani…acasa la ei….vor peste tot sa prinda…asa dorea isus?era asa habotnic sa se imbogateasca?era din evrei IISUS,dar nu din evreii acestia masoni.

  4. voi ati uitat cand Dumnezeu ia spus lui Adam”voi veni la tine peste 5 zile si jumatate si am sa te stropesc cu sangele meu,si voi face un nou legamant cu tine” Papa are rolul sau si pregateste terenul pentru cee ce are sa se infaptuiasca la Ierusalim.

  5. va certati ca chiorii. scurt pe 2– evreii au fost – sunt -si vor fi o rasa,o natie care a facut si face mult rau. Masoni, detin puterea mondiala a banului a diamantelor a aurului, sa ne inrobeasca pe noi toti. Se aude ca ar „emigra ” in Romania 800.000 evrei sau cam asa ceva DE CE? ce sa caute jidanii la noi? si parerea mea ar fi ca MASONII si JIDANII care ne conduc tara asta sau care au condus-o- ILIESCU , ISARESCU,NASTASE etc etc sa dispara de pe suprafata pamantului, ne-au asuprit destul .Ne-au vandut F.M.I-ului si altor state , intre care si ISRAEL,,,,,sa ramaneti JIDANILOR in ISRAELUL vostru – care defapt l-ati furat de la PALESTINIENI, asta sunteti niste hoti de tari, de oameni de suflete.Pacat ca au pierdut Germanii razboiul ca mai scapam de voi- sapun va facea SS-ul .si asa cred ca nu erabun acel sapun ca mirosea urat ,

    1. Ai foarte mare dreptate,pt ca in timpul mandatului lui Basescu,peste 800 000 de jidani au obtinut cetatenia romana,pt ca vor sa vina aici,pt ca ne-au transformat tara in pasalac,dar nu turcesc ci jidanesc si vor sa-i transforme pe romani in sclavi,sa imparta tara pe regiuni ( ATENTIE LA REGIONALIZAREA PE CARE VREA SA O FACA GUVERNUL PONTA SI LA SCHIMBAREA CONSTITUTIEI ). Ceea ce ma intristeaza,este faptul ca unii dintre romani ca doamna MIOARA de mai sus,ajung sa sa rusineze cu originile ei;dar ce numai romanii fura sau comit acte antisociale ? Romanii inca sunt oameni normali,uitati-va in Occident si in SUA si vedeti ce se intampla acolo si pe urma veti spune ca romanii sunt ingeri in comparatie cu ei.Cineva are interesul sa defaimeze acesta tara si sa ne puna intr-o lumina proasta .Daca suntem asa de rai,oare de ce le curg la toti balele dupa Romania si stau ca hienele,asteptand sa puna laba pe ea ?Eu sunt mandra ca sunt romanca si chiar daca avem uscaturile noastre,asta e e,dar romanii sunt inteligenti si au o istorie in spate de peste 2000 de ani si acest pamant romanesc este sfant,de aceea Romaniei i se spune si gradina Maicii domnului.

  6. sorin :
    voi ati uitat cand Dumnezeu ia spus lui Adam”voi veni la tine peste 5 zile si jumatate si am sa te stropesc cu sangele meu,si voi face un nou legamant cu tine” Papa are rolul sau si pregateste terenul pentru cee ce are sa se infaptuiasca la Ierusalim.

  7. Jidanii spurcati vand pe oricine inclusiv pe Dumnezeu …..de ce ….ptr ca ei au un singur stapan ….SATANA ,,,unicul lor tatic in nelegiuri go to hell …******** jewish!!!!!!

  8. Da, toate neamurile se vor ridica impotriva lui Israel si vor porni razboi impotriva lui…Atunci insusi Domnul va lupta ptr.ei.O sa pieriti din lipsa necunoasterii Scripturilor, ptr.ca va uitati prea mult la imoralitati pe net.Vai, voua care ridicati acuze impotriva evreilor.Totusi, ei vor fi primii la judecata, dar si primii la mintuire.Mai este scris:cei ce-l vor binecuvinta pe israel, vor fi binecuvintati, iar cei ce-l vor blestema, vor fi blestemati de Dumnezeu.Asa ca ai grija gura mica ce vorbesti…

Lasă un comentariu