Tehnologie revolutionara: Google si japonezii vor omori Microsoft in 2010

De cine se teme cel mai tare Bill Gates O companie japoneza a pus la punct o tehnologie revolutionara prin care terminalul nu va mai avea nevoie de hard-disk si de softuri incorporate * El va fi legat la o super-centrala de servere a Google Chrome OS care va executa de la distanta comenzile * End-userul va plati un abonament ca la telefonia mobila, electricitate, apa etc. In 2010, Bill Gates va avea o problema majora. desigur, va intrebati, cum poate cel mai bogat om sa fie ingrijorat? Dar compania sa, Microsoft? De ale carei sisteme soft depind aproximativ 60% din resursele de computer ale planetei… Ei bine, Gates se teme de o micuta companie japoneza care a pus la punct o tehnologie revolutionara. Computerul pus la punct de MicroResources Ltd. nu va mai avea nevoie sa stocheze in el sistemul de operare, cu toate update-urile necesare, si nici restul softurilor, cum ar fi Office, Outlook, Reader etc. Toate acestea se vor afla la o Mega-Centrala computerizata, alcatuita dintr-o “constelatie” de servere.

Practic, home-computerul va fi doar un terminal hardware conectat la aceasta centrala care va avea instalate absolut toate softurile necesare, care vor rula de acolo. De la terminal pleaca o comanda, in centrala se executa, iar rezultatul se intoarce la terminal. Si nu numai in ce priveste softurile uzuale, dar si jocurile pe computer, aplicatii video-audio. Legatura intre terminal se face prin Internet (sub orice tip de conexiune), iar utilizatorul va plati o mica taxa lunara, structurata in mai multe trepte, functie de gradul de utilizare, precum abonamentul platit la companiile de telefonie mobila, la electricitate, la apa etc. Revolutia va fi ca acest terminal va fi extraordinar de ieftin, iar softurile nu vor mai fi instalate local. Pentru Bill Gates si Microsoft, noua tehnologie va insemna sfarsitul unui monopol.

Cat priveste cine va detine “centrala”, acest lucru este deja facut de catre compania Google, care lucreaza puternic la implementarea noului sistem de operare de la distanta ce se va numi Chrome OS. Google a pastrat in secret pana acum acesta operatiune, ca si compania japoneza care va produce terminalele, dar dupa aflarea vestii, deja Yahoo a anuntat ca intentioneaza sa “produca” inca o “centrala” asemanatoare celei a lui Google.

Vestea este extraordinara si pentru companiile care actioneaza in sistemul on-line. Daca Google va prelua bazele de date si mini-sistemul de operare (in fapt, un protocol intre terminal si centrala), Yahoo a anuntat ca doreste sa dezvolte, in noua tehnologie un sistem de servere universale la care sa fie hostate companiile de internet, tot pe servere de tip “remote”, ca si terminalele japoneze, fara hard-disk-uri si alte softuri. Ceea ce nu numai ca reduce substantial costurile de hostare si administrare ale serverelor companiilor, dar vor spori vitezele de conectare.

Pe 5 decembrie 2009, Google si Yahoo au semnat o “Alianta impotriva Microsoft”, iar noua tehnologie, ca si noul sistem de stocare si transmitere a datelor va da o lovitura decisiva gigantului lui Bill Gates. Softurile acestuia vor mai functiona doar in zonele in care nu exista acces la Internet – dar si acestea sunt din ce in ce mai putine. (L.I.)

SURSA   :http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/Tehnologie-revolutionara-Google-si-japonezii-vor-omori-Microsoft-in-2010-323.html

Lasă un comentariu