Senatul SUA voteaza azi o lege care introduce gradinaritul in ilegalitate

Senatul SUA voteaza azi o lege care introduce gradinaritul in ilegalitate

Senatul SUA voteaza azi Legea 510, sau mai bine cunoscutul “Act al Modernizarii Sigurantei Alimentelor” (S510). Daca directiva va fi trecuta – si exista toate semnalele sa fie asa -, controlul individual asupra gradinaritului personal va fi restrictionat in mod sever, iar pastrarea semintelor pentru anul viitor, va fi trecuta in ilegalitate, aceasta insemnand teoretic pregatirea pentru un complet monopol al firmei Monsanto si agendei sale de proliferare a OMG-urilor (Organismele Modificate Genetic).

Produsele agricole vor fi exclusiv cele modificate, conform prevederilor Codex Alimentarius, ceea ce va propaga boli in massa. Conform aceleiasi legi si suplimentele alimentare, tratamentele naturiste pe baza de plante vor fi restrictionate sever si vor cadea sub controlul anumitor societati. Ceilati producatori “neagrati” vor trebui sa plateasca taxe foarte mari de omologare si vor da faliment.

Pe scurt, ii va oferi guvernului Statelor Unite o noua autoritate asupra drepturilor populatiei de a cultiva, comercializa si transporta orice fel de alimente, plante, suplimente alimentare, extrase din plante si fructe. Productia de alimente de orice fel, va fi esentialmente sub autoritatea Departamentului de Siguranta Nationala si oricine va fi prins cultivand alimente fara permisiune, chiar si in gradina casei sale, va putea fi acuzat de ofensa criminala. Pedeapsa va fi inchsoarea, fara sa se dea nicio motivatie de ce anume individul respectiv doreste sa cultive si sa consume hrana naturala si nu din cea modificata, crescuta cu pesticide si alti compusi chimici toxici.

Astfel, Statele Unite vor fi cu un pas inaintea Europei, unde UE a acceptat o directiva care va fi aplicata in forta maxima din 1 Aprilie 2011. Toate plantele medicinale si suplimentele minerale vor fi interzise, toate invataturile si metodele de vindecare ale medicinei alternative vor fi interzise iar toate colegiile si scolile de homeopatie vor fi dizolvate. Totodata va fi interzisa vanzarea de carti pe tema vindecarii prin folosirea plantelor si a mineralelor. Iar cine le va detine in locuinte, in biblioteci particulare, comite un delict.

Deocamdata, directiva europeana a trecut, dar se aplica abia in aprilie. Impotriva celei americane exista o petitie online, care are nevoie de 35 de milioane de semnaturi ale cetatenilor SUA. Petitia se poate consulta aici. Este insa putin probabil ca se vor strang atatea semnaturi, intrucat publicul american s-a dovedit neinteresat de pericolul alimentar, fiind format dintr-o majoritate cu o cultura precara in domeniu.

Sursa: agentia.org

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s